سردفتران و دفتریاران گفت: تعداد اسناد جعل شده زیاد نیست اما این تعداد كم هم بسیار مهم است و الكترونیكیشدن فرآیند ثبت؛ جعل اسناد را بسیار كاهش خواهد داد.
به گزارش پایگاه اطلاع رسانی رادیو تهران، علی خندانی رئیس كانون سردفتران و دفتریاران در گفت و گو با برنامه «سعادت آباد» درباره تمام الكترونیكیشدن خدمات در دفاتر اسناد رسمی كه مزایای بسیاری دارد در پاسخ به اینكه پس از الكترونیكی شدن قطعی اسناد، تكلیف دفترخانه های سنتی چه خواهد شد؟ گفت: خدمات و ثبت اسناد در دفاتر به صورت الكترونیكی انجام میشود اما برخی موارد هم كه به صورت سنتی ارائه میشد باید تعیین تكلیف میشدند به همین جهت در كمتر از یك سال و در كاری جهادی، اسناد مكتوب قبل از 92 به دلیل اینكه ممكن بود به دلایل مختلف از جمله حوادث غیر مترقبه و صبیعی از بین بروند همگی عكسبرداری و ذخیره شدند و در آینده ای نزدیك؛ دادهآمایی آنها هم به طور كامل انجام خواهد شد و دیگر مراجعه برای ارائه استعلام و خدمات نخواهیم داشت.
وی در پاسخ به اینكه آیا مراجع قضایی هم با این روند هماهنگ هستند؟ با تاكید بر اینكه پس از این اطلاعات به صورت برخط ارائه می شود گفت: سازوكار این طرح كاملا مشخص است و در صورت كامل شدن به مراجع قضایی ابلاغ خواهد شد تا استعلام ها به صورت الكترونیكی انجام شود.ضمن اینكه اطلاعات عكسبرداری شده در اختیار سر دفتران قرار میگیرد تا هر فردی كه نیازمند اطلاعات بود به دفاتر مراجعه كند.
خندانی در پاسخ به اینكه آیا مردم هم میتوانند از طریق سامانه "ثبت من" متعلق به سازمان ثبت اسناد، اطلاعات لازم را به دست بیاورند گفت: این افراد باید مشخصات مورد نیاز سامانه را ارائه دهند تا شناسایی شوند و بتوانند با درج اطلاعات كافی سند خود را مشاهده كنند.ضمن اینكه در حال حاضر اسنادی كه در دفاتر اسناد رسمی تنظیم می شوند اگر اطلاعاتی از جمله رمز تصدیق و شناسه داشته باشید كل اطلاعات سند قابل مشاهده است.
وی در پاسخ به اینكه جعل اسناد بسیار رخ می دهد الكترونیكی شدن فرآیند اسناد چه كمكی در كاهش جعل سند دارد؟ گفت: تعداد اسناد جعل شده زیاد نیست كم است چون ثبت اسناد فرآیند بسیار پیچیده ای دارد اما این تعداد كم هم بسیار مهم است و الكترونیكی شدن فرآیند این جعل اسناد را بسیار كاهش خواهد داد.
رئیس كانون سردفتران و دفتریاران در پایان یادآور شد: استعلام اسناد با مشاهده متفاوت است. استعلام نیازمند یك روند اداری است كه البته بسیار كوتاه خواهد بود. تا اواسط سال آینده فرآینده الكترونیكی شدن ثبت و استعلام اسناد كامل میشود.
مخاطبان در سرتاسر دنیا از طریق وب سایتWWW.RADIOTEHRAN.IR ضمن استفاده از پخش زنده شبكه، در جریان آخرین خبرهای رادیو تهران قرار بگیرید.
كانال رادیو تهران را در پیام رسان بله به نشانی @tehran360 جستجو كنید.
علاقهمندان می توانند برنامه های رادیو تهران را از اپلیكیشن ایران صدا دریافت كنند.
*هرگونه بهره برداری و استفاده از محتوای پایگاه اطلاع رسانی رادیو تهران تنها با ذكر منبع مجاز است.