معاون آموزشی پژوهشگاه رویان جهاد دانشگاهی گفت: پژوهشگاه رویان با رویكردی نوین و میانرشتهای، هشتمین گردهمایی كرایوبیولوژی(زیست انجماد) را با عنوان «مهندسی زیست انجماد كاربردی» در تاریخ 9 اسفند 1403 برگزار میكند.
به گزارش پایگاه اطلاع رسانی رادیو تهران، روحالله فتحی معاون آموزشی پژوهشگاه رویان جهاد دانشگاهی در گفت و گو با «سعادت آباد» درباره مهندسی زیست انجماد اظهار داشت: كرایوبیولوژی (زیست انجماد) از دو بخش زیست شناسی و انجماد تقسیم میشود. ما در زندگی روزمره با این موضوع در ارتباط هستیم و برای استفاده طولانی مدت از مواد غذایی آنها را در فریزر منجمد میكنیم.
برای تخمك و سلولهای جنسی از كرایوبیولوژی (زیست انجماد) كمك میگیریم
وی افزود: اگر بخواهیم سلول و بافتهایی كه برای ما اهمیت دارند و حتی سلولهایی كه بعدها میتوانند یك نسل را ایجاد كنند مثل سلولهای جنسی اسپرم و تخمك را به مدت طولانی یك سال تا 20 سال منجمد كنیم باید از مهندسی زیست انجماد كمك بگیریم.
برای بهبود كیفیت سلولهای فریز شده از مهندسی زیست انجماد استفاده میكنیم
فتحی تصریح كرد: علوم مختلف در حوزه مهندسی مثل فیزیك، شیمی و پلیمر به مهندسی زیست انجماد ورود میكنند تا بهره وری و كیفیت سلولهای جنسی كه از طریق انجماد نگهداری میشوند بهتر شود. مهندسی زیست انجماد یعنی همكاری علوم مختلف مهندسی در كنار زیست شناسها برای نگهداری بهتر سلولها و بافتهای بدن.
علم انجماد سلولهای جنسی در حال رشد است
معاون آموزشی پژوهشگاه رویان جهاد دانشگاهی افزود: در ایران تمام مراكز درمان ناباروری سلولهای جنسی را به روش انجماد نگهداری میكنند. این روش از نیمه قرن شانزدهم اهمیت پیدا كرده و پیشینه تاریخی قوی دارد و این علم در حال رشد است.
حفظ و نگهداری ویژگیهای تخمكهای فریز شده هنر ما است
وی افزود: بهبود شیوه نگهداری و كیفیت سلول جنسی منجمد شده از اهمیت بسزایی برخوردار است. یك سلول كه قرار است بعدها به یك موجود زنده تبدیل شود در دمای منفی 196 درجه سانتی گراد نگهداری میشود حفظ و نگهداری ویژگیهای این سلول هنر ما است.
كرایوبیولوژی (زیست انجماد) در حفظ كیفیت سلولهای جنسی نقش موثری دارد
فتحی تصریح كرد: امروزه یكی از علوم بسیار مهم در حوزه زیست شناسی همین كرایوبیولوژی (زیست انجماد) است كه در حفظ كیفیت سلولهای جنسی نقش موثری دارد.
استفاده از نانوذرات در بهبود ویژگیهای سلولهای جنسی
معاون آموزشی پژوهشگاه رویان جهاد دانشگاهی افزود: در پژوهشگاه رویان یك كارگروه و تیم علمی كرایوبیولوژی (زیست انجماد) داریم كه روشهای مختلف را پیاده سازی میكند. به تازگی با همكاری دانشگاه شهید بهشتی از نانو ذرات برای حفظ بهتر ویژگیهای سلولهای جنسی اقدام كردیم و نتیجه بسیار خوبی در این حوزه گرفتیم. انجمن جهانی كرایوبیولوژی مسابقه جهانی برگزار میكند كه در این مسابقه پژوهشگاه رویان از بین 200 نامزد برنده این جایزه شد.
استفاده از ریز تركیب جدید تولید شده به كمك محققان ایرانی برای بهبود بازدهی تخمكهای فریز شده
وی افزود: با استفاده از نانو ذرات آهن و قند استخراج شده از قارچ، ریز تركیب جدیدی ایجاد كردیم و از آن در محلول انجمادی استفاده كردیم و از این طریق توانستیم تا حدود 30 درصد جنینهایی كه از این تخمكها تولید میشوند را به مرحله نهایی برسانیم كه دستاورد بسیار خوبی است. این آزمایش روی تخمكهای موشی انجام شد و در مرحله بعدی روی نمونههای انسانی اجرا خواهد شد.
این دستاورد در ایران ثبت اختراع شده است و مقاله آن را به یك گنگره جهانی ارسال كردیم بخش اول آن پذیرفته شد و بخش دوم آن امسال ارسال شده و در انتطار نتیجه هستیم. افزایش 30 درصد در رشد جنین پیش از لانه گزینی میتواند به تولد نوزادان بیشتر منجر شود كه دستاورد بسیار ارزشمندی است.
هشتمین گردهمایی كرایوبیولوژی 9 اسفند برگزار میشود
یادآور شد: پژوهشگاه رویان با رویكردی نوین و میانرشتهای، هشتمین گردهمایی كرایوبیولوژی (زیست انجماد) با عنوان «مهندسی زیست انجماد كاربردی» را در تاریخ 9 اسفند ماه 1403 برگزار میكند.
مخاطبان در سرتاسر دنیا از طریق وب سایتWWW.RADIOTEHRAN.IR ضمن استفاده از پخش زنده شبكه، در جریان آخرین خبرهای رادیو تهران قرار بگیرید.
كانال رادیو تهران را در پیام رسان بله به نشانی tehraan360@ جستجو كنید.
علاقهمندان میتوانند برنامههای رادیو تهران را از اپلیكیشن ایران صدا دریافت كنند.
*هرگونه بهره برداری و استفاده از محتوای پایگاه اطلاع رسانی رادیو تهران تنها با ذكر منبع مجاز است.