معاون دفتر اقتصاد مسكن وزارت راه و شهرسازی گفت: اینكه بگوییم مشاورین املاك هیچ نقشی در بالا رفتن قیمت ها ندارند درست نیست آنها به عنوان تعدیل كننده و كمك كننده به فضای بازار مسكن به خصوص به لحاظ روانی قطعاً تاثیر گذار هستند.
به گزارش پایگاه اطلاع رسانی رادیو تهران، نرگس رزبان معاون دفتر اقتصاد مسكن وزارت راه و شهرسازی در گفتگو با سعادت آباد گفت: مسكن جزئی از اقتصاد كشور است و هر اتفاقی كه باعث میشود مجموعه اقتصاد كشور تحت تأثیر قرار بگیرد مثل افزایش نرخ طلا و ارز همان عوامل بر بخش مسكن نیز تاثیر میگذارد به نوعی برخی از سیاست گذاریهای مجموعه حكمرانی اقتصادی باعث میشود تحولات اقتصادی رخ دهد كه طبیعتا دامنگیر بخش مسكن هم خواهد شد.
وی گفت: اینكه بگوییم مشاوران املاك هیچ نقشی در بالا رفتن قیمتها ندارند درست نیست شاید به طور مستقیم در افزایش قیمت مسكن نقش نداشته باشند اما به عنوان تعدیل كننده و كمك كننده به فضای بازار مسكن، به خصوص به لحاظ روانی قطعاً نقش تاثیرگذاری خواهند داشت.
رزبان در پاسخ به این پرسش كه اگر مالكی بخواهد بیش از 25 درصد اجاره بها را افزایش بدهد چه باید كرد؟ گفت: اگر مالك و مستأجر به توافق نرسند به جز مواردی كه در مصوبه ستاد ملی كرونا استثنا شده است، میتوانند به شورای حل اختلاف طرح شكایت كرده و از آن طریق پیگیری كنند به هر حال مداركی از سوی مالك و مستأجر ارائه میشود و اگر در چارچوب استثناهای مصوبه نباشد؛ مالك مجبور به تسلیم میشود. اگر مالكی هم اعلام كند كه قصد دارد خودش از ملك استفاده كند باید مدارك مبنی بر نیازش را به شورای حل اختلاف ارائه كند و ثابت كند كه ملك را نیاز دارد.
وی در ادامه اظهار داشت: چون مالكیت خصوصی است دولت خیلی نمیتواند مداخله گسترده ای داشته باشد قطعا مداخله دولت باید به صورت غیرمستقیم باشد ضمن اینكه دولت دراین مساله ورود كرده است و این سقف افزایش اجاره را مشخص كرده است و مصوبه هم سعی در این دارد كه از مستأجران حمایت كند.
رزبان با اشاره به اینكه تسهیلاتی هم برای ودیعه مسكن از جانب دولت در نظر گرفته شده است و این ودیعه مسكن شرایط خوبی دارد و میتواند كمك كننده باشد گفت: باید این را مد نظر داشته باشیم كشش درآمدی برای اینكه اجارهبها از حدی بالاتر برود وجود ندارد و از سویی ابزارهای مالیاتی كه مهمترین ابزار دولت هستند قرار داده شده كه مالیات بر خانههای خالی و مالیات عایدی سرمایه از جمله این موارد است و هر جنبه ای از سیاستگذاری كه در اختیار دولت بوده با مد نظر این موضوع كه مصالح بخش مسكن و در نهایت منافع مستأجران تهدید نشود به كار گرفته میشود.
نباید اجازه دهیم قرارداد اجاره مسكن زیرزمینی شود
معاون دفتر اقتصاد مسكن وزارت راه و شهرسازی در پاسخ به این پرسش كه آیا مشاوران املاك میتوانند قرادادهای بیش از 25 درصد افزایش را ثبت نكنند و قرارداد نبندند؟ گفت: اگر این اتفاق هم بیفتد چیزی تغییر نمیكند اغلب قراردادها منعقد میشوند ولی كد رهگیری نمیگیرند تا قابل رصد نباشند و این خطر وجود دارد كه معاملات اجاره زیرزمینی شود یعنی بخشی كه قابل دسترس است با این افزایش باشد و بقیه به صورت زیرزمینی انجام شود.
رزبان با تأكید بر اینكه ثبت خانهها در سامانه ملی املاك و اسكان اجباری است گفت: لایحه اجباری شدن كد رهگیری قراردادهای اجاره هم درحال بررسی است.
مهلت خوداظهاری برای خانههای خالی تا مهرماه تمدید شد
وی درمورد خانه های خالی از سكنه گفت: درمورد خانههای خالی هم مهلت "خود اظهاری" در سامانه ملی املاك و اسكان تا پایان مهرماه 1400 تمدید شده است به همین دلیل هنوز بانك اطلاعاتی كامل نشده است. از پایان مهرماه كه همه اطلاعات ثبت شود دسترسی به اطلاعات آسانتر میشود ولی اجباری شدن كد رهگیری قراردادهای اجاره هم از موضوعاتی است كه وزارتخانه در حال پیگیری است.
مخاطبان در سرتاسر دنیا از طریق وب سایتWWW.RADIOTEHRAN.IR ضمن استفاده از پخش زنده شبكه، در جریان آخرین خبرهای رادیو تهران قرار بگیرید.
ما را در اینستاگرام و دیگر شبكههای اجتماعی با شناسه tehraan360@ پیدا و همراهی كنید.
همچنین علاقهمندان می توانند برنامه های رادیو تهران را از اپلیكیشن ایران صدا دریافت كنند.
*هرگونه بهره برداری و استفاده از محتوای پایگاه اطلاع رسانی رادیو تهران تنها با ذكر منبع مجاز است.