سعادت آباد شنبه تا پنجشنبه از ساعت 14:45 به مدت 70 دقیقه

نرخ بیمه با مبلغ دیه و خودروی متعارف هیچگونه تناسبی ندارد+فایل صوتی


مدیركل روابط عمومی بیمه مركزی گفت: نرخ بیمه با مبلغ دیه و خودروی متعارف هیچگونه تناسبی ندارد. بیمه‌ها قبول دارند نصف مبلغ دیه مبنای مناسبی برای ملاك خودروی متعارف نیست به همین جهت پیشنهاداتی برای اصلاح قوانین بیمه به مجلس داده شده است.

1402/01/27
|
13:24
|

به گزارش پایگاه اطلاع رسانی رادیو تهران، مصطفی رئوفی مدیركل روابط عمومی و امور بین الملل بیمه مركزی جمهوری اسلامی ایران در گفت و گو با برنامه سعادت آباد 26 فروردین در خصوص افزایش قیمت بیمه خودرو و بیمه خودروهایی كه نامتعارف نامیده شدند با بیان اینكه آخرین اصلاح بیمه شخص ثالث به سال 95 باز می‌گردد گفت: در این قانون صراحتا ذكر شده مبلغ خودروی متعارف بر اساس مبلغ نصف دیه ماه حرام تعیین شده كه امسال مبلغ دیه حرام 1 میلیارد و 200 میلیون تومان است كه نصف آن برابر با 600 میلیون تومان است.

وی متذكر شد: همه با هم در بیمه قبول داریم كه شاید این مبلغ، ملاك خوروی متعارف نباشد .در خواست هم برای اصلاح قانون داده شده و این هفته در دستور كار مجلس شورای اسلامی قرار گرفته است.

او در پاسخ به اینكه از نظر شما نرخ منطقی چقدر است؟ گفت: برای اینكه بیمه شخص ثالث، اجباری است باید طوری تعیین شود كه همه اقشار قادر به پرداخت آن باشند. در واقع قیمت این بیمه دستوری است. از طرف دیگر اگر مبلغ بیمه شخص ثالث بالا نرود و مبلغ خسارت‌های بیمه بالا رود ؛ شركت های بیمه كه در بحث بیمه شخص ثالث حال حاضر هم زیان‌ده هستند و ضریب خسارتشان از 100 درصد بالاتر است وضعیت مناسبی نخواهند داشت. بنابراین باید تعادلی بین مبلغ بیمه شخص ثالث و مبلغ خسارت ها وجود داشته باشد.

مدیركل روابط عمومی و امور بین الملل بیمه مركزی جمهوری اسلامی ایران گفت: در حوزه بیمه بدنه راهكارهایی در نظر گرفته شده تا خودروهایی كه قیمت بالاتر دارند بیمه بدنه ای تهیه كنند كه حتی اگر زیان دیده باشند بتوانند این خسارت را جبران كنند. راهكار دیگری پیشنهاد شده كه بیمه شخص ثالث دو سطح داشته باشد. یك بیمه شخص ثالث اجباری تا سقف 600 میلیون تومان و سطح دیگر بالاتر خواهد بود.

او در پاسخ به اظهارات محمدحسین هاشمی مبنی بر اینكه اگر خودروهای فرسوده به ویژه تاكسی‌ها كه چیزی برای از دست دادن ندارند با یك خودروی گران قیمت تصادف كنند پولی برای پرداخت ندارند. بیمه چه تمهیداتی در نظر گرفته تا این وضعیت تعیین تكلیف شود؟ گفت: این قانون بیمه شخص ثالث مختص كشور ما است. بر اساس پیشنهاد جدید كه در دست مطالعه و پژوهش است؛ ما می‌توانیم بخشی از بیمه ثالث را اجباری و بخشی دیگر را اختیاری كنیم. با قوانین موجود می‌توان این مشكل را در بیمه بدنه جبران كرد. تا فردی كه خودروی گران قیمت دارد با خیال آسوده رانندگی كند و شركت بیمه متكفل شود كه نرخ خسارت را از مقصر دریافت كرده یا خودش پرداخت كند. اما اصلاح بیمه شخص ثالث با بحث عدم پرداخت در صورت تصادف با خودروهای گران بازمی‌گردد و به دلیل اینكه بیمه‌ها هم به دنبال كسب رضایت مشتریان هستند دنبال پیدا كردن راهكار هستند.

رئوفی تصریح كرد: متاسفانه نرخ دیه و قیمت خودروی متعارف با قیمت خودرو در كشور تناسب ندارد و متناسب با قیمت خودرو افزایش نداشته است.بنابراین باید به فرمول دیگری برسیم تا مبنای خودروی متعارف قرار گیرد. زمانی این قانون وضع شد فقط شامل خودروهای لوكس خارجی بود اما در حال حاضر با شرایط اقتصادی موجود؛ دامنه شمول خودروهای نامتعارف بالاتر رفته و بیمه مركزی هم به دنبال یك راهكار مناسب برای جبران است.

مخاطبان در سرتاسر دنیا از طریق وب سایتWWW.RADIOTEHRAN.IR ضمن استفاده از پخش زنده شبكه، در جریان آخرین خبرهای رادیو تهران قرار بگیرید.
كانال رادیو تهران را در پیام رسان بله به نشانی @tehran360 جستجو كنید.
علاقه‌مندان می توانند برنامه های رادیو تهران را از اپلیكیشن ایران صدا دریافت كنند.
*هرگونه بهره برداری و استفاده از محتوای پایگاه اطلاع رسانی رادیو تهران تنها با ذكر منبع مجاز است.

دسترسی سریع
سعادت آباد