صادقی كارشناس امور بینالمللی با اشاره به اینكه مذاكرات در دور ششم به نتیجه نرسیده گفت: با توجه به زیاده خواهی آمریكا و طرفهای غربی معلوم نیست مذاكرات به نتیجه نهایی برسد.
به گزارش پایگاه اطلاع رسانی رادیو تهران، سجاد صادقی كارشناس امور بین المللی در گفتگو با برنامه سعادت آباد رادیو تهران گفت: همانگونه كه قابل پیشبینی بود مذاكرات در دور ششم به نقاط بسیار حساسی رسید تا جایی كه برخی از نقاط اختلافات غیر قابل حلی باقی ماند.
وی افزود: همانگونه كه وزیر امور خارجه ی آمریكا اعلام كرد توان و دانش هسته ای كه ایران به آن دست پیدا كرده است به نقطه ای ایران را رسانده است كه غیرقابل بازگشت است یعنی ایران از نظر سطح غنی سازی 20 درصد و 60 درصد را در مقیاس صنعتی انجام میدهد و تقاضایی كه آمریكایی ها دارند این است كه ایران به غنی سازی 3.67 بازگردد كه این امر تقریبا محال و نشدنی است.
این كارشناس امور بینالمللی خاطرنشان كرد: برخی از تحریم هایی كه غربیها میخواهند تحمیل كنند و به دنبال حفظ آن هستند، مذاكرات را به شكست منتهی میكند. مذاكرات در حیطه مسایل فنی و پیچیده هستهای است، اما آمریكاییها علاقهمند هستند مسائل مربوط به فعالیتهای موشكی و نفوذ منطقهای ایران را نیز وارد مذاكرات كنند كما اینكه شورای همكاری خلیج فارس هم تقاضا كرده بود كه در این حوزه وارد شود اینها همه باعث پیچیدگی وعمیق شدن مشكلات میشود به همین دلیل مذاكرات در دور ششم به نتیجه نرسید و به زودی دیپلماتها به پایتخت های خود بازمیگردند. تاریخ 15 جولای هم به نقل از لارنس نورمن خبرنگار وال استریت ژورنال در مقاله ای آمده است كه همزمان با ششمین سالگرد قرارداد برجام است.
صادقی افزود: در مجموع در دور هفتم هم با توجه به زیاده خواهی آمریكا و طرفهای غربی معلوم نیست مذاكرات به نتیجه نهایی برسد.
این كارشناس سیاسی گفت: آمریكایی ها خودشان نیز دچار چند دستگی هستند تا جایی كه به اعتبار مایكل مك كال(عضو ارشد كمیته امور خارجی مجلس نمایندگان آمریكا) 22 عوض نماینده مجلس آمریكا به وزیر امور خارجه اعلام كرده اند كه هرگونه توافق با ایران را همراه با یك راستی آزمایی محكم ظرف پنج روز به كنگره ارجاع دهند یعنی در داخل آمریكا گروههایی هستند كه نمیگذارند به این راحتی مذاكرات به نتیجه برسد و تمامیتخواه هستند.
وی افزود: همانگونه كه رهبری اشاره كردند ایران برای فعالیت های دارویی و پزشكی خود حداقل به غنی سازی 20 درصد نیاز دارد پیش از برجام نیز ما به همین مقدارغنیسازی تاكید داشتیم اما آمریكایی ها تأكید دارند ما باید 3.67 درصد غنی سازی داشته باشیم كه متاسفانه این میزان تنها در حوزه كارهای دانشگاهی و آزمایشگاهی نیاز ما را تأمین میكند.
صادقی گفت: آمریكاییها تحریمهای اساسی و تحریمهای بانكی را حذف نمیكنند حتی هم اكنون كه تحریم حوزه كرونا را حذف كرده اند فقط شامل سه قلم كالا است كه تنها در قالب مبادلاتی كه به ما اجازه میدهند میتوانیم ماسك، دستگاه اكسیژنساز و واكسن وارد كنیم حتی اقلام دیگر دارویی كه برای مبارزه با كرونا نیاز است را اجازه واردات نمیدهند.
این كارشناس سیاسی افزود: آنها نگاه تمامیتخواه دارند و نمیخواهند از ظلمی كه در حق مردم ایران میكنند كوتاه بیایند طبیعی است كه ایران هیچ قرادادی را با این شرایط قبول نمیكند كمااینكه وزیر امور خارجه كشورمان در گفتگو با جوزف بورل مسئول سیاست خارجی اتحادیه اروپا گفتند كه ایران در حوزه برجام و آنچه در گذشته مذاكره كرده است مجددا مذاكره نخواهد كرد.
وی در ادامه و در پاسخ به اینكه ممكن است با توجه به اینكه این مذاكرات برجام پیشرفت زیادی نداشته پرونده را ببندد؟ گفت: ما قرارداد موقت با آژانس بین المللی داشتیم كه تا پایان این هفته به پایان میرسد. اول از همه باید دولت از شورای عالی امنیت ملی مجوز بگیرد و آن قرارداد موقت را تمدید كند و گرنه مجبور میشویم دوربین هایی كه آژانس كارگذاشته است را فیلم هایی كه در اختیارشان قرار نمیدادیم هم پاك كنیم چون این مصوبه مجلس است.
وی درباره عملكرد دولت جدید درخصوص مذاكرات برجام گفـت: دولت جدید باید بررسی كند كه آیا در چارچوب مذاكرات هستهای منافع ملی مردم تامین میشود یا خیر اگر دولت در جایی به این نتیجه برسد كه منافع مردم ایران تامین نمیشود و با توجه به مصوبه اسفند سال گذشته مجلس كه خواستار توقف مذاكرات بودند ممكن است تمام مذاكرات برجام تا مدتی به تعویق بیفتد.
مخاطبان در سرتاسر دنیا می توانند از طریق وب سایتWWW.RADIOTEHRAN.IR ضمن استفاده از پخش زنده شبكه، در جریان آخرین خبرهای رادیو تهران قرار بگیرید. در محدوده استان تهران از طریق موج اف.ام ردیف 94 مگاهرتز و ای.ام ردیف 1332 كیلوهرتز شنونده ما باشید.
همچنین شنوندگان از سرتاسر كشور هم می توانند شبكه رادیویی تهران را از طریق گیرنده های دیجیتال(ست تاپ باكس) دریافت كنند.