سعادت آباد شنبه تا پنجشنبه از ساعت 14:45 به مدت 70 دقیقه

برای حفظ و نگهداشت عمارت‌های تاریخی تهران به شورای شهر ایده دهید+فایل صوتی


رئیس كمیته بودجه شورای اسلامی شهر تهران با تاكید بر اینكه برای نگهداری و حفظ بناهای تاریخی نیازمند ایده‌های مردمی هستیم گفت: اماكن تاریخی به خوبی به مردم معرفی نمی‌شوند و وقتی بازدیدكننده نداشته باشند به متروكه تبدیل خواهند شد.

1402/03/23
|
13:06
|

به گزارش پایگاه اطلاع رسانی رادیو تهران؛ میثم مظفر رئیس كمیته بودجه شورای اسلامی شهر تهران درباره اجازه شهرداری برای ساخت كافی شاپ و رستوران در عمارت تاریخی عین الدوله، واقع در میدان هروی گفت: این كار اشتباه است. وقتی مصالح ساختمانی وارد محوطه این بناهای تاریخی می‌شود به معماری یكپارچه این سازه و همچنین فضای سبز آن‌ها آسیب می‌زند. من به الصاق یك وصله نچسب به این بنای تاریخی اشتباه نقد دارم.

مظفر افزود: عمارت تاریخی عین الدوله كه از چندی قبل به اداره‌ حجم سازمان زیباسازی شهرداری تهران تبدیل شده گفت: معتقدم این بنای تاریخی باید شناسنامه داشته باشد و گردشگران و علاقمندان به تاریخ باید به این مكان جذب شوند اما هیچگونه اطلاع رسانی در این خصوص وجود نداشته است حتی یك تابلو در سر در این عمارت وجود ندارد.
او تاكید كرد: این عمارت جزو میراث تاریخی ما است .نباید به این میراث نگاهی انتفاعی داشته باشیم. نباید به بهانه ساخت كافی شاپ؛ سازه معماری این بنا را از بین ببریم .
مظفر افزود: مشكل این است كه ما نرم افزارهای گسترده ای در صنعت گردشگری كشور ایجاد نكرده ایم. این اماكن تاریخی به خوبی به مردم معرفی نمی‌شوند. وقتی ساختمان‌هایی (مثل عمارت حسن پیرنیا ملقب به مشیرالدوله در لاله زار) متروكه شده و مراجعه‌كننده ندارند، متروكه شده و آسیب می‌بینند. برای جلوگیری از این تخریب؛ اشتباه بزرگی را انجام می‌دهیم و این ساختمان‌های تاریخی را به دست كاركردهای مختلف می‌سپاریم.

رئیس كمیته بودجه شورای اسلامی شهر تهران پیشنهاد داد: وزارت گردشگری و شهرداری تهران باید با هم مشاركت داشته و زیرساخت‌های نرم افزاری ایجاد كنند تا علاقمندان با این میراث‌های تاریخی كشور آشنا شوند.

وی در پاسخ به اینكه برخی خانه‌های تاریخی عودلاجان مشهور نیستند اما بیش از نصف فیلم‌ها و سریال‌های تاریخی در این ساختمان‌ها ساخته می‌شود و تخریب زیادی در خانه‌ها رخ می‌دهد گفت: در دوره‌های گذشته شورای اسلامی مصوب شد تا سازمان گردشگری در شهرداری تهران ایجاد شود تا مسئولیت نگهداشت، حفظ كاربری و بهره‌برداری بهینه را با حفظ ظرفیت‌های تاریخی این خانه ها در دستور كار داشته باشد. چون رها كردن خانه‌هایی كه در سال بیش از چندنفر بازدید كننده ندارند موجب متروكه شدن آن می‌شود و از طرف دیگر استخدام نیروی انسانی برای نگهداشت این ساختمان‌ها توجیه اقتصادی ندارد لذا باید ایده‌هایی وجود داشته باشد تا بتوانیم ضمن گسترش زیرساخت‌های نرم افزاری در راستای نگهداشت این اماكن تاریخی و میراث فرهنگی كوشا باشیم.

مظفر تاكید كرد: كشورهای كمی هستند كه افتخارات تاریخی مشابه ایران را داشته باشند. از علاقمندان به حوزه اماكن تاریخی و میراث فرهنگی دعوت می‌كنم تا ایده‌های خود را برای حفظ این اماكن با كمیسیون‌های فرهنگی و برنامه و بودجه شورای اسلامی در میان بگذارند.

رئیس كمیته بودجه شورای اسلامی شهر تهران در پاسخ به اظهارات هاشمی گوینده برنامه سعادت آباد مبنی بر اینكه" شهرداری تهران به فعالان حوزه میراث توجه ندارد و به راحتی برای تخریب آنها مجوز می‌دهد چون در دوگانه درآمدزایی و حفظ میراث فرهنگی" گفت: این اتفاق مربوط به دوره ششم شورای شهر نیست . اما وقتی مجموعه‌ای تخصصی عهده‌دار صیانت از این باشد چون برای نگهداشت این منابع تاریخی ذی‌نفع است از تغییر كاربری یا تخریب بخشی از این اماكن تاریخی ممانعت خواهد كرد.

مخاطبان در سرتاسر دنیا از طریق وب سایتWWW.RADIOTEHRAN.IR ضمن استفاده از پخش زنده شبكه، در جریان آخرین خبرهای رادیو تهران قرار بگیرید.
كانال رادیو تهران را در پیام رسان بله به نشانی tehraan360@ جستجو كنید.
علاقه‌مندان می‌توانند برنامه‌های رادیو تهران را از اپلیكیشن ایران صدا دریافت كنند.
*هرگونه بهره برداری و استفاده از محتوای پایگاه اطلاع رسانی رادیو تهران تنها با ذكر منبع مجاز است.


دسترسی سریع
سعادت آباد