معاون اجتماعی پلیس پیشگیری ناجا، رئیس پلیس پیشگیری ناجا و سارا فلاحی نماینده مردم ایلام در مجلس شورای اسلامی با حضور در میزگرد برنامه سعادت آباد رادیو تهران در رابطه با آزار و اذیت های خیابانی علیه بانوان گفتگو كردند.
آمار آزار و اذیت بسیار ناچیز است
به گزارش پایگاه اطلاع رسانی رادیو تهران؛ سرهنگ عسگر ساوری معاون اجتماعی پلیس پیشگیری ناجا در گفتگو با برنامه سعادت آباد با اشاره به اینكه آزار و اذیت های خیابانی و همه جای جهان وجود دارد اظهار داشت: خوشبختانه آمار این قبیل آزار و اذیت ها در كشور ما بسیار ناچیز است؛ اما مشاهده حتی یك مورد از این قبیل اتفاقات زیبنده جمهوری اسلامی نیست. وظیفه پلیس در این هنگام جلوگیری از آزار و اذیت و لازمه آن دریافت شكایات و گزارشات از آزار و اذیت ها است. در صورت ناشناس بودن مزاحم و وقوع مزاحمت در مكانی به كرات كه اغلب به دلیل عدم وجود روشنایی است، سعی میكنیم تا با تجمیع گزارشات و ارسال آن به شهرداری مكان های تاریك و پر خطر را روشن كنیم. البته لازم به ذكر است كه گشت های نامحسوس همواره در سطح شهر حضور دارند.
وی تاكید كرد: این آمار ناچیز در نسبت با سطح كشوری بیان می شود اما وقوع این قبیل جرایم و آزار و اذیت ها در كلانشهرها و حومه ها بسیار بیشتر است.
بیش از 65 درصد زنان مورد خشونت قرار می گیرند
سارا فلاحی نماینده مردم ایلام در مجلس یازدهم در گفتگو با برنامه سعادت آباد درباره مزاحمت های خیابانی و خشونت برای زنان گفت: ما ابتدا باید یك واقعیت را بپذیریم تا بتوانیم اقدام به تغییر آن كنیم. در گفتگو با زنان بیش از 65 درصد زنان مورد خشونت های كلامی، فیزیكی و روانی قرار گرفته اند و اینكه این موضوع زیبنده جامعه اسلامی ما نست مسئله دیگری است.بیشتر از 90 درصد آزارهای خیابانی علیه زنان كلامی است كه باعث كاهش عزت و اعتماد به نفس زنان می شود. اول باید این واقعیت را بپذیریم و بعد در مورد آن اقدام كنیم.
باید تعداد دوربین های سطح شهر افزایش پیدا كند
سرهنگ جلیل موقوفه ای رئیس پلیس پیشگیری ناجا دیگر مهمان میزگرد سعادت آباد در گفتگو با امیرحسین راسخ كارشناس این برنامه درباره افزایش وقوع جرم اظهار داشت: از ابتدای سال تا الان نسبت به مدت مشابه تنها حدود 3 درصد افزایش وقوع جرایم داشتیم. تیمهای گشت ناجا به دو صورت محسوس و نامحسوس در سطح شهر به جهت برقراری امنیت پراكنده هستند و در صورت مشاهده هرگونه آزار و اذیت برای بانوان به عنوان اولویت با این اتفاق برخورد خواهند كرد.در صورتیكه پلیس این اذایت و آزار را ندیده باشد شخص می تواند به دادسرا شكایت كند تا به این شكایت رسیدگی شود.
وی با اشاره به نیاز دوربین های شهر در جهت كمك به پلس برای كشف جرایم گفت: در حال حاضر آمار دقیقی از تعداد دوربین های سطح شهر تهران ندارم؛ اما پلیس در حال انجام تمهیداتی برای افزایش تعداد دوربین ها در سطح شهر است. زیرا این اتفاق می تواند جلوی بسیاری از جرایم را بگیرد.
زنان آزار و اذیت های خیابانی را كتمان می كنند/ تلاش مجلس برای كاهش تبعیض جنسیتی
در ادامه میزگرد سعادت آباد سارا فلاحی نماینده مردم ایلام در مجلس یازدهم با اشاره به اینكه با توجه به نوع فرهنگ و نگاه حاكم بر بانوان در كشور، اكثر خانم ها آزار و اذیت های ایجاد شده در حق شان را كتمان می كنند گفت: زنان معمولا آزار و اذیت ها را كتمان می كنند زیرا در اكثر مواقع خانمهابه عنوان مقصر شناخته میشوند. قطعاً در این رابطه قوانینی وجود دارد؛ اما این قوانین به صورت پراكنده بوده و جامع و كامل نیستند.
وی افزود: علاوه بر آزار و اذیت در سطح شهر باید به قوانینی از جمله خشونت اقتصادی و خانوادگی علیه زنان نیز پرداخت. ما در مجلس باید خلأهای قانونی را پر كنیم و بر اجرای قوانین نظارت كنیم. به دلیل نیاز جامعه به اجرای هرچه سریعتر قوانین در راستای دفاع از حقوق زنان، مسئولان مربوطه را بارها به فراكسیون احضار كردهایم. برای مثال در خصوص ورزش بانوان كه بخش بزرگی از این مشكلات را به خود اختصاص میدهد وزیر ورزش را احضار كردیم و انتظاراتمان در خصوص قوانین حمایتی و حفاظتی را مطرح كردیم. همچنین مسئله فراهم نبودن فضای مورد نیاز فعالیت برای بانوان در حیطه ورزش نیز یكی از مسائلی بود كه مطرح كردیم؛ زیرا فراهم نبودن فضای فعالیت به معنی نبود تامین نیاز روانی بانوان جامعه است.
فلاحی با اشاره به اینكه معاون بانوان در ریاست جمهوری را به فراكسیون احضار كردیم گفت: این احضار با هدف ایجاد اصلاحات در خصوص برابری جنسیتی انجام شد.
وی درباره مشكلات ملموس مردم و پذیرش اقدامات مجلس از طرف مردم گفت: روند تصویب یك طرح به عنوان یك قانون، یك روند طولانی است و به دلیل حاكمیت بروكراسی و دیوان سالاری در كشور روند اصلاح قوانین كند است. من به شخصه از منتقدان این روش هستم؛ زیرا مردم ما در حال حاضر با چالش های زیادی در زندگی مواجهاند و طولانی شدن روند این اصلاحات میتواند زندگی مردم را سخت تر كند. استفاده از واژه های «قطعی» در سیاست معنایی ندارد؛ ما افق درستی را ترسیم كرده ایم و تلاش میكنیم تا به سمتی حركت كنیم كه خشونت علیه هیچ انسانی وجود نداشته باشد.
مخاطبان در سرتاسر دنیا از طریق وب سایتWWW.RADIOTEHRAN.IR ضمن استفاده از پخش زنده شبكه، در جریان آخرین خبرهای رادیو تهران قرار بگیرید.
ما را در اینستاگرام و دیگر شبكه های اجتماعی با شناسه Tehraan360@ پیدا و همراهی كنید.
همچنین علاقه مندان می توانند برنامه های رادیو تهران را از اپلیكیشن ایران صدا دریافت كنند.
*هرگونه بهره برداری و استفاده از محتوای پایگاه اطلاع رسانی رادیو تهران تنها با ذكر منبع مجاز است.