رئیس سازمان نوسازی شهرسازی شهرداری تهران با بیان اینكه هنوز 159 هزار پلاك بافت فرسوده تهران؛ نوسازی نشده اند گفت: 40 هزار پلاك در بافت فرسوده تهران به دلیل اینكه سند ندارند؛ قابل نوسازی نیستند.
به گزارش پایگاه اطلاع رسانی رادیو تهران، مهدی هدایت رئیس سازمان نوسازی شهرسازی شهرداری تهران در گفت و گو با برنامه سعادت آباد 20 اردیبهشت در پاسخ به اینكه چرا بافت ناپایدار شهری، علیرغم تلاشهایی كه در شهرداری و شورای شهر انجام شده؛ همچنان ثابت و در حد 12 هكتار باقی مانده است؟ گفت: محدوده مصوبه بافت فرسوده در تهران 4427 هكتار بود كه تا به امروز نوسازی شده و حدود 159 هزار پلاك هنوز نوسازی نشده اند.
40 هزار پلاك بافت فرسوده تهران سند ندارند و قابل نوسازی نیستند
او افزود: از 159 هزار پلاكی كه در بافت فرسوده هستند 40 هزار پلاك به دلیل اینكه سند ندارند؛ قابل نوسازی نیستند و حدود 30 هزار پلاك باقیمانده هم در حریم مسیل و راه آهن و دكلهای برق فشار قوی قرار دارند و حدود 20 هزار پلاك در محدوده تاریخی هستند. بنابراین نوسازی بخشی از بافت فرسوده از اراده شهرداری تهران خارج است ولی اینطور نیست كه موضوع را رها كرده باشیم بلكه راهكارهایی پیشنهاد دادهایم و كارها در حال پیشرفت است.
سال گذشته؛ 62 درصد آمار صدور پروانه در بافت فرسوده تهران افزایش یافت
هدایت متذكر شد: طی 10 سال گذشته كه مشوقهای شهرداری تهران از شهرداری حذف شد، ما شاهد ركود جدی صدور پروانه برای نوسازی بافتهای فرسوده تهران بودیم؛ در سال گذشته حدود 62 درصد آمار صدور پروانه در بافت فرسوده را افزایش دادیم و نوسازی از 0.7 درصد به 1.5 درصد رسید و امسال با ابلاغ شورای شهر تهران و اقداماتی كه انجام خواهد شد 3 درصد از بافت فرسوده تهران نوسازی میشود.
شهرداری تهران؛ پیشنهاداتی را برای بازتعریف بافت تاریخی به وزارت میراث فرهنگی ارائه داده است
وی با تاكید بر اینكه تمامی طرحهای تشویقی سالهای گذشته دوباره اجرایی شده و اثرات خوبی هم به همراه داشته است گفت: امسال در كنار مشوقها چند موضوع مهم هم پیش میرود. به وزارت میراث فرهنگی پیشنهاداتی داده ایم تا بازتعریفی در ضوابط بافتهای تاریخی داشته باشند تا بتوانیم این بافت كه هر روز وضعیت آن بدتر میشود را نوسازی كنیم.
سال گذشته؛ فقط 200 واحد بدون سند در بافت فرسوده تهران، سند گرفته اند
رئیس سازمان نوسازی شهرسازی شهرداری تهران در پاسخ به اینكه چند درصد از واحدهایی كه سند نداشته اند در قالب طرح كاداستر برای دریافت سند مراجعه كرده و سند خود را دریافت كرده اند؟ گفت: سال گذشته در این طرح 200 واحد پلاك گرفته اند. ما باید 2 قرن صبر كنیم تا تمامی این واحدها سند دریافت كنند. كارگروهی كه برای دریافت پلاك واحدهای بافت فرسوده كه سند نداشته اند موانع و مشكلاتی داشتند. طی دو هفته گذشته دو جلسه با مدیركل ثبت استان برگزار كردیم و یكشنبه 24 اردیبهشت جلساتی با عوامل هیات سنددار كردن بافت های فرسوده حضور دارند خواهیم داشت.راهكارهایی پیشنهاد داده ایم كه اگر تصویب شود قطعا این فرآیند تسریع خواهد شد.
قانون سرقفلیها؛ مانعی برای نوسازی بافت فرسوده تاریخی شهر تهران است
هدایت در ادامه بیان داشت: مشكل مهم ما در قانون سرقفلیها بویژه در بافت تاریخی و مركزی است كه رویكرد اقتصادی دارد. دو طبقه بالای این واحد تجاری فرسوده شده وناكارآمد است. برای واحد تجاری ارزش افزوده ایجاد شده و این دو نمیتوانند با هم تعامل كنند و پروانه ساخت بگیرند چون عملا پس از تخریب صاحب سرقفلی هیچ حقی نخواهد داشت.
تمام ساخت و سازهای جدید كه پروانه دریافت كرده اند از نظر سازه مطمئن هستند
رئیس سازمان نوسازی شهرسازی شهرداری تهران در پایان این گفت و گوی رادیویی در پاسخ به اینكه برخی از واحدهای مسكونی به دلیل استفاده مصالح با كیفیت پایین عملا فرسوده هستند. در نوسازی شهر تهران چقدر با این مشكلات مواجه هستید؟ گفت: تمام ساخت و سازهای جدید كه پروانه دریافت كرده اند آییننامه نظام مهندسی را رعایت میكنند و حداقل در بحث سازه مطمئن هستند. باید برنامه اقدام مشترك بین دولت و شهرداری تهیه شود كه خوشبختانه در نقشههای جدید بازآفرینی شهر تهران تهیه شده است. نوسازی بافتهای فرسوده كه یكی از سه معضل اصلی شهر تهران است یك فرآیند چندوجهی است و نیازمند كمك دولت، قوه قضاییه و مجلس است و میتوان آن را به نتیجه رساند.
مخاطبان در سرتاسر دنیا از طریق وب سایتWWW.RADIOTEHRAN.IR ضمن استفاده از پخش زنده شبكه، در جریان آخرین خبرهای رادیو تهران قرار بگیرید.
كانال رادیو تهران را در پیام رسان بله به نشانی @tehran360 جستجو كنید.
علاقهمندان می توانند برنامه های رادیو تهران را از اپلیكیشن ایران صدا دریافت كنند.
*هرگونه بهره برداری و استفاده از محتوای پایگاه اطلاع رسانی رادیو تهران تنها با ذكر منبع مجاز است.