عضو كمیسیون امنیت ملی و سیاست خارجی مجلس گفت: هر زمان نیازمند غنای بیشتر هستهای باشیم؛ تكنولوژی و آمادگی آن وجود دارد. اغتشاشات بر توقف مذاكرات تاثیر داشت اما چون به ثمر نرسید؛ طرفهای برجامی ناامید شده و خواستار مذاكره مجدد هستند.
رونمایی از 10 دستاورد برتر هسته ای كشور پس از عید فطر
شهریار حیدری عضو كمیسیون امنیت ملی و سیاست خارجی مجلس شورای اسلامی در گفت و گو با برنامه سعادت آباد 20 فروردین، روز ملی فناوری هسته ای در خصوص اولویت كمیسیون امنیت ملی و ماجرای فناوری هسته ای كشورمان و برجام در سال جاری گفت: بعد از مصوبه مجلس در قالب طرح راهبردی سازمان انرژی اتمی كشور برنامههای بسیارخوبی در در چارچوب قانون انجام داد كه 10 مورد از این دستاوردها در حوزههای پزشكی هسته ای، رادیو دارویی و تشخیص و همچنین 159 دستاورد در دیگر مقاطع سال جاری رونمایی خواهند شد.
طرح اقدام راهبردی یكی از بهترین اقدامات كمیسیون امنیت ملی و سیاست خارجی مجلس بود
وی افزود: تهیه طرح اقدام راهبردی یكی از بهترین اقدامات كمیسیون امنیت ملی و سیاست خارجی مجلس بود كه به اتفاق آراء رأی آورد و به طور مداوم توسط كمیسیون رصد میشود و گزارشهایی از سازمان(انرژی اتمی) و وزارت امور خارجه دریافت میكند. دریافتهای ما حكایت از اقدامات جدّی و عملی سازمان انرژی اتمی در راستای طرح اقدام راهبردی مجلس شورای اسلامی است.
هر زمان نیازمند غنای بیشتر هستهای باشیم؛ تكنولوژی و آمادگی آن وجود دارد
حیدری با بیان اینكه سازمان انرژی اتمی به سمت ساخت نیروگاههای كوچك مقیاس هسته ای حركت می كند تا ما را نسبت به كشورهای خارجی بینیاز كند گفت: فعلا با غنای 60 درصد در حال فعالیت هستیم اما هر زمان نیازمند غنای بیشتر باشد تكنولوژی و آمادگی آن وجود دارد و قطعا این دستاوردها برای پیشرفت كشور ضرورت دارد.
انعقاد قرارداد موقت با آمریكا از طرف ما رد شده و به هیچ وجه قابل قبول نیست
وی در پاسخ به اظهارات حمیدرضا بوجاریان كارشناس مجری سعادت آباد مبنی بر اینكه هفته گذشته یك روزنامه آمریكایی گزارشی را درباره اینكه طرف آمریكایی متن توافق اولیه ای با جمهوری اسلامی را به رژیم صهیونیستی، اتحادیه اروپا و انگلستان در راستای انعقاد توافقی موقتی در راستای جلوگیری از افزایش غنیسازی هسته ای ایران ارائه داده است. آیا این توافق را تایید می كنید؟ گفت: پیشنهادات و پیامهای مختلفی از سوی آمریكا به صورت مستقیم و غیر مستقیم برای كشور ما در این مورد ارسال شده اما بحث انعقاد قرارداد موقت از طرف ما رد شده و به هیچ وجه قابل قبول نیست .
پیامهای رسمی مقامات آمریكایی با آنچه در فضای مطبوعاتی دیده میشود؛ كاملا در تناقض است
حیدری گفت: پیامهای رسمی سیاسیون و مقامات آمریكایی با آنچه در فضای مطبوعاتی كاملا در تناقض است. آنچه فرستاده اند در مورد از سرگیری مذاكرات برجام بوده تا بتوانند به طور مستقیم با جمهوری اسلامی ایران مذاكره كنند. اما با توجه به تجربیات 40 ساله اعتمادی به مذاكره مستقیم با آمریكا نداریم . به همین جهت جمهوری اسلامی پیشنهاد قرارداد موقت و مذاكره مستقیم را رد كرده و ما خواستار گفتگو در قالب برجام با حضور آمریكا هستیم .
اغتشاشات به ثمر نرسید؛ طرفهای برجامی ناامید شده و خواستار مذاكره مجدد هستند
وی در پاسخ به اینكه جمهوری اسلامی ایران در بحث هسته ای دكترین مشخصی دارد و برخی در كشورهای خارجی امیدوار بودند پس از بروز اغتشاشات چندماه اخیر، جمهوری اسلامی مواضع خود در حوزه هسته ای را تعدیل كند، اظهار داشت: این اغتشاشات بر توقف مذاكرات تاثیر داشت. كشورهای غربی و آمریكاییها منتظر بودند تا ببینند سرانجام این اغتشاشات چیست تا بعد مذاكره كنند. در حال حاضر كه از این حیث ناامید شده اند از سوی كشورهای غربی به ویژه كشورهای طرف برجام پیامهای مختلفی برای ادامه مذاكرات ارسال شده است و ما هم منتظر تعیین مكان و زمان هستیم ضمن اینكه وزارت امور خارجه هم اعلام كرده است كه آماده مذاكرات هستیم.
راهبردهای غرب برای امتیازگیری از ایران به انتها رسیده است
وی با تاكید بر اینكه مواضع جمهوری اسلامی ایران در مذاكرات به هیچ وجه تعدیل نشده گفت: شفافسازی از سوی جمهوری اسلامی ایران و رفع تحریم ها دو محوری هستند كه در راهبرد و دستور كار جمهوری اسلامی ایران برای مذاكرات برجامی است و طرفین هم توافق كرده اند تا بر سر همین موضوعات مذاكره كنند اما متاسفانه حاشیههای برجام موجب شده تا برخی موارد را هم اضافه كنند و این حاشیهها هم باعث طولانی شدن این مذاكرات شده است. ولی مذاكرات در آینده عملیاتیتر خواهد شد چون راهبردهای غرب برای امتیازگیری به انتها رسیده و امتیاز خاصی مگر در صورت لغو تحریمها و شفافسازی از سوی ایران داده نمیشود. ضمن اینكه آژانس تا این لحظه تمام برنامههای هسته ای كشورمان را به صورت مستقیم و شفاف تایید كرده و تمام فعالیتهای ما زیر نظر آژانس انجام میشود بنابراین حاشیه ای برای بهانهگیری آنها وجود ندارد.
كشورهای غربی؛ نگران بومیسازی دانش هستهای یران ما هستند
عضو كمیسیون امنیت ملی و سیاست خارجی مجلس شورای اسلامی در پاسخ به اینكه چند وقتی است كه تبلیغات شدیدی علیه جمهوری اسلامی مبنی بر اینكه ما فاصله زیادی با ساخت بمب هسته ای نداریم . آیا سطح غنیسازی ما به سطحی رسیده كه موجب تكرار این ادعاها شود؟ گفت: این ادعاها تكراری است و بیشتر جنبه عملیات روانی دارد. اینها حاشیههایی است كه رژیم صهیونیستی برای آمریكا و طرفهای برجامی جَوسازی كرد. آنها میدانند جمهوری اسلامی به دنبال ساخت سلاح هسته ای نیست چون فتوای شرعی و تاكید مقام معظم رهبری را دارد و همینطور امروز، نیازی به بمب هسته ای نداریم. كشورهای رژیم صهیونیستی و بسیاری از كشورهای اروپایی و غربی، چین و روسیه و آمریكا به اندازه ای سلاح هسته ای دارند كه كره زمین را صد بار نابود كند و نیازی نیست كشور دیگری به این سمت حركت كند ولی دانش هسته ای یك ضرورت است و اینها نگران بومیسازی دانش هسته ای ما بوده و به دنبال متوقف كردن توسعه و تحول تكنولوژیهای كشور ما هستند و تنها بهانه آنها هم موضوع ساخت سلاح هسته ای توسط ایران است كه چنین برنامه ای در دستور كار نیست و آنها هم بهتر از همه این موضوع را میدانند.
سازمان انرژی اتمی ایران، تكنولوژی ساخت نیروگاه هستهای را در اختیار دارد
وی در پاسخ به اینكه نیروگاههای هسته ای كشورمان برای تولید برق در چه وضعیتی قرار دارد؟ گفت: سازمان انرژی اتمی در صورت تامین اعتبارات لازم برای ساخت این نیروگاهها اعلام آمادگی كرده ضمن اینكه یكی از این نیروگاهها در دست انجام است. مهم این است كه سازمان انرژی اتمی ایران این تكنولوژی را در اختیار دارد و ما را از كشورهای دیگر بینیاز میكند. ساخت نیروگاههای اتمی ضمن كاهش هزینهها، آلایندگی را هم كاهش میدهد. امیدواریم در بودجه سال جاری مجلس و دولت به خوبی از برنامه های سازمان انرژی هسته ای برای ساخت نیروگا های هسته ای بومی حمایت كنند. خوشبختانه سازمان انرژی اتمی در تمامی حوزهها به ویژه در ساخت نیروگاههای اتمی تكنولوژی بومی دارد كه میتوان به نیروگاه اتمی بوشهر اشاره كرد كه پیش از انقلاب و سالها پس از انقلاب به خاطر ساخت آن نیازمند دیگر كشورها بودیم.
مخاطبان در سرتاسر دنیا از طریق وب سایتWWW.RADIOTEHRAN.IR ضمن استفاده از پخش زنده شبكه، در جریان آخرین خبرهای رادیو تهران قرار بگیرید.
كانال رادیو تهران را در پیام رسان بله به نشانی @tehran360 جستجو كنید.
علاقهمندان می توانند برنامه های رادیو تهران را از اپلیكیشن ایران صدا دریافت كنند.
*هرگونه بهره برداری و استفاده از محتوای پایگاه اطلاع رسانی رادیو تهران تنها با ذكر منبع مجاز است.