سعادت آباد شنبه تا پنجشنبه از ساعت 14:45 به مدت 70 دقیقه

افزایش قابلیت اطمینان پرتابگرها از اهداف مهم سازمان فضایی كشور است+فایل صوتی

رئیس سازمان فضایی كشور با اظهار خرسندی از پرتاب موفقیت‌آمیز ماهواره‌های مهدا، كیهان و هاتف گفت: آنچه برای ما خیلی مهم است، افزایش قابلیت اطمینان پرتابگرها است تا كاملا تجاری و بدون خطا، ماهواره‌ها را در مدار قرار دهند.

1402/11/09
|
15:01
|

به گزارش پایگاه اطلاع رسانی رادیو تهران، 14 بهمن در تقویم رسمی كشور با نام روز «فناوری فضایی» می‌درخشد به همین جهت بخشی از برنامه «سعادت آباد» 8 بهمن رادیو تهران به بهانه پرتاب سه ماهواره جدید به فضا به گفتگو با دكتر حسن سالاریه رئیس سازمان فضایی كشور اختصاص یافت.

ماهواره‌های تحقیقاتی «مهدا»، «كیهان» و «هاتف» در مدار بیضوی لئو قرار گرفتند
رئیس سازمان فضایی كشور با اشاره به پرتاپ موفقیت‌آمیز ماهواره‌بر سیمرغ و مدارگذاری ماهواره‌های تحقیقاتی «مهدا»، «كیهان» و «هاتف » در مدار بیضوی لئو با نقطه حضیض 450 كیلومتر و نقطه اوج 1100 كیلومتر در سحرگاه یكشنبه 8 بهمن ماه گفت: این اتفاق از چند جنبه برای متخصصان صنعت فضایی ارزشمند است.
او افزود: مراحل تحقیق و توسعه ماهواره‌بر سیمرغ طی سالهای گذشته انجام شده و بود و روز 8 بهمن شاهد تست موفق مدارگذاری این ماهواره‌بر در مداری جدید بودیم. در این مدارگذاری پرتاپ چندگانه داشتیم و بیش از یك ماهواره در این مدار تزریق شد.
او گفت: ماهوارهای پرتابی مذكور ، ماهواره‌های تحقیقاتی و در كلاس مخابراتی با كاربردهای خاص هستند.

ماهواره «مهدا» با هدف توسعه و تثبیت فناوری‌های فضایی- بومی پرتاپ شد
رئیس سازمان فضایی كشور درخصوص ماهواره «مهدا» گفت: این ماهواره با هدف توسعه و تثبیت فناوری‌های فضایی- بومی پرتاپ شد. این ماهواره كه توسط پژوهشگاه فضایی ایران طراحی و ساخته شد در مدارگذاری مورد آزمون قرار گرفته و طی روزهای آتی تا پایان عمر این ماهواره به تدریج و به صورت روزانه با این ماهواره در ارتباط هستیم و از روی داده‌های دریافتی آن، فناوری‌هایی كه توسعه پیدا كرده اند را ارزیابی می‌كنیم.
او با اشاره به تاثیر داده‌ها بر اصلاح طراحی‌های آتی گفت: اثر تشعشعات فضایی بر عمر تجهیزات فضایی به كمك محموله دزیمتری كه در این ماهواره قرار گرفته قابل ارزیابی است.

نانوماهواره «كیهان» با كاربری توسعه دانش افزایش دقت ناوبری محلی پرتاب شد
رئیس سازمان فضایی كشور با اشاره به پرتاب دو نانوماهواره «كیهان» و «هاتف» گفت: ماهواره «كیهان» با كاربری توسعه دانش افزایش دقت ناوبری محلی و ماهواره «هاتف» با هدف توسعه منظومه‌های IOT- اینترنت اشیاء با ارتباطات باند باریك در هوشمندسازی و ارتباطات از راه دور مورد استفاده قرار می‌گیرند.
وی افزود: ما در پرتاب‌های آتی نقطه اوج را به وسیله موتورهای پیشران مخصوص افزایش داده و به تدریج مدارهای دایروی ارتفاع بالا را بزنیم.

سال گذشته یك پرتاب زیرمداری بلوك انتقال مداری انجام شد
رئیس سازمان فضایی كشور با اشاره به پرتاب‌های بلوك‌های انتقال مداری در كشور گفت: سال گذشته یك پرتاب زیرمداری بلوك انتقال مداری انجام شد. این بلوك‌ها با روشن شدن موتورها و و وارد كردن ضربات به تدریج ارتفاع ماهواره را بیشتر خواهد كرد.

در حوزه پرتابگرها جزو 11 كشور برتر هستیم
وی با بیان اینكه در حوزه پرتابگرها جزو 11 كشور برتر در این حوزه هستیم گفت:كشورهای دیگر هم به تدریج به این حوزه وارد می‌شوند. آنچه برای ما خیلی مهم است، افزایش قابلیت اطمینان پرتابگرها است تا كاملا تجاری و بدون خطا و با بیشترین قابلیت اعتماد ماهواره‌ها را در مدار قرار دهند. در این شرایط است كه قابلیت ارائه خدمات تجاری خواهیم داشت كه می‌تواند صنعت فضایی ما را از نظر مالی تغذیه كند.

برای آینده برای پرتاب جرم‌هایی در حد هزار كیلوگرم و بالاتر برنامه‌ریزی كرده ایم
وی افزود: افزایش قابلیت پرتاب جِرم‌های بیشتر ، هدف دیگر ما در پرتابگرها است. در حال حاضر در جرم‌های حدود 200 تا 250 كیلوگرم در حال رسیدن به تثبیت هستیم و برای آینده برای جرم‌هایی در حد هزار كیلوگرم و بالاتر برنامه‌ریزی كرده ایم.

باید تا جایی پیشرفت كنیم تا بتوانیم به كشورهای دیگر خدمات فضایی بدهیم
سالاریه در پاسخ به پرسش بوجاریان كارشناس مجری برنامه «سعادت آباد» مبنی بر اینكه آیا توانمندی بومی‌سازی شده ما به سمتی خواهد رفت تا بتوانیم ایستگاه فضایی را به نام خودمان ثبت كنیم؟ گفـت: توانمندی متخصصان ما به مراتب بالاتر از خروجی است كه مشاهده می‌كنیم. ما در ابتدای مسیر هستیم و باید فاصله خود را با كشورهای جلوتر كم كرده و فاصله خودرا با كشورهایی كه پیشرفت كمی دارند زیادتر كرده و این قابلیت را داشته باشیم تا بتوانیم به آنها خدمات فضایی بدهیم.

رسیدن به پرتابگرهای با با جرم‌های بالاتر، دست‌یافتنی است
رئیس سازمان فضایی كشور گفت: رسیدن به پرتابگرهای با با جرم‌های بالاتر دست یافتنی است . برنامه‌ریزی بسیار منسجمی در برنامه 10 ساله فضایی كشور در توسعه ماهواره‌های سنجشی و مخابراتی و پرتابگرهای سوخت جامد، مایع و تركیبی دیده شده است. ان شاء الله اگر مطابق برنامه حركت كنیم به زودی باید به پرتاب اجرام بیش از 1 هزار كیلوگرم در مدارهای لئو برسیم.

صنعت فضایی ایران كاملا بومی است
وی با تاكید بر اینكه زمان‌بندی دقیقی داریم گفت: البته ممكن است در فرآیندهای تست، تحقیق و آزمون جاهایی هم توقف داشته باشیم كه طبیعی است.
سالاریه با تاكید بر اینكه صنعت فضایی ما كاملا بومی است گفت: ما به خاطر تحریم‌ها دستمان خیلی باز نیست لذا باید با صبر و مقاومت و تكرار آزمون‌ها به نقطه مد نظر برسیم.

كشورهای صاحب تكنولوژی محال است دانش خود را به راحتی در اختیار دیگر كشورها بگذارند
رئیس سازمان فضایی كشور در خصوص واكنش برخی رسانه‌ها كه موضع منفی داشتند در برابر پرتاب ماهواره‌های مذكور كه برای اولین بار در ایران انجام شد گفت: این واكنش‌ها طبیعی است. كشورهای صاحب تكنولوژی محال است دانش خود را به راحتی در اختیار دیگر كشورها بگذارند.

فناوری جدید، قدرت آفرین و ثروت آفرین است
او تاكید كرد: فناوری جدید، قدرت آفرین و ثروت آفرین است و تعیین كننده طرف برنده در تمامی معادلات بین‌المللی است و در اقتصاد و تصمیم‌گیری‌ها اثر مستقیم دارد. ما باید مسیر تكنولوژی‌های نوین را با قدرت و قوت طی كنیم.

مخاطبان در سرتاسر دنیا از طریق وب سایتWWW.RADIOTEHRAN.IR ضمن استفاده از پخش زنده شبكه، در جریان آخرین خبرهای رادیو تهران قرار بگیرید.
كانال رادیو تهران را در پیام رسان بله به نشانی tehraan360@ جستجو كنید.
علاقه‌مندان می‌توانند برنامه‌های رادیو تهران را از اپلیكیشن ایران صدا دریافت كنند.
*هرگونه بهره برداری و استفاده از محتوای پایگاه اطلاع رسانی رادیو تهران تنها با ذكر منبع مجاز است.

دسترسی سریع
سعادت آباد