رئیس شورای فرهنگی اجتماعی زنان و خانواده شورای انقلاب فرهنگی گفت: اقبال كم جامعه نسبت به رئیس جمهور زن به دلیل ناتوانی زنان نیست بلكه به دلیل عرصه ایست كه زنان و مردان در آن نقش آفرینی دارند.
به گزارش پایگاه اطلاع رسانی رادیو تهران، كبری خزعلی رئیس شورای فرهنگی اجتماعی زنان و خانواده شورای انقلاب فرهنگی در گفتگو با برنامه «سعادت آباد» درباره بهره مندی دولت فعلی از حضور بانوان گفت: بستگی دارد حضور بانوان را چگونه ببینیم. اگر این حضور برای عموم مردم باشد این تعداد مطلوب نیست اما تعداد پست و مقام ها و مدیریت ها افزایش پیدا كرده اما جواب میلیونی مردم را نمی دهد مشكلات مردم بیش از آن است كه با عناوین مدیریتی حل شود بلكه به برنامه ریزی آموزشی و پژوهشی همراه با زمینه سازی حمایت های اقتصادی و اجتماعی وسیعی نیاز دارد كه در سیاست های ابلاغی مقام معظم رهبری و مصوبات شورای انقلاب فرهنگی در بیش از 300 برنامه تنظیم شده است. مردم باید این سیاست ها را در زندگی خود ببینند. از سال 92 به بعد متاسفانه سراغ الگوهای غربی مثل سند توسعه پایدار و برابری جنسیتی در برابر عدالت جنسیتی رفتیم. در این برنامه ها رقابت با مردان نهادینه شده به این معنی كه اگر مشابه مردان شویم آدم هستیم. ما با سیاست خای مصوبه خودمان فاصله زیادی داریم.
وی افزود: دولت كاری جز اجرای مصوبات نظام ندارد این مصوبات یا در قانون اساسی است و یا از مجلس شورای اسلامی، مجمع تشخیص مصلحت و شورای عالی انقلاب فرهنگی می آید. باید پرسید برنامه های كاندیداها برای اقدام درباره سیاست ها و مصوبات چیست؟ باید به كارنامه ای قبلی این كاندیداها هم دقت كرد.
خزعی در پاسخ به اینكه آیا مردم می توانند عملكرد كاندیداها را بررسی كرد؟ گفت: مردم به دو گروه تقسیم می شوند برخی معتمد مردم هستند. این افراد مسائل مختلف را به صورت تخصصی بررسی می كنند. گروه دوم از مردم، كسانی هستند كه می خواهند ویژگی های رئیس جمهور را بر روی دیگران تطبیق دهند.این افراد اگرچه خودشان ممكن است به تمام جزئیات آگاهی نداشته باشند بلكه معتمدینی دارند. روایت می گوید از میان فقهای امت كسانی كه ویژگیهای خاص دارند، مخالف امر نفس خود هستند و مطیع دستورات الهی هستند میتوانند به مردم كمك كنند. وظیفه ما است هر آنچه مقام معظم رهبری نایب امام زمان می فرمایند را بپذیریم حتی اگر اشتباه كنیم پیش خداوند اجر داریم.
رئیس شورای فرهنگی اجتماعی زنان و خانواده شورای انقلاب فرهنگی با اشاره به شاخصه های مقام معظم رهبری خاطرنشان كرد: تخصص و تعهد و تجربه، سنجش حضور در عرصه های اجتماعی، دوری از اشرافی گری، مردم مدار بودن از مولفه های مقام معظم رهبری است و باید دید در بین كاندیداهای حاضر كدامیك از این ویژگی ها برجسته تر است.
وی درباره سیاست های مصوب شده در حوزه زن و خانواده و تاثیر آن بر ارتقاء وضعیت گفت: كاهش مالیات، اختصاص وام برای تولد كودك، اختصاص زمین و امكانات تسهیل ازدواج و آموزش های لازم در این حوزه، كارآفرینی، ایجاد امكانات لازم برای پس از ازدواج، كمك به زوج های نابارور،اختصاص یارانه 3 برابری برای مادران سه دهك پایین جامعه ارائه كارت كرامت برای مادران و... از مولفه هایی است كه از طلاق جلوگیری میكند و وضعیت زندگی را بهبود می بخشد.
خزعلی در پاسخ به اظهارات طحان نظیف عضو شورای نگهبان مبنی بر اینكه شورای نگهبان مانع انتخاب زنان نیست بلكه مردم به آنها اقبال ندارند گفت: گزارش های مطلوبی برای این زنان وجود ندارد و نمونه آن در مجلس و شورای شهر وجود دارد. باور مردم به این شكل است و مختص كشور ما هم نیست. به عنوان مثال كشورهای آلمان و فرانسه برای نمایندگان زن خود سهمیه دارند. دلیل این امر ناتوانی زنان نیست بلكه عرصه ایست كه زنان و مردان در آن نقش آفرینی دارند. در كار تربیتی و آموزشی ، تربیت فرزند و تحقیقات زنان عالیترین درخشش را دارند كه بسیاری از مردان حتی در گام های اول آن ناتوانند. بنابراین نوع نقش ها متفاوت است در نقشی كه عدالت ایجاد می كند و موهبتهایی كه خداوند به زنان داده بسیار موفق هستند اما در نقشی كه برخورد اجتماعی شدید و حضور در عرصه های مختلف به صورت شبانه روزی و ترك كردن مصالح خانواده را می طلبد با این شدت حضور نیست و صلاح و تدبیر خانه باید در نظر گرفته شود و در كنار آن تخصص هر خانم به جامعه اختصاص داده شود.
مخاطبان در سرتاسر دنیا از طریق وب سایتWWW.RADIOTEHRAN.IR ضمن استفاده از پخش زنده شبكه، در جریان آخرین خبرهای رادیو تهران قرار بگیرید.
ما را در اینستاگرام و دیگر شبكه های اجتماعی با شناسه Tehraan360@ پیدا و همراهی كنید.
همچنین علاقه مندان می توانند برنامه های رادیو تهران را از اپلیكیشن ایران صدا دریافت كنند.
*هرگونه بهره برداری و استفاده از محتوای پایگاه اطلاع رسانی رادیو تهران تنها با ذكر منبع مجاز است.