سعادت آباد شنبه تا پنجشنبه از ساعت 14:45 به مدت 70 دقیقه

«شهر دانش»دانشگاه تهران؛ مكانی برای حضور فارغ‌التحصیلان كارآفرین خواهد بود+فایل صوتی

معاون دانشگاه علوم پزشكی تهران با بیان اینكه قرار است در «شهر دانش»دانشگاه تهران فضاهایی به كارآفرینی و استقرار شركت‌های نوآور و هسته‌های پژوهشی دانشگاه اختصاص یابد گفت: نسل سوم و چهارم دانشگاه‌ها در این مكان؛ استقرار خواهند یافت.

1402/03/08
|
12:15
|

به گزارش پایگاه اطلاع رسانی رادیو تهران؛ دكتر حسین طوسی معاون فنی «شهر دانش» دانشگاه تهران و دانشگاه علوم پزشكی تهران در گفت و گو با برنامه «سعادت آباد» 7 خرداد درباره تعیین تكلیف این پروژه گفت: پروژه «شهر دانش» دانشگاه تهران؛ طرح ساماندهی دو دانشگاه تهران و دانشگاه علوم پزشكی تهران است كه در حوالی پردیس مركزی این دو دانشگاه است و از شمال به خیابان‌های وصال شیرازی و بلوار كشاورز؛ از غرب به خیابان كارگر شمالی و از جنوب به خیابان انقلاب منتهی می‌شود.

برای ساخت شهر دانش دانشگاه تهران؛ باید مسائل مختلف شهری دیده شوند
او افزود: این پروژه از سال 1375 مطرح شد و قرار است طرح ساماندهی و توسعه این دانشگاه در محدوده مذكور انجام شود.
طوسی در پاسخ به اینكه برخی كارشناسان اعتقاد دارند با ساخت این پروژه؛ بافت تاریخی این بخش از شهر تهران آسیب خواهد دید. آیا بررسی‌های لازم درباره این طرح انجام نشده؟گفت: این طرح در موقعیتی خاص و در مركز شهر تهران قرار گرفته و با بنای دانشگاه تهران كه ثبت ملی شده در ارتباط است و در نتیجه برای ساخت این پروژه باید مسائل مختلف شهری دیده شوند.

ساكنان اطراف دانشگاه تهران به جابجایی راضی نیستند
او تصریح كرد: پیش از این قرار بود تمام پلاك‌های محدوده در اختیار دانشگاه قرار گرفته و به بافت دانشگاه الحاق شود اما طبیعی است كه بسیاری از ساكنان این منطقه اعم از مردم و دستگاه‌ها با این طرح موافق نبوده و راضی به جابجایی نباشند. این مشكل یكی از دلایلی است كه پیشبرد این پروژه را به تاخیر انداخته است.

طرح «شهر دانش» فعلی با طرح «شهر دانش» قبلی كاملا متفاوت است
وی یادآور شد: حدود 15 سال وقت صرف شد تا مالكان به جابجایی راضی شوند اما در دو سال اخیر با حضور مدیریت جدید دانشگاه تهران، سیاست‌ها به كلی تغییر كرده و البته منطبق بر مصوبات شورای عالی شهرسازی و معماری است. در حال حاضر بر این تاكید شده كه تملك به همین اندازه كه كافی است و بقیه املاك به همین شكل باقی می‌مانند. در واقع طرح «شهر دانش» فعلی با طرح «شهر دانش» قبلی كاملا متفاوت است و مورد استقبال شهرداری هم قرار گرفته است. به نظر می‌رسد تمامی دغدغه ‌ها بر طرف شده است. سعی می‌كنیم در طرح جدید منافع مردم این منطقه تامین شود.

ساختمان‌های ارزشمند اطراف دانشگاه تهران با كاربری فعلی به كار خود ادامه می‌دهند
وی در پاسخ به اینكه آیا سینماهای این محدوده و كتابفروشی ها هم در این طرح جزو املاك دانشگاه تهران می‌شوند؟ افزود: ساختمان‌های واجد ارزش مثل سینماها با كاربری فعلی به كار خود ادامه می‌دهند.

بلاتكلیفی پروژه «شهر دانش» دانشگاه تهران؛ معضلات جدید اجتماعی را در پی داشته است
معاون فنی «شهر دانش» دانشگاه تهران در پاسخ به اینكه چرا به جای افزودن به محدوده دانشگاه تهران؛ مكان دیگری دیده نشده تا «شهر دانش» در آن ساخته شود؟ گفت: ما با عملی انجام شده مواجه هستیم و نمی‌توانیم آن را رها كنیم. این پروژه مردم منطقه را با معضل جدی مواجه كرده است و با ناهنجاری‌های اجتماعی در منطقه روبرو هستیم. چون بلاتكلیفی روند ساخت و ساز؛ مرمت و احیاء بناهای تاریخی و ارزشمند منطقه؛ باعث ویرانی و خرابی و فرسودگی كوچه‌ها شده است كه باید این روند تغییر كند.

بودجه دولتی؛ پاسخگوی هزینه‌های نوسازی ساختمان‌های ارزشمند اطراف دانشگاه تهران نیست
او تصریح كرد: اینكه دانشگاه چه كاربری برای این پلاك‌ها مشخص كند یك بحث است و سرمایه‌گذاری برای احیاء نوسازی ساختمان‌های واجد ارزش كه 21 بنای آن در اختیار دانشگاه تهران و 91 بنا در اختیار بخش خصوصی است؛ بحثی دیگر است كه با بودجه دولتی امكان‌پذیر نیست بنابراین ناگزیر هستیم از طرح شهرداری تهران در راستای استفاده از روش‌های مولدسازی و طرح های جذاب برای مشاركت بخش خصوصی استفاده كنیم.

در پروژه «شهر دانش» دانشگاه تهران؛ قرار نیست پردیس دانشگاهی توسعه یابد
طوسی در پاسخ به اینكه در طرح پردیس دانشگاه تهران با منطقه ای مواجه هستیم كه بسیاری از واحدهای مسكونی در آن قرار گرفته اند، گفت: نكته ای باید به آن دقت كرد این است كه قرار نیست پردیس دانشگاهی توسعه یابد. در واقع نرده‌های دانشگاه و پردیس سنتی دانشگاه تهران در محدوده خیابان‌های قدس، 16 اذر، بلوار كشاورز و انقلاب به همان شكل سنتی خود حفظ می‌شود و در بافت جدید قرار است فضاهایی به كارآفرینی و استقرار شركت های نوآور و هسته‌های پژوهشی دانشگاه اختصاص یابد كه نسل سوم و چهارم دانشگاه ها هستند.

«شهر دانش»دانشگاه تهران؛ مكانی برای حضور فارغ‌التحصیلان كارآفرین خواهد بود
او تصریح كرد: در این نسل؛ ماموریت دانشگاه؛ آموزش و كلاس درس نیست. بلكه به فارغ‌التحصیلانی كه ایده‌های تجاری و كارآفرینی دارند با كمك دانشگاه؛ فضایی داده می‌شود تا لایه‌هایی از خدمات و محصولات دانشگاهی به شهر را شكل بدهند. امیدواریم دانشگاه تهران بتواند به جای عملیات عمرانی؛ روی احیاء بافت این منطقه متمركز شویم.

پاسداشت دانشگاه تهران به عنوان یك اثر ارزشمند ملی؛ نیازمند یك طرح جامع شهری است
معاون فنی «شهر دانش» دانشگاه تهران در پاسخ به اینكه اگر دانشگاه تهران در سال 75 تصمیم می‌گرفت پردیس دوم دانشگاه را با نشانه‌هایی جذاب و جدید بسازد تا به نمادی جدید تبدیل شود؛ منطقی‌تر نبود؟ گفت: ما با گره ای كور مواجهیم. تصمیم‌گیری‌های متعدد طی این سالها موجب شده تا برخی با اطلاعات قبل؛ طرح «شهر دانش» دانشگاه تهران را قضاوت كنند اما با كمك رسانه می‌توانیم طرح جدید را به همه معرفی كنیم.
او تاكید كرد: در طرح جدید از تجربه‌های قبلی استفاده كرده ایم تا از بن‌بست خارج شویم و یك بافت رها شده شهری را ساماندهی و احیاء كنیم. اما اگر به سال 75 هم بازگردیم با میراث تاریخی فوق العاده ارزشمند دانشگاه تهران روبرو هستیم كه نگهداشت و پاسداشت آن؛ نیازمند یك طرح جامع شهری است.

مخاطبان در سرتاسر دنیا از طریق وب سایتWWW.RADIOTEHRAN.IR ضمن استفاده از پخش زنده شبكه، در جریان آخرین خبرهای رادیو تهران قرار بگیرید.
كانال رادیو تهران را در پیام رسان بله به نشانی tehraan360@ جستجو كنید.
علاقه‌مندان می‌توانند برنامه‌های رادیو تهران را از اپلیكیشن ایران صدا دریافت كنند.
*هرگونه بهره برداری و استفاده از محتوای پایگاه اطلاع رسانی رادیو تهران تنها با ذكر منبع مجاز است.


دسترسی سریع
سعادت آباد