سعادت آباد شنبه تا پنجشنبه از ساعت 14:45 به مدت 70 دقیقه

دومین محموله آنتی‌بیوتیك تا اواخر هفته جاری وارد كشور می‌شود+فایل صوتی

مشاور رسانه ای رئیس سازمان غذا و دارو با اعلام این خبر كه دومین محموله آنتی‌بیوتیك تا اواخر هفته جاری وارد كشور می‌شود گفت: تولید این دارو در آبان ماه؛ 40 درصد افزایش یافته است.

1401/08/23
|
14:56
|

به گزارش پایگاه اطلاع رسانی رادیو تهران؛ بر اساس اظهارات حیدر محمدی رئیس جدید سازمان غذا و دارو؛ تا پایان هفته جاری 80 قلم از كمبودهای دارویی كشور مرتفع خواهد شد. بر همین اساس سجاد اسماعیلی مشاور رسانه ای رئیس سازمان غذا و دارو به برنامه سعادت آباد 22 آبان گفت: در روزهای اخیر در حوزه داروهای شایع مثل آنتی‌بیوتیك‌ها و شربت‌های سرماخوردگی و استامینوفن و بروفن با كمبودهای مقطعی در برخی استان‌ها روبرو شدیم. به همین دلیل دكتر محمدی پایش كمبودهای دارویی را به صورت جدی دنبال كردند و همكاران ما علت‌های كمبود و برنامه‌ریزی عملیاتی برای رفع كمبودها را در اولویت كاری خود قرار دادند.

تولید آنتی‌بیوتیك در آبان ماه؛ 40 درصد افزایش یافته است
وی با بیان اینكه صنعت داروسازی كشور برای تولید آنتی بیوتیك طی یك ماه گذشته به صورت سه شیفت كار كرده است گفت: این روند همچنان ادامه دارد و در 22 روز آبانماه سرعت تولید آنتی‌بیوتیك‌ها نسبت به ماه گذشته 40 درصد افزایش یافته و به سرعت در داروخانه های سراسر كشور توزیع می‌شود.

دومین محموله آنتی‌بیوتیك تا اواخر هفته جاری وارد كشور می‌شود
اسماعیلی از واردات دومین محموله آنتی بیوتیك تا اواخر هفته جاری خبر داد و گفت: برنامه ریزی واردات داروهای مورد نیاز كشور كه تولید داخلی پاسخگوی آن نیست هم در حال انجام است و برنامه تولید شركت‌های تولیدی دارویی و تعهدات زمانی آنها نسبت به تحویل دارو هم در حال دریافت است. شركتها هم متعهد شده اند بر اساس زمانی كه اعلام می كنند دارو تحویل دهند.

تولید سوسپانسیون استامینوفن در آبان 4 برابر افزایش یافته است
مشاور رئیس سازمان غذا و دارو تاكید كرد: اگر تولید داخل برای نیازهای داخلی كفاف ندهد برای واردات دارو برنامه ریزی خواهیم كرد. تا آخر هفته آنتی بیوتیك مورد نیاز به كشور وارد شده و در داروخانه ها توزیع می‌شود. شربت سوسپانسیون استامینوفن با سرعت در حال تولید است. طی 7 ماه اخیر حدود 2 میلیون سوسپانسیون استامینوفن در ماه در كشور تولید شده كه در آبانماه 4 برابر افزایش یافته است.

در ماه گذشته 500 هزار اسپری سالبوتامول وارد كشور شد
وی در خصوص تامین اسپری‌های تنفسی مورد نیاز كشور گفت: در ماه گذشته 500 هزار اسپری سالبوتامول وارد كشور شد.ضمن اینكه شركت‌های داخلی هم قرار است در ماه‌های سرد سال 600 تا 700 هزار اسپری سالبوتامول تولید كنند تا مردم مشكلی در تامین این داروها نداشته باشند.

نیمه اول سال جاری بیش از 17 میلیون شربت آنتی بیوتیك كودكان تولید و تامین شد
وی افزود: پیش‌بینی‌های لازم مثل هر سال برای تامین آنتی بیوتیك انجام شده بود . به طوریكه در نیمه اول سال جاری بیش از 17 میلیون شربت آنتی بیوتیك كودكان تامین شده است. میزان مصرف آنتی بیوتیك كودكان در سال گذشته 16 میلیون بوده است كه حتی كمتر از تولید 6 ماه اول امسال است.

كشور با پدیده آنفلوآنزای زودرس مواجه شده است
اسماعیلی تاكید كرد: ما دچار پدیده آنفلوآنزای زودرس شدیم كه دلایل مختلفی دارد و به همین دلیل تجویز و مصرف آنتی بیوتیك در كشور به شدت افزایش پیدا كرد در حالیكه تمامی این بیماران به آنتی بیوتیك نیاز نداشتند چون انفلوآنزا بیماری ویروسی است و درمان علائم اولیه آن نیازی به آنتی بیوتیك ندارد و فقط با بروز عفونت‌های ثانویه بیمار نیازمند مصرف آتنتی بیوتیك است.

مصرف بی‌رویه و نابجای آنتی بیوتیك موجب مقاومت بدن در برابر میكروب‌ها می‌شود
وی افزود: حدود 2 هفته پیش معاونت درمان وزارت بهداشت پزشكان را از تجویز آنتی بیوتیك برای درمان علائم اولیه آنفلوآنزا در سامانه نسخه الكترونیكی منع كرد. ما باید برای تجویز دارو از الگوهای منطقی پیروی كنیم و آنتی‌بیوتیك هم از این قضیه مستثنی نیست. مصرف بی‌رویه و نابجای آنتی بیوتیك موجب مقاومت بدن در برابر میكروب‌ها می‌شود.

سازمان غذا و دارو و وزارت بهداشت در حال بررسی قصور شركت‌های داروسازی هستند
اسماعیلی تاكید كرد: سازمان غذا و دارو و وزارت بهداشت به عنوان نهادهای ناظر در حال بررسی این موضوع هستند كه چرا شركت های داروسازی، تولیدات خود را كاهش داده یا محموله‌‌های خود را به موقع تحویل نداده اند تا اگر قصوری رخ داده باشد با شركت متخلف برخورد قانونی شود.

مالیات مواد اولیه دارویی موجود در گمرك با مالیات یك درصد محاسبه می‌شود
مشاور رسانه ای رئیس سازمان غذا و دارو در خصوص قصور شركت های دارویی در تولید آنتی بیوتیك گفت: از ابتدای سال بحث تبدیل مالیات بر ارزش افزوده 9 به یك درصد برای تمام كالاهای اساسی اجرا شد و در این بین دارو و تجهیزات پزشكی از این امر مستثنی شدند. نهایتا در هفته گذشته پس از پیگیری‌های زیاد، قرار شد مواد اولیه برخی داروها كه از ابتدای سال 1401 در گمرك هستند با نرخ یك درصد ترخیص شوند.

سازمان غذا و دارو تخلفات شركت‌های دارویی را به دستگاه قضا گزارش می‌دهد
وی در آخر تاكید كرد: گزارش های میدانی و بررسی های بازرسان نشان می دهد ماده اولیه ای كه با ارز 4200 تومانی وارد شده در شركت ها موجود بوده است و تولیدكنندگان باید این داروها را تولید می‌كردند كه قصور داشتند. ما موظف هستیم به دستگاه قضایی گزارش بدهیم و نتایج آن هم از طرف این دستگاه اعلام می شود.

مخاطبان در سرتاسر دنیا از طریق وب سایتWWW.RADIOTEHRAN.IR ضمن استفاده از پخش زنده شبكه، در جریان آخرین خبرهای رادیو تهران قرار بگیرید.
ما را در اینستاگرام و دیگر شبكه‌های اجتماعی با شناسه tehraan360@ پیدا و همراهی كنید.
همچنین علاقه‌مندان می توانند برنامه های رادیو تهران را از اپلیكیشن ایران صدا دریافت كنند.

*هرگونه بهره برداری و استفاده از محتوای پایگاه اطلاع رسانی رادیو تهران تنها با ذكر منبع مجاز است.




دسترسی سریع
سعادت آباد