معاون اجتماعی سازمان انتقال خون كشور با اشاره به اینكه طرح «نذر خون» از ابتدای محرم آغاز شده و تا پایان صفر ادامه دارد گفت: اهداكنندگان خون میتوانند در این مدت، طی برنامه زمانبندی شده و با نیت تاسوعا و عاشورا خون بدهند.
به گزارش پایگاه اطلاع رسانی رادیو تهران، فردین بلوچی معاون اجتماعی سازمان انتقال خون كشور در گفتگو با برنامه «سعادت آباد 7 مرداد» با بیان اینكه مردم ما همیشه در كنار سازمان انتقال خون هستند و هیچگاه این سازمان را تنها نگذاشته اند درباره طرح «نذر خون» در محرم و صفر گفت: خون در كشور ما نمادی خاص است و همه ما به یاد ایثار و از خودگذشتگی و جهاد میافتیم. همه ما با یادآوری این نماد به یاد فرزندان این مرز و بوم كه در دفاع مقدس و دفاع از مرزهای كشور میافتیم.
خونهای اهدایی به سه فراورده پلاكت، پلاسما و گلبول قرمز تبدیل میشود
وی افزود: خونهای اهدایی به سه فراورده پلاكت، پلاسما و گلبول قرمز تبدیل میشود. هر واحد خون اهدایی برای سه بیمار استفاده و موجب درمان و نجات جان آنها میشود. فردی كه خون خود را اهدا میكند داوطبلانه اینكار را انجام میدهد و نگاه او؛ نگاه كمك به مردم و ایثار است.
امام حسین(ع)؛ نماد ایثار مهرورزی و محبت است
بلوچی تصریح كرد: در ایام عزاداری سیدالشهدا؛ اهدای خون بیشتر میشود و این نگاه نشأت گرفته از امام حسین(ع) است چون ایشان نماد ایثار مهرورزی و محبت است
همكاران سازمان انتقال خون؛ نیروهای گمنام سلامت هستند
ورودی خون به سازمان دارای ظرفیت استاندارد و معینی است تا فرآوردههای خونی استخراج شوند گفت: همكاران سازمان انتقال خون؛ نیروهای گمنام سلامت هستند. آنها در اقصی نقاط كشور با عشق تلاش میكنند تا بیماران بهبود یابند. این زنجیره ایست كه از مردم آغاز میشود.
هموطنان میتوانند از ابتدای محرم تا پایان صفر در طرح «نذر خون» شركت كنند
دكتر بلوچی با اشاره به اینكه مراكز ما در این ایام در سالهای گذشته بسیار شلوغ میشد به طرح «نذر خون» اشاره كرد و اظهار داشت: فرآوردههای خونی تاریخ مصرف دارند و زمانیكه حجم خونهای اهدایی زیاد باشد دستگاههای انتقال خون توانایی تبدیل و مدیریت این خونها و تبدیل آنها به فراوردههای خونی را ندارند به همین جهت از سالهای گذشته طرح «نذر خون» پایهگذاری شد. مردم عزیز ما با شركت در این طرح نیت میكنند تا با زمانبندی كه سازمان انتقال خون اعلام میكند از ابتدای محرم تا پایان سفر به نیت تاسوعا و عاشورای حسینی خون خود را اهدا نمایند.
مردم از طرح «نذر خون» به خوبی استقبال كردهاند
وی با تاكید بر اینكه مردم از طرح «نذر خون» به خوبی استقبال كردهاند گفت: در روز عاشورا از مراكز انتقال خون استان تهران بازدید كردیم. مردم در مركز وصال در فضایی خوب و با نظم حضور داشتند و از شرایط راضی بودند و ما هم از این شرایط راضی هستیم چون خروجی آن خونهایی است كه به طور دقیق و بهتر برای مردم استفاده میشود.
مراكز انتقال خون تهران؛ افزایش مییابد
معاون اجتماعی سازمان انتقال خون كشور با بیان اینكه از سالهای گذشته 4 مركز اهداء خون جدید در این ایام به مراكز استان تهران اضافه شد گفت: هنوز اعتقاد داریم تعداد این مراكز كم است. مراكزی هم اضافه شدند كه تا پاسی از شب از مردم خون میگرفتند. با اینكار دریافت خون از داوطلبان در مراكز تقسیم شد و طرح «نذر خون» هم موجب نظم بیشتر در دریافت خون شد.
وی تصریح كرد: تهران فضای بسیار بزرگی دارد البته با حوزههای میانبخشی كارهای جدیدی در حال انجام است. به عنوان مثال ما در اسلامشهر با بیش از یك میلیون نفر جمعیت شعبه انتقال خون نداریم . در این حوزه خیرین جذب شده اند، مردم و سازمانها و دستگاههای دولتی پای كار آمده اند. گفتگویی هم با شهردار تهران داشتیم و در حال گسترش مراكز هستیم.
آمار رسمی اهدای خون تاسوعا و عاشورا در سراسر كشور تا 9 مرداد اعلام میشود
بلوچی گفت: تا دو روز دیگر (9 مرداد) آمار رسمی اهدای خون توسط كل هموطنان در سراسر كشور اعلام میشود ولی آنچه مشهود است علیرغم برنامهریزی و نظمی كه وجود دارد باز هم در روزهای تاسوعا و عاشورا افزایش اهدای خون داشته ایم.
نیاز سازمان انتقال خون به دریافت خون، یك نیاز دائمی است
معاون اجتماعی سازمان انتقال خون كشور تاكید كرد: نیاز ما به خون، دائمی است. اگر خون بیماری برای جراحی تامین نشود؛ و تا زمانیكه پزشك از بابت خون خیال راحتی نداشته باشد. وارد اتاق جراحی نمیشود.
سازمان انتقال خون؛ محل وفاق ملی است
وی با تاكید بر اینكه سازمان انتقال خون؛ محل وفاق ملی است و مردم با ادیان و اقوام مختلف به این سازمان برای اهدای خون مراجعه میكنند، اظهار داشت: 100 درصد نیاز كشور در زمینه خون و فراوردههای خونی به همت مردم تامین میشود. خونهای اهدایی در چرخههایی كاملا استاندارد تبدیل به فرآوردههای خونی میشود.
آقایان 4 بار و خانمها 3 بار در سال میتوانند خون بدهند
وی افزود: هر آقا 4 مرتبه در سال و هر خانم 3 مرتبه در سال میتوانند خون اهدا كنند.
دكتر بلوچی در پاسخ به اینكه آیا داوطلبان اهدای خون میتوانند هر زمان خواستند به سازمان انتقال خون مراجعه كرده و خون بدهند، گفت: زمان اهدای خون توسط هموطنان در سامانه انتقال خون مشخص است. در ورودی سازمان انتقال خون پزشكانی حاضر هستند كه مراجعهكنندگان را معاینه كرده و سوالاتی از آنها می پرسند تا مطمئن شوند فرد میتواند خون بدهد یا خیر.
تا قبل از بحران؛ تنها خونی كه میتوان به بیماران را نجات دهد؛ o منفی است
وی با بیان اینكه گروه خونی o منفی؛ دهنده عمومی است گفت: تا قبل از بحران تنها خونی كه میتوان به بیماران داد تا نجات یابند گروه o منفی است.
او در پایان این گفتگوی رادیویی اظهار داشت: تیم های سیار انتقال خون هم همیشه در كنار هموطنان هستند.
مخاطبان در سرتاسر دنیا از طریق وب سایتWWW.RADIOTEHRAN.IR ضمن استفاده از پخش زنده شبكه، در جریان آخرین خبرهای رادیو تهران قرار بگیرید.
كانال رادیو تهران را در پیام رسان بله به نشانی tehraan360@ جستجو كنید.
علاقهمندان میتوانند برنامههای رادیو تهران را از اپلیكیشن ایران صدا دریافت كنند.
*هرگونه بهره برداری و استفاده از محتوای پایگاه اطلاع رسانی رادیو تهران تنها با ذكر منبع مجاز است.