سعادت آباد شنبه تا پنجشنبه از ساعت 14:45 به مدت 70 دقیقه

پایش مستمر فضای مجازی توسط پلیس فتا+فایل صوتی

رئیس مركز تشخیص جرایم سایبری پلیس فتا گفت: پایش فضای مجازی و تذكر به كسانی كه از روی ناآگاهی اقدام به انتشار محتوا با مصادیق مجرمانه می كنند از كارهایی است كه ما به صورت مستمر انجام می دهیم.

1399/08/21
|
15:48
|

به گزارش پایگاه اطلاع رسانی رادیو تهران، سرهنگ محمد رجبی در گفتگو با برنامه سعادت آباد درباره كسب درآمدهای بدون قاعده در شبكه های اجتماعی گفت: برخی از فعالیت ها در فضای مجازی تبلیغ و ترویج مصادیق مجرمانه است كه قانونگذار برای فعالیت آنها در شبكه های اجتماعی جرم تعیین كرده است. ولی نوع و سقف درآمد بیشتر از جنس مقرارت گذاری است كه قانونگذار به اینها از منظر جرم شناسی توجه ندارد.
وی افزود: دستگاه های متولی مثل وزارت ارشاد و وزارت صمت باید آیین نامه هایی را در این حوزه تدوین كنند كه البته در مواردی اینكار انجام شده ولی بسیاری از موضوعات همچنان نیاز به طراحی ساز و كار مناسب دارند.

رئیس مركز تشخیص جرایم سایبری پلیس فتا با اشاره به خلأ قانونی در برخورد با برخی از جرایم اظهار داشت: در برخی از جرایم خلأ قانونی وجود دارد . وقتی فردی در فضای مجازی عنوان مجرمانه ای را تبلیغ كند معمولا مشكلی برای برخورد قانونی وجود ندارد مگر اینكه این عمل در حوزه ای باشد كه قانونگذار آن را جرم تلقی نكرده باشد.

سرهنگ رجبی درباره تفاوت تنظیم گری و قانونگذاری گفت: قانون را مجلس تصویب می كند و برای عدم اجرای آن قانون مجازاتی را وضع می كند اما در حوزه تنظیم گری، دولت در سطح هیات وزیران برابر اختیارات قانونی اقدام به تنظیم گری می كنند. به عنوان مثال استفاده از محتوای غیر اخلاقی در فضای مجازی جرم است. اگر كسی برای خدمات حوزه پزشكی از تصاویر و محتوای غیر اخلاقی استفاده كند ، استفاده از محتوا جرم است اما حوزه نظام پزشكی هم می تواند این محتوا را از منظر خودش بررسی كرده و نسبت به آن اعلام جرم كند.

سرهنگ رجبی با اشاره به اینكه برخی به صورت قانونی در اینستاگرام فعالیت و كسب درآمد می كنند خاطر نشان كرد: نوع و سقف درآمد در قانون جرم انگاری نشده است . ورود معمولا در مباحث مالیاتی صورت می گیرد . افراد با توجه به درآمدشان باید مالیات پرداخت كنند. پلیس با افرادی كه در فضای مجازی فعالیت قانونی داشته و تبلیغات غیر مجاز و مجرمانه ندارند برخورد نمی كند، چون قوانین كشور توسط این افراد رعایت می شود. پلیس در حوزه هایی كه برای آن جرم انگاری شده باشد می تواند ورود كند.

وی در ادامه درباره فعالیت های پلیس فتا گفت: پایش فضای مجازی یكی از كارهایی است كه ما به صورت مستمر انجام می دهیم . در طی این فرآیند به بسیاری افراد كه از روی نا آگاهی محتوایی با مصادیق مجرمانه را منتشر می كنند، تذكر داده می شود.

سرهنگ رجبی در این باره افزود: تعدادی اینفلوئنسر كه دنبال كننده های زیادی هم در فضای مجازی داشتند به معرفی سایت های قمار اقدام كرده بودند و یا برخی لینك هایی را معرفی كرده بودند كه به درگاه فیشینگ منتهی شده بود. آنها پس از احضار به پلیس فتا اقرار كردند كه از روی نا گاهی این عمل را انجام داده اند.

مخاطبان در سرتاسر دنیا از طریق وب سایتWWW.RADIOTEHRAN.IR ضمن استفاده از پخش زنده شبكه، در جریان آخرین خبرهای رادیو تهران قرار بگیرید.
ما را در اینستاگرام و دیگر شبكه های اجتماعی با شناسه Tehraan360@ پیدا و همراهی كنید.
همچنین علاقه مندان می توانند برنامه های رادیو تهران را از اپلیكیشن ایران صدا دریافت كنند.

*هرگونه بهره برداری و استفاده از محتوای پایگاه اطلاع رسانی رادیو تهران تنها با ذكر منبع مجاز است.



دسترسی سریع
سعادت آباد