تحلیلگر سیاسی كشورمان درباره شرایط حال حاضر انتخابات ریاست جمهوری گفت: ترور كلامی، بی اخلاقی است كه در فضای سیاسی كشور وجود دارد. ریاست جمهوری باید حاصل ایده ها و تفكرات فرد باشد نه تخریب دیگران.
به گزارش پایگاه اطلاع رسانی رادیو تهران، سعید آجرلو تحلیلگر سیاسی درباره بی اخلاقی سیاسی در انتخابات به برنامه سعادت آباد گفت: هر آنچه واقعیت را در جهت فریب افكار عمومی وارونه جلوه دهد بی اخلاقی سیاسی است. باید تمایزی بین تبلیغات، عملیات روانی و تخریب قائل شویم. اینكه فردی بتواند خودش را واقعی و دلپذیر جلوه دهد و بتواند افكار عمومی را به سمت خودش ترغیب كند در حوزه تبلیغات می گنجد. وقتی ما انتخابات را می پذیریم باید مسائلی كه ذیل رقابت هست را بپذیریم كه در تمام دموكراسی های دنیا هم پذیرفته شده است اما زمانیكه باید عیب ها را بپوشانیم و اینكار انجام نمی شود و از خط قرمز عبور می كنیم دیگر این رفتار قابل پذیرش نیست.
وی افزود: متاسفانه از جانب گروه های مختلف سیاسی تخریب گروه ها و شخصیت ها وجود دارد. راست و دروغ به هم آمیخته شده و در جهت تخریب شخصیت افراد به كار گرفته شده است. ترور كلامی كمتر از ترور جان نیست از بین بردن نام انسان ها كمتر از گرفتن جان انسان ها نیست اما متاسفانه در فضای سیاسی ترور كلامی دیده می شود.حتی اگر افراد كار خطایی كرده باشند هم اجازه نداریم آبروی آنها را ببریم البته این هم مصادیقی دارد. در جایی كه خیانت به بیتالمال و اموال عمومی و جان انسان ها وجود دارد شرایط متفاوت است اما در جاییكه خطایی شخصی انجام می شود و به ویژه ثابت نشده نباید به صورت وارونه جلوه داده شود. این رفتار در قدیم بوده و در جهان جدید هم درادبیات ایدئولوژی های چپ گرا و جهان سرمایه داری دیده شده و در كشور ما هم وجود دارد.
آجرلو با اشاره به رفتارهای ناشایست برخی نامزدهای انتخاباتی و عواقب این رفتارها برای جامعه گفت: ریشه این رفتارها از آنجایی نشأت می گیرد كه فرد حرفی برای جذب مردم ندارد به همین دلیل به دنبال تخریب رقیب و رأی سلبی است و نتیجه این رفتار ایجاد دلسردی و ناامیدی درمردم و شكاف بین مردم و حكومت است. باید بدانیم جناح های سیاسی بخشی از حاكمیت هستند و نتیجه رفتارهای آنها را حاكمیت می پردازد مردم، شخص مورد تایید شورای نگهبان را مورد تایید نظام می دانند و طبیعیست كه رفتار نامزد انتخاباتی جدای از نظام نیست و او باید مسئولیت رفتار خود را بپذیرد. چون ناامید كردن مردم موجب كاهش سرمایه اجتماعی می شود كه هزینه آن را نظام سیاسی می پردازد و عوارض زیادی برای جامعه خواهد داشت.
تحلیلگر سیاسی كشورمان در مخالفت با اظهارات مجری برنامه كه مردم به دنبال برنامه های نامزدها هستند گفت: در تمام دنیا وعده از برنامه مهم تر و تخریب از فضای ایجابی جذاب تر است. ظاهرا ذات انسان اینگونه است كه جنجالی شدن را بیشتر می پسندد. ایجاد جنجال موجب كسب آراء می شود.همانطور كه در مناظرات سال 92 وجود داشت.
وی افزود: برای جلوگیری از تنش سیاستگذاران ما باید ادب سیاسی پیدا كرده و ظرفیت استفاده از قدرت را داشته باشند و اینكار در نظامی حزبی ایجاد می شود. همانگونه كه بچه ها برای وارد شدن به جامعه در مدرسه تربیت می شوند حزب هم افراد را برای گرفتن قدرت تربیت می كند. حزب افراد را تربیت سیاسی میكند و خانه قدرت است. افرادی كه تربیت سیاسی نداشته باشند مثل بچه ای كه به مدرسه نرفته است طبیعتاً آداب اجتماعی و سیاسی را بلد نیستند. افراد باید با حضور در احزاب، مدارج مختلف را طی كنند و در آنجا است كه تغییرات زیادی در انتخابات نظام سیاسی رخ می دهد. افرادی كه نامزد انتخابات می شوند باید از افراد مختلف امضاء داشته باشد كه مسئولیت رفتار او را بپذیرند.نمی شود یك شبه به انتخابات وارد شد و پس از آن نابود شد.آقایان غرضی و هاشمی طباء كجا هستند؟
آجرلو با تاكید بر نیاز جامعه به نظام حزبی گفت: باید نظام حزبی خوبی درست شود كه تمامی مسئولیت احراز صلاحیت ها به گردن شورای نگهبان نباشد. مگر می شود طی 5 روز 12 نفر برای احراز صلاحیت 40 نفر كار كنند. چرا باید در این زمان كوتاه مسئولیت به گردن این 12 نفر ( 6حقوقدان و 6فقیه شورای نگهبان) باشد؟ مشخص است كه پشت این رفتار جنجال و اتفاقات زیادی است و اشتباه هم صورت می گیرد. اگرچه تجربیات این افراد بیشتر است اما معصوم كه نیستند. می توان راه های دیگری انتخاب كرد كه نامزدها برای انتخابات ریاست جمهوری از خوان های متفاوت عبور كنند و ریاست جمهوری منجر به سهم خواهی برای وزارتخانه های مختلف نشود. تعداد افرادی كه صلاحیت ریاست جمهوری دارند باید محدود شوند و از آزمون های مختلف عبور كنند تا نسبت به رفتارهایشان مسئول باشند. نامزدی ریاست جمهوری نباید انقدر سهل الوصول باشد.
تحلیلگر سیاسی كشورمان قضاوت درباره رفتارهای نامزدهای ریاست جمهوری رازود عنوان كرد و گفت: باید تلاش كنیم كسی با تخریب دیگران رای نیاورد. ریاست جمهوری باید حاصل ایده ها و تفكرات فرد باشد نه تخریب دیگران.
مخاطبان در سرتاسر دنیا از طریق وب سایتWWW.RADIOTEHRAN.IR ضمن استفاده از پخش زنده شبكه، در جریان آخرین خبرهای رادیو تهران قرار بگیرید.
ما را در اینستاگرام و دیگر شبكه های اجتماعی با شناسه Tehraan360@ پیدا و همراهی كنید.
همچنین علاقه مندان می توانند برنامه های رادیو تهران را از اپلیكیشن ایران صدا دریافت كنند.
*هرگونه بهره برداری و استفاده از محتوای پایگاه اطلاع رسانی رادیو تهران تنها با ذكر منبع مجاز است.