سخنگوی سازمان انتقال خون ایران در گفتگو با رادیو تهران با بیان اینكه فقط 10 درصد اهداكنندگان خون در ایران گروه خونی منفی دارند از آنها درخواست كرد اهتمام بیشتری برای اهدای خون داشته باشند.
به گزارش پایگاه اطلاع رسانی رادیو تهران؛ بشیر حاجی بیگی سخنگوی سازمان انتقال خون ایران در گفتوگو با آخرین برنامه از مجموعه «سعادت آباد» رادیو تهران با اشاره به برگزاری پویش «نذر خون» كه سالهاست از ابتدای ماه محرم تا پایان ماه صفر در كشورمان برگزار میشود گفت: سازمان انتقال خون ایران یك سازمان كاملا اجتماعی است و بر پایه مشاركت آحاد مردم بنانهاده شده است.
پویش «نذر خون» را با شعار «اهدای خون، فرهنگ حسینی و نذر عاشقان» برگزار میشود
او افزود: سازمان انتقال خون ایران سالهاست كه پویش «نذر خون» را با شعار «اهدای خون، فرهنگ حسینی و نذر عاشقان» از ابتدای ماه محرم تا پایان ماه صفر برگزار میكند.
اهدای خون هیجانی جای خود را به اهدای خون مسئولانه و تصمیم آگاهانه داده است
این مقام مسئول با بیان اینكه در كشورمان خوشبختانه اهدای خون هیجانی جای خود را به اهدای خون مسئولانه و تصمیم آگاهانه داده است اظهار داشت: هر موقع نیاز به خون و فرآوردههای آن احساس شده مردم ایثارگر و نوعدوست ما در مراكز انتقال خون حاضر شده و نگذاشته اند هیچ بیماری روی تخت بیمارستان دغدغه تامین خون و فراورده آن را داشته باشد.
مردم، اهدای خون را به روزهای خاص موكول نكنند
سخنگوی سازمان انتقال خون ایران اظهار امیدواری كرد كه مردم اهدای خون را به روزهای خاص موكول نكنند و گفت: نیاز به خون و فراوردههای آن یك نیاز روزانه و دائمی است و سالانه در كشور ما نزدیك به 3 میلیون و 800 هزار واحد خون و فراوردههای خونی(گلبون قرمزفشرده شده، پلاكت، پلاسما وكرایو) به مراكز درمانی ارسال میشود كه تمامی آن توسط مردم اهداء میشود.
90 درصد اهداكنندگان خون، گروه خونی مثبت دارند
حاجی بیگی در ادامه گفتگو با سعادت آباد «رادیو تهران» گفت: 90 درصد اهداكنندگان گروه خونی مثبت (33 درصد O مثبت، 27 درصد A مثبت ، 23 درصد B مثبت و 7 درصد AB مثبت ) دارند و 10 درصد مابقی را گروه های خونی منفی ( 3 تا 4 درصد O منفی، 3 درصد A منفی ، 2 درصد B منفی و زیر یك درصد AB منفی) تشكیل میدهند و هموطنانی كه گروه خونی منفی دارند باید اقبال و اهتمام بیشتری به اهدای خون داشته باشند.
افرادی كه خون اهدا میكنند از جمله سالمترین افراد جامعه هستند
وی با بیان اینكه اهدای خون، بالاترین نوع ایثار و فداكاری است از پدران و مادران خواست جوانان خود را به اهدای خون تشویق كنند و اظهار داشت: افرادی كه خون اهدا میكنند از جمله سالمترین افراد جامعه هستند.
اهداكنندگان خون، اگر شرایط خوندهی داشته باشند میتوانند خون خود را اهدا كنند
او افزود: در مراكز انتقال خون، اهداكنندگان معاینه و مشاوره میشوند و اگر شرایط خوندهی داشته باشند میتوانند خون خود را اهدا كنند.
اهداكنندگان مستمر خون میتوانند تا 65 سالگی خون اهدا كنند
حاجی بیگی در پایان گفتگوی خود با رادیو تهران در خصوص شرایط اهدای خون گفت: وزن خوندهنده باید بیش از 50 كیلوگرم باشد. بازه سنی اهدای خون در كشور ما 18 تا 60 سال است اما اهداكنندگان مستمر(افرادی كه سالانه حداقل 2 بار خون اهدا میكنند) میتوانند تا 65 سالگی خون اهدا كنند.
بیماریهای هپاتیت B و C و HIV موجب معافیت از اهدای خون میشوند
سخنگوی سازمان انتقال خون كشور همچنین گفت: بیماریهای ویروسی و بیماریهای منتقله از راه خون مثل هپاتیت B و C و HIV موجب معافیت از اهدای خون میشوند و بیماریهای پوستی هم معافیت موقت و دائم دارند كه در مشاوره به اهداكنندگان گفته خواهد شد.
مخاطبان در سرتاسر دنیا از طریق وب سایتWWW.RADIOTEHRAN.IR ضمن استفاده از پخش زنده شبكه، در جریان آخرین خبرهای رادیو تهران قرار بگیرید.
كانال رادیو تهران را در پیام رسان بله به نشانی tehraan360@ جستجو كنید.
علاقهمندان میتوانند برنامههای رادیو تهران را از اپلیكیشن ایران صدا دریافت كنند.
*هرگونه بهره برداری و استفاده از محتوای پایگاه اطلاع رسانی رادیو تهران تنها با ذكر منبع مجاز است.