سعادت آباد شنبه تا پنجشنبه از ساعت 14:45 به مدت 70 دقیقه

طرح «با وكلا در مساجد»؛ فرصتی برای مردم و قوه قضاییه+فایل صوتی

رئیس مركز وكلا، كارشناسان رسمی و مشاوران خانواده قوه قضاییه گفت: طرح «با وكلا در مساجد» با استقبال بسیار خوب مردم مواجه شده است.حتی در این مدت، مسئولان شهری و اجرایی و انتظامی هم راغب شده اند تا همراه وكلا در مساجد حضور یابند.

1402/04/14
|
08:53
|

به گزارش پایگاه اطلاع رسانی رادیو تهران؛ حسن عبدلیان پور رئیس مركز وكلا، كارشناسان رسمی و مشاوران خانواده قوه قضاییه در گفتگو با برنامه سعادت آباد 12 تیرماه در خصوص دسترسی آسان‌تر به وكلا از طریق مساجد گفت: پیرو فرمایشات مقام معظم رهبری در سال گذشته و سال جاری و تاكید ایشان بر احقاق حقوق عامه و دسترسی بیشتر مردم به مسئولان قضایی؛ طرحی پیش از این به نام «هر مسجد؛ یك حقوقدان» اجرا می‌شد كه دچار خلأ بود. نقصان این طرح این بود كه وكلا با مراجعه به مساجد به مردم مشاوره حقوقی می‌دادند در حالیكه بسیاری از مراجعه‌كنندگان نیازمند همراهی وكلا در محاكم قضایی بوده و هستند این افراد عمدتا بضاعت گرفتن وكیل تعیینی و پرداخت حق الوكاله را ندارند .

او افزود: در همین راستا طرح «با وكلا در مساجد» راه اندازی شد. یكسال و 8 ماه از اجرای این طرح می‌گذرد و با استقبال بسیار خوب مردم مواجه شده است.حتی پس از اجرای این طرح در این مدت، مسئولان شهری و اجرایی و انتظامی هم راغب شده اند تا همراه وكلا در مساجد حضور یافته و از مشكلات مردم آگاه شده و آن را حل كنند.

رئیس مركز وكلا، كارشناسان رسمی و مشاوران خانواده تاكید كرد: وظیفه یك وكیل در وهله اول؛ حل و فصل خصومت و تشویق به صلح و سازش است كه در این طرح در حال اجرا است . آمارها این امر را نشان می‌دهد. با صلح و سازش بین طرفین از تشكیل پرونده‌ها جلوگیری شده و حجم پرونده‌های محاكم قضایی كاهش می‌یابد اما در عین حال برخی مشكلات منتهی به صلح و سازش نمی‌شود و نیاز به طرح دعوی است. باید راه درست را پیدا كرد و اصول دادرسی را رعایت كرد كه موضوع مهمی است و وكلای ما این كار را انجام می‌دهند.

عبدلیان‌پور در خصوص افرادی كه در اطراف محاكم قضایی به مردم مشاوره می‌دادند و مراجعه‌كنندگان مجبور به پرداخت هزینه‌های گزاف بودند و كارشان هم طولانی‌تر می‌شد گفت: با یك رصد میدانی می‌بینید كه این مورد دیگر وجود ندارد. چون اگر وكیلی به ویژه اینكه در مركز وكلای قوه قضاییه باشد اینكار را انجام دهد تخلف كرده و محاكم انتظامی با آنها به شدت برخورد می‌كنند.

وی تاكید كرد: طرح مساجد كه وكلا با مردم رو در رو قرار می گیرند كمك شایانی به پیشرفت پرونده ها با اطلاع رسانی مناسب داشته است. در همین راستا افرادی كه نیازمند كمك ما هستند می‌توانند به سایت مركز وكلا مراجعه كنند و سایت دیگری هم به نام حقوق عامه و امور اجتماعی وجود دارد كه برنامه‌های یك ماهه مساجد در آن وجود دارد.

عبدلیان پور اظهار داشت: سامانه تلفنی رایگان 129 هم در دسترس مردم است و آنها می‌توانند برای حل مشكلات حقوقی خود در حوزه‌های مختلف مثل چك و سفته و انعقاد قرارداد؛ سوالات خود را با وكلای مركز وكلا مطرح كنند. ضمن اینكه از ماه آینده كارشناسان و مشاوران خانواده هم در این مركز پاسخگوی شهروندان خواهند بود.

رئیس مركز وكلا، كارشناسان رسمی و مشاوران خانواده قوه قضاییه تصریح كرد: طرح «با وكلا در مساجد» ویژه تهران و كلانشهرها نیست بلكه این طرح در روستاها هم انجام می‌شود و عملكرد وكلایی كه در این طرح حضور دارند هم رصد می‌شود تا این وكلا همانند وكیل تعیینی كار مراجعه كننده را تا پایان مسیر دادرسی انجام دهند.


مخاطبان در سرتاسر دنیا از طریق وب سایتWWW.RADIOTEHRAN.IR ضمن استفاده از پخش زنده شبكه، در جریان آخرین خبرهای رادیو تهران قرار بگیرید.
كانال رادیو تهران را در پیام رسان بله به نشانی tehraan360@ جستجو كنید.
علاقه‌مندان می‌توانند برنامه‌های رادیو تهران را از اپلیكیشن ایران صدا دریافت كنند.
*هرگونه بهره برداری و استفاده از محتوای پایگاه اطلاع رسانی رادیو تهران تنها با ذكر منبع مجاز است.

دسترسی سریع
سعادت آباد