سعادت آباد شنبه تا پنجشنبه از ساعت 14:45 به مدت 70 دقیقه

انتخاب ترامپ یا بایدن اهمیت چندانی برای كشور ما ندارد/ مشكلات اقتصادی را در داخل كشور باید جستجو كرد+فایل صوتی

حسین امیرعبداللهیان مشاور بین الملل رئیس مجلس شورای اسلامی در خصوص انتخابات ریاست جمهوری آمریكا، تاثیرات آن بر منافع ملی و بین المللی ایران و علت های مشكلات اقتصادی كشورمان گفتگو كرد.

1399/08/13
|
16:09
|

به گزارش پایگاه اطلاع رسانی رادیو تهران، حسین امیرعبداللهیان در گفتگو با سعادت آباد درباره تحلیل انتخابات ریاست جمهوری آمریكا گفت: برای تحلیل انتخابات آمریكا اول باید به وضعیت داخلی این جامعه پرداخت. علیرغم تاثیرات حوزه های مختلف سیاست گذاری‌های خارجی بر روی مرحله های مختلف انتخابات ریاست جمهوری آمریكا، وضعیت درونی جامعه از اهمیت بیشتری برخوردار است.
وی افزود: جامعه آمریكایی به صورت روتوش شده از طریق رسانه ها و صاحبان تبلیغات جذاب است. این جامعه با مشكلات زیادی همچون چالش های فقر وبیمه روبروست فقط شكل مشكلاتشان متفاوت است. از وعده‌های كاندیداهای ریاست جمهوری می‌توان اوضاع به هم ریخته داخلی ایالت متحده آمریكا را مشاهده كرد و اینكه وضعیت اقتصادی آمریكا حتی قبل از كرونا با چه چالش های جدی مواجه بوده است. همانطور كه در سفرهای خارجی ترامپ می شد این نكات را مشاهده كرد.

امیرعبداللهیان با اشاره به حساسیت بالای انتخابات این دوره در آمریكا اظهار داشت: انتخابات این دوره از حساسیت های زیادی برخوردار است. بخشی از آن به رفتارها و برخورد ترامپ با رقبای انتخاباتی خود برمی‌گردد. حدود 36 درصد ازمردم جمهوری خواهان آمریكا به طور سنتی به به ترامپ رای خواهند داد. اما سطح مشاركت تعیین می كند تا قضاوت واقع بینانه ای نسبت به دموكرات ها ارائه دهیم. اما در نهایت مسئله روی كار آمدن جمهوری خواهان و یا دموكرات ها یك مسئله داخلی است و خیلی نباید برای ما اهمیت داشته باشد.

وی افزود: ما به عنوان دیپلمات و كسانیكه تحولات سیاسی و بین المللی را پیگیری می كنیم باید ببنیم این انتخابات چه تاثیری بر روی منافع ملی كشور ما و در سطح منطقه و بین الملل خواهد داشت. در حال حاضر سیاست های اروپایی به سمت جانبداری از دموكرات خواه ها حركت می كنند؛ اما تا دقیقه 90 نمی توان پیش بینی نهایی را ارائه داد.

مشاور بین الملل رئیس مجلس شورای اسلامیدر ادامه با اشاره به تصمیم اشتباه ترامپ در ترور سردار سلیمانی گفت: از نظر كشور ایران، ترامپ قاتل سردار عزیز حاج قاسم سلیمانی قهرمان بین المللی مبارزه با تروریست است و این مسئله برای مردم ایران از اهمیت ویژه ای برخوردار است. برخی از دیپلمات ها به ما پیشنهاد می دهند سطحی از مذاكرات بین ایران و آمریكا صورت گیرد اما حماقت ترامپ در خصوص صدور دستور ترور حاج قاسم سلیمانی تمامی اعتمادها را نسبت به وی از بین برده است. اما روی كار آمدن بایدن نیز به معنی بهتر شدن اوضاع و برداشتن تمامی تحریم ها نخواهد بود. علیرغم خدمات فراوان ارائه شده از جانب دولت پهلوی در گذشته به آمریكا، سیاست های آمریكایی هیچگاه با ایران دوستانه نبوده است.

وی با اشاره به ماموریتی دیپلماتیك به مصر دردوره حسنی مبارك كه تمام ظرفیت های خود را برای حمایت از رژیم صهیونیستی استفاده كرد گفت: حدود 20 سال پیش به مصر رفتم . كشوری كه قرارداد كمپ دیوید را با رژیم صهیونیستی امضا كرد . وقتی به قاهره رسیدم قبرستانی در آنجا بود به وسعت بسیار زیاد كه بیش از سه میلیون كارتن خواب شب را در آنجا می ماندند. تعجب كردم از اینكه آیا می شود در كشوری به این بزرگی با روابط نزدیك با آمریكا و رژیم صهیونیستی زندگی مردم اینگونه باشد؟

امیرعبداللهیان در واكنش به اظهارات امیرحسین راسخ مبنی بر جدایی منافع مردم از حكومت در ایران گفت: من به عنوان كسی كه در دیپلماسی كمی تجربه دارم می گویم آمریكا یكه تاز عرصه نیست. به عنوان مثال در قصه ترور سردار سلیمانی ترامپ توئیت كرد اگر ایران بخواهد در قبال ترور سردار سلیمانی واكنش نشان دهد بیش از 52 مركز در این كشور مورد حمله قرار می گیرد . ولی همین آدم پشت صحنه نمایندگانی از كشورهای مختلف را مامور كرد تا با پیشنهادهای وسوسه كننده و ایجاد انتقام گیری‌های سوری جو متشنج به وجود آمده را از بین ببرد. به عنوان مثال می گفت: ما یكی از ناوهای جنگی خود را در اقیانوس هند خالی می گذاریم تا ایران آنرا منهدم كند.اما ترامپ باید بداند انتقام اصلی ترور حاج قاسم در راه است. لذا امریكایی ها طی دو دهه گذشته در افغانستان وعراق گیر افتاده اند درپرونده فلسطین وا مانده اند، عربستان را در جنگ با یمن به بیچارگی كشانده اند و در مقابل یمنی ها 5 سال است كه وا مانده اند.

وی با اشاره به بی ارزش شدن پول ملی كشورمان گفت: من فكر می كنم بخش آسیب پذیر ما به حوزه اقتصاد باز می گردد كه بخشی از آن روانی است اما بخش دیگر آن اینست كه دولتمردان ما نباید آدرس آن را كاخ سفید بلكه داخل كشور و در همسایگان پیرامونی ما بدانند.علی رغم وجود تحریم‌ها یكی از علل مشكلات اقتصادی كشور عدم سرمایه‌گذاری بر روی مبادلات اقتصادی با كشورهای همسایه است. در حال حاضر كشور ایران بیش از 40 هزار میلیارد دلار تبادل اقتصادی با كشورهای همسایه دارد كه این رقم در رابطه با تعادل اقتصادی با كشورهای اروپایی كمتر از 3 میلیارد دلار است. ما باید از فرصت طلایی پیرامون خود با كشورهای همسایه استفاده كنیم.

مخاطبان در سرتاسر دنیا از طریق وب سایتWWW.RADIOTEHRAN.IR ضمن استفاده از پخش زنده شبكه، در جریان آخرین خبرهای رادیو تهران قرار بگیرید.
ما را در اینستاگرام و دیگر شبكه های اجتماعی با شناسه Tehraan360@ پیدا و همراهی كنید.
همچنین علاقه مندان می توانند برنامه های رادیو تهران را از اپلیكیشن ایران صدا دریافت كنند.

*هرگونه بهره برداری و استفاده از محتوای پایگاه اطلاع رسانی رادیو تهران تنها با ذكر منبع مجاز است.


دسترسی سریع
سعادت آباد