مشاور مدیركل دارو و مواد تحت كنترل سازمان غذا و دارو ضمن اعلام این خبر گفت: به دلیل خطرات احتمالی كه در زنجیره تامین و فروش دارو وجود دارد ؛ فروش دارو از طریق فضای مجازی ممنوع بوده و همچنان ممنوع است.
به گزارش پایگاه اطلاع رسانی رادیو تهران؛ اعلام ممنوعیت فروش دارو در فضای مجازی توسط سازمان غذا و دارو و مشكلات احتمالی كه به همراه خواهد داشت موضوعی بود كه سعادت آباد 13 اسفند ماه درباره آن با دكتر حسین شمالی مشاور مدیركل دارو و مواد تحت كنترل سازمان غذا و دارو گفت و گو كرد.
فروش اینترنتی ضابطهمند اقلام سلامت محور؛ منعی ندارد
مشاور مدیركل دارو و مواد تحت كنترل سازمان غذا و دارو در پاسخ به اینكه دلیل تاكید سازمان غذا و دارو بر این موضوع چیست؟ اظهار داشت: سازمان غذا و دارو در مورد موضوع فروش دارو در فضای مجازی، ضابطه ای با عنوان «فروش اقلام سلامت محور» دارد كه دارو هم جزوی از آن است. این ضابطه مطابق با اسناد بالادستی اعم از قانونهای تجارت الكترونیك و قانون مبارزه با قاچاق كالا تدوین شده و اجازه فروش ضابطهمند اقلام سلامت محور به جز دارو را فراهم كرده بود كه مطابق آن سالها است كه داروخانهها از طریق سایت رسمی خود به ثبت سفارش و فروش آنها اقدام میكنند و منع قانونی هم ندارد.
فروش دارو از طریق فضای مجازی ممنوع بوده و همچنان ممنوع است
وی افزود: در مورد دارو و حساسیتهای كه وجود دارد و خطرات احتمالی كه در زنجیره تامین و فروش آن ؛ فروش دارو از طریق فضای مجازی ممنوع بوده و همچنان ممنوع است.
مرسولههای اینترنتی دارو؛ قابلیت پیگیری ندارند
دكتر شمالی در پاسخ به اینكه فروش اینترنتی دارو چه مشكلاتی را برای مردم در پی خواهد داشت؟ گفت: مهمترین مسئله در اقلامی كه خرید و فروش می شود ؛ تضمین كیفیت محصول است و اینكه منشأ تولید ، واردات و فروش دارو یا محصولات دیگر در این حوزه چیست. با فروش اینترنتی(سایت یا شبكههای اجتماعی) داروها ؛ این اصول خدشهدار میشوند و مشخص نیست داروها از طرف كدام انبار، داروخانه، شركت پخش و حتی كدام واردكننده و تولیدكننده وارد زنجیره شده و به دست مصرف كننده میرسد. در فروش مجازی و اینترنتی منشأ ارسال مرسوله نامشخص است و ممكن است هرگونه تقلبی رخ داده باشد و اگر اتفاقی برای مردم بیفتد این مرسوله قابلیت پیگیری ندارد. در حالیكه در زنجیره رسمی توزیع دارو كه توسط داروخانه ها انجام میشود میتوان به طور كامل این زنجیره را رصد كرد.
مردم از خرید داروی اینترنتی پرهیز كنند
وی تاكید كرد: توصیه ما به مردم این است كه از خرید داروی اینترنتی پرهیز كنند. از طرفی سازمان غذا و دارو متناسب با قوانین و زیرساختهای كشور در صدد افزایش راه های قانونی برای دسترسی مردم به خدمات و كالاهای سلامت را افزایش دهد.
باید به سمت تسهیل عرضه خدمات و كالاهای سلامت محور حركت كنیم
مشاور مدیركل دارو و مواد تحت كنترل سازمان غذا و دارو در پاسخ به اینكه بسیاری از سایتها هستند كه نماد اطمینان هم دارند و مردم میتوانند با خرید از آنها در وقت صرفه جویی كنند.ضمن اینكه فروش اینترنتی كاهش ترافیك و آلودگی هوا را هم در پی خواهد داشت به نظر شما چه زمانی میتوانیم به این مرحله برسیم و چرا تاكنون راهكار منطقی برای آن ارائه نشده است؟ گفت: فرق دارو با كالاهای دیگر ؛ حساسیت آن است چون با جان و سلامت بیماران سرو كار دارد. نكته دیگر این است كه دارو حتما باید توسط یك پزشك صلاحیت دار تجویز شود. اما به هر ترتیب با تمام حساسیتها در حوزه دارو ما باید به سمت تسهیل عرضه خدمات و كالاهای سلامت محور حركت كنیم.
وی خاطرنشان كرد: با توجه به تنوع دارویی و مبادی فروش دارو و تعدد داروخانهها؛ سازمان غذا و دارو در صدد است این بستر را به صورت كاملا نظاممند، قانونی و شفاف برای داروخانههای دیگر هم فراهم كند. اما این امر مستلزم تدوین ضابطه های مربوطه و ابلاغ قانونی آن است. اما تاكید میكنم فروش اینترنتی دارو ممنوع است و مردم باید از خرید داروی اینترنتی به شدت پرهیز كنند.
برخی دانشگاههای علوم پزشكی داروهای مورد نیاز بیماران را به صورت اینترنتی ارسال میكنند
شمالی با بیان اینكه برخی دانشگاههای علوم پزشكی مجوز دارند برخی اقلام دارویی بیماران خاص را به نشانی آنها ارسال نمایند گفت: سالها است كه شیرخشكهای رژیمی با نسخهنویسی كاملا الكترونیكی به دست بیماران متابولیك میرسد. منتهی این سیستم كاملا بسته و قابل نظارت است.
مخاطبان در سرتاسر دنیا از طریق وب سایتWWW.RADIOTEHRAN.IR ضمن استفاده از پخش زنده شبكه، در جریان آخرین خبرهای رادیو تهران قرار بگیرید.
كانال رادیو تهران را در پیام رسان بله به نشانی @tehran360 جستجو كنید.
علاقهمندان می توانند برنامه های رادیو تهران را از اپلیكیشن ایران صدا دریافت كنند.
*هرگونه بهره برداری و استفاده از محتوای پایگاه اطلاع رسانی رادیو تهران تنها با ذكر منبع مجاز است.