سعادت آباد شنبه تا پنجشنبه از ساعت 14:45 به مدت 70 دقیقه

تحلیلگر سیاسی: وجود احزاب سیاسی قدرتمند؛ مانعی برای تحریف و تخریب سیاسی +فایل صوتی

شكل گیری احزاب سیاسی قدرتمند در چارچوب قانون اساسی، حاكمیت، اعتقاد به ولایت فقیه و رهبری ؛ بهترین راهكار برای جلوگیری از تخریب ها، تحریف ها، ترورهای شخصیتی و توهین و افتراء است.

1400/02/27
|
12:55
|

به گزارش پایگاه اطلاع رسانی رادیو تهران، دكتر محمدرضا ثمری تحلیلگر سیاسی و عضو هیات علمی دانشگاه درباره بی اخلاقی سیاسی به برنامه سعادت آباد گفت: در ادبیات سیاسی اصطلاحی به نام ماكیاولیسم وجود دارد كه بسیاری از شخصیت های تاریخی و جنبش ها و حكومت ها در این چهارچوب قرار می‌گیرند. در ماكیاولیسم هدف عمل سیاسی، دستیابی به قدرت است و این دستیابی به قدرت به هیچ حكم اخلاقی محدود نمی شود. بنابراین وقتی در انتخابات هدف دستیابی به قدرت است، هیچ محدودیت و معذوریت اخلاقی برای آن وجود ندارد.

پوپولیسم و بی اخلاقی سیاسی در مسیر جذب آراء مردمی
وی دومین عارضه بی اخلاقی سیاسی در فعالیت های سیاسی را پوپولیسم خواند و گفت: در این شرایط فرد تلاش می كند خود را طرفدار مردم، حقوق و علایق آنها نشان دهد و دوم اینكه تلاش می كند تا با وعده هایی كلی و مبهم كه شفافیت و تضمینی برای اجرا ندارد و فریب دهنده است؛ اهداف سیاسی خود را جلو ببرد. این شخص یا توانایی تحقق وعده های خود را ندارد یا شرایط كشور به تحقق این وعده ها كمك نمی كند. كما اینكه در یكی دو دولت گذشته وعده هایی داده شده كه دیوانسالاری دولتی توان تحقق وعده ها را نداشته است.

وجود احزاب سیاسی قدرتمند مانعی برای تحریف و تخریب است
ثمری در توضیح مرز بین روشنگری و بی اخلاقی گفت: تشخیص این مرز به فرهنگ سیاسی مردم بر می گردد. در روشنگری؛ معضلات، بدون غرض آسیب شناسی می شود و شخصیت ها، احزاب و گروه هایی كه دچار این آسیب هستند به مردم معرفی می شوند ولی برخی اوقات با ارائه تابلوی روشنگری به دنبال رفع صادقانه آسیبها نیسیتیم بلكه قصد ما تخریب است. در این شرایط سابقه افراد عنوان می شود. از كارهای خوب آنها می گذریم و فقط دنبال نقاط ضعف هستیم و كار به تهمت و افتراء كشیده می شود. مهمترین عارضه بدخیم جامعه ما در بُعد سیاسی تخریب های اینچنینی است.
تحلیلگر سیاسی كشورمان تصریح كرد: یكی از مشكلات اساسی ما در حوزه سیاسی عدم وجود احزاب سیاسی قدرتمند در این حوزه است.اشكالات متعددی در حوزه قانونگذاری و اجرا وجود دارد و البته قوانینی هم وجود دارد كه به آنها عمل نمی شود. در قانون مجازات اسلامی برای تهمت زنندگان و توهین كنندگان مجازات در نظر گرفته شده ولی اگر در جامعه، احزاب سیاسی قدرتمند در چارچوب قانون اساسی، حاكمیت، اعتقاد به ولایت فقیه و رهبری شكل بگیرند بهترین راهكار برای جلوگیری از تخریب ها، تحریف ها، ترورهای شخصیتی و توهین و افتراء خواهد بود و به تبع آن جریان های سیاسی فرصت طلب كه به دنبال منافع شخصی و گروهی بوده اند هم به جامعه شناسانده می شوند؛ فرهنگ سیاسی رشد یافته و اثرات تخریب كم می شود.

شكاف های قومیتی بین اعراب و یهودیان به بسیج عمومی منجر شده است
عضو هیات علمی دانشگاه با تاكید بر وجود شكاف های اجتماعی در ذیل حاكمیت رژیم صهیونیستی اظهار داشت: 4 شكاف عمده در جامعه یهودی اسرائیلی تحت حاكمیت رژیم صهیونیستی وجود دارد. یكی از عمده ترین این شكاف ها؛ شكاف تاریخی و قومیتی بین یهودیان و اعرابی است كه شهروند اسرائیل هستند و از سال 1948 به بعد در آنجا(فلسطین اشغالی) زندگی می كرده اند. شكاف نژادی، دینی و طبقاتی هم بین خود یهودیان وجود دارد.
ثمری افزود: شكاف قومیتی بین یهودیان و اعراب جامعه اسرائیل بر اساس سابقه تاریخی تعارض آمیز طی 70 سال شكل گرفته و دلیل اصلی آن هم رفتار تبعیض آمیز رژیم صهیونیستی نسبت به اعراب بوده است. اكثر محافل روشنفكری و علمی دنیا بر ماهیت تبعیض آمیز و آپارتایدی بودن این رژیم تاكید دارند و متاسفانه ما در داخل كشورمان كمتر به این موضوع پرداخته ایم. در خصوص شكاف قومیتی در این مقطع باید گفت كه این شكاف به عرصه سیاسی منتقل شده و به بسیج عمومی منجر شده است.

مخاطبان در سرتاسر دنیا از طریق وب سایتWWW.RADIOTEHRAN.IR ضمن استفاده از پخش زنده شبكه، در جریان آخرین خبرهای رادیو تهران قرار بگیرید.
ما را در اینستاگرام و دیگر شبكه های اجتماعی با شناسه Tehraan360@ پیدا و همراهی كنید.
همچنین علاقه مندان می توانند برنامه های رادیو تهران را از اپلیكیشن ایران صدا دریافت كنند.

*هرگونه بهره برداری و استفاده از محتوای پایگاه اطلاع رسانی رادیو تهران تنها با ذكر منبع مجاز است.

دسترسی سریع
سعادت آباد