سعادت آباد شنبه تا پنجشنبه از ساعت 14:45 به مدت 70 دقیقه

انتخابات شورای شهر تهران به صورت الكترونیكی برگزار نمی‌شود+فایل صوتی

شجاعان عضو ستاد انتخابات كشور با اشاره به برگزاری انتخابات الكترونیكی در 33 شهر بزرگ كشور و صرفا برای انتخابات شورای شهر اظهار داشت: از این روش انتخاباتی در تهران استفاده نمی شود.

1400/03/28
|
09:58
|

به گزارش پایگاه اطلاع رسانی رادیو تهران، امیر شجاعان عضو ستاد انتخابات كشور درباره برگزاری الكترونیكی ششمین دوره انتخابات شوراهای شهر و روستا گفت: دو نوع دستگاه در شعب رأی وجود دارد. یكی از آنها دستگاه احراز هویت است كه با استفاده از آن؛ مدارك شخص رأی دهنده با اطلاعات موجود در پایگاه ثبت احوال كنترل می شود تا فرد حتما بالای 18 سال سن داشته باشد. شناسنامه مربوط به شخص فوت شده نباشد و در شعبه دیگری هم رای نداده باشد.

وی افزود: در شعبی كه نیمه مكانیزه هستند فرد تعرفه ای كاغذی دریافت می كند و رای خود را در آن ثبت می كند. امسال در 33 شهر كه 25 شهر آن مركز استان است افراد تعرفه كاغذی دریافت نمی كنند بلكه كارت الكترونیكی دریافت می كنند و كارت را روی دستگاه صندوق اخذ رأی می گذارد و با وارد كردن كد داوطلب، تصویر وی روی صفحه مشاهده می شود و شخص رای دهنده می تواند كد داوطلبان را كه از پیش یادداشت كرده را وارد دستگاه كرده و با اتمام ورود اطلاعات رای دهی كامل می شود. پرینتی از رای فرد رای دهنده به وی نمایش داده شده و به صندوق پلمپ شده زیر دستگاه می افتد. این روش رای دهی فقط برای انتخابات شورای شهر استفاده می شود. در تهران انتخابات الكترونیكی نداریم ولی در پاكدشت از این روش استفاده می شود.

عضو ستاد انتخابات كشور با اشاره به اینكه باطری شارژی جانبی برای این دستگاه ها تعبیه شده است كه تا 1 ساعت و نیم پاسخگوی قطعی احتمالی برق است گفت: اگر زمانی با قطعی برق مواجه شدیم این دستگاه بدون اختلال در عملكرد به كار خود ادامه می دهد ضمن اینكه حتی اگر زمان قطعی برق طولانی شود هم می توان از باری خودرو برای ان استفاده كرد.

وی در خصوص امنیت رأی دهی در این روش گفت: به هیچ عنوان مشخص نمی‌شود كه رأی دهنده چه كسی است و به چه كسی رأی داده است. روی كارت هیچ اطلاعاتی ثبت نشده است و فقط مجوز یكبار استفاده را دارد.علاوه بر اینكه صندوق‌ها به هیچ شبكه‌ای متصل نیستند. در انتهای زمان رای گیری و در زمان شمارش آراء شعب فك پلمپ می شوند و حافظه دستگاه ها تخلیه می شود و از طریق دستگاه احراز هویت نتیجه به مركز داده وزارت كشور ارسال شده و عملیات تجمیعی انجام می شود.

شجاعان خاطرنشان كرد: این دستگاه طراحی كاملا بومی دارد و به هیچ عنوان مشابهی ندارد. رمزنگاری و سیستم عامل آن توسط طراحان داخلی انجام شده اگرچه قطعات آن خارجی است و در ایران مونتاژ شده است . مشابه عملكرد رای دهی الكترونیك در دیگر كشورهای جهان مثل برزیل وجود دارد با این تفاوت كه رای پرینت نمی شود یا در برخی كشورها رای به وسیله كاغذهای علامتدار توسط اسكن صندوق الكترونیكی مشخص می شود كه این روش در شهرهای بزرگی مثل تهران و مشهد میسر نیست.

وی احتمال اشتباه در عملكرد دستگاه را صفر دانست و گفت :این دستگاه كاملا چك شده در شورایاری‌های دوره قبل شهر تهران استفاده و در انتخابات دوره پنجم در روستاها و شهرهای كوچك استفاده شده است و این دوره با اطمینان از عملكرد آن در شهرهای بزرگ استفاده می شود. نقطه قوت این روش رای دهی در شرایط كرونایی این است كه برای شمارش آراء زمان زیادی مورد نیاز نیست بلكه اطلاعات به سرعت تخلیه شده و برای وزارت كشور ارسال می شود.

مخاطبان در سرتاسر دنیا از طریق وب سایتWWW.RADIOTEHRAN.IR ضمن استفاده از پخش زنده شبكه، در جریان آخرین خبرهای رادیو تهران قرار بگیرید.
ما را در اینستاگرام و دیگر شبكه‌های اجتماعی با شناسه tehraan360@ پیدا و همراهی كنید.
همچنین علاقه‌مندان می توانند برنامه های رادیو تهران را از اپلیكیشن ایران صدا دریافت كنند.
*هرگونه بهره برداری و استفاده از محتوای پایگاه اطلاع رسانی رادیو تهران تنها با ذكر منبع مجاز است.

دسترسی سریع
سعادت آباد