سعادت آباد شنبه تا پنجشنبه از ساعت 14:45 به مدت 70 دقیقه

فعالیت تمامی سایت های همسریابی غیرقانونی است+فایل صوتی

معاون دفتر برنامه ریزی و توسعه اجتماعی جوانان وزارت ورزش و جوانان با تاكید بر غیرقانونی بودن مراكز و سایت های همسریابی گفت: نظارتی بر عملكرد این سایت ها صورت نمی گیرد؛ همین امر موجب اخاذی آنها از مردم شده است.

1399/12/24
|
11:55
|

به گزارش پایگاه اطلاع رسانی رادیو تهران، نوشین نبأی معاون دفتر برنامه ریزی و توسعه اجتماعی جوانان وزارت ورزش و جوانان درباره مجاز یا غیر مجاز بودن سایت های همسریابی به برنامه سعادت آباد گفت: صحت سوابق و اطلاعات ارائه شده در سایت ها و كانال های همسریابی مشخص نیست. در حال حاضر هیچ نهادی متولی صدور مجوز برای این سایت ها نیست و این سایت ها كاملا به صورت غیر قانونی كار می كنند چون نظارتی بر عملكرد آنها صورت نمی گیرد. همین امر موجب اخاذی این سایت ها از مردم شده است.

وی با تاكید بر این موضوع كه پایش و نظارت بر سایت های همسریابی در حوزه اختیارات و در شرح وظایف وزارت ورزش و جوانان نیست گفت: این سایت ها شخصی بوده و وابسته به موسساتی هستند كه مجوز قانونی برای فعالیت هایشان ندارند و كارشان غیر قانونی است. ضمن اینكه در ارزیابی های صورت گرفته مشخص شده این سایت ها به دنبال كمك به جوانان و ازدواج دائم نبوده اند بلكه عمدتا به دنبال ازدواج موقت بوده اند و از این راه كسب درآمد می كنند. وزارت ورزش و جوانان هم هیچ سازوكاری در رصد شرعی فعالیت این سایت ها و تعرفه گذاری اقتصادی آنها را ندارد. تنها مجوزی كه وزارت ورزش و جوانان صادر می كند مجوز تخصصی مشاوره ازدواج خانواده است كه تا كنون برای 380 مركز مجوز صادر كرده است. به طور كلی هیچ كدام از این سایت های همسریابی فعالیت قانونی ندارند و ما هم فعالیت آنها را تایید نمی كنیم.

نبئی با تاكید بر لزوم نظارت كامل بر این سایت ها گفت: باید در این خصوص ضوابط قضایی وجود داشته باشد برای نظارت اطلاعات كامل اشخاص مورد نیاز است كه فقط قوه قضاییه می تواند در این حوزه ورود كند. مكاتباتی توسط وزارت ورزش و جوانان با پلیس فتا و دادستان انجام شده است. تنها دستگاهی كه می تواند به صورت روزانه اطلاعات و آمار این سایت ها را استخراج كند و اشراف كامل بر فضای مجازی داشته باشد پلیس فتا است و نهاد ضابطی هم در زیرمجموعه قوه قضاییه باید شكل گیرد كه نظارت كامل بر این سایت ها داشته باشد و با این مجموعه های متخلف برخورد كند. ضمن اینكه مراجعه كنندگان به این سایت ها قبل از ورود اطلاعات باید راستی آزمایی شوند و اطلاعات آنها پس از درج در سایت محفوظ بماند و نهاد قضایی هم باید مسئولیت تبعات آن را بپذیرد در غیر این صورت وزارت ورزش با فعالیت این سایت ها كاملا مخالف است. اگرچه بازتاب فعالیت این سایت ها هم در جامعه منفی بوده است.

معاون دفتر برنامه ریزی و توسعه اجتماعی جوانان وزارت ورزش و جوانان در پاسخ به این پرسش كه آیا برخورد قانونی با این دفاتر و سایت ها انجام نمی شود ؟ اظهار داشت: در این خصوص وزارت ترویج فرهنگ مشاوره را انجام می دهد اگر قرار است ازدواج پایداری شكل گیرد باید زوج درخواست كننده به مراكز مشاوره مجوز دار مراجعه كنند و از مشاوره روانشناس بهره مند شوند و زندگی پایداری را آغاز كنند.

نبئی در پایان این گفتگو اظهار داشت: اگر این ساختار ایمن در نهاد قضایی ایجاد شود كه رصد و پایش و راستی آزمایی مناسب وجود داشته باشد این مراكز می توانند فعالیت كنند. اما در حال حاضر ما دسترسی به اطلاعات و آمار این سایت ها و مراكز نداریم و فقط پلیس فتا است كه می تواند به این اطلاعات دسترسی داشته باشد.


مخاطبان در سرتاسر دنیا از طریق وب سایتWWW.RADIOTEHRAN.IR ضمن استفاده از پخش زنده شبكه، در جریان آخرین خبرهای رادیو تهران قرار بگیرید.
ما را در اینستاگرام و دیگر شبكه های اجتماعی با شناسه Tehraan360@ پیدا و همراهی كنید.
همچنین علاقه مندان می توانند برنامه های رادیو تهران را از اپلیكیشن ایران صدا دریافت كنند.

*هرگونه بهره برداری و استفاده از محتوای پایگاه اطلاع رسانی رادیو تهران تنها با ذكر منبع مجاز است.

دسترسی سریع
سعادت آباد