نایب رئیس دوم كمیسیون امور داخلی و شوراهای مجلس با اشاره به اینكه باید تعداد استانهای كشور كم شود گفت: با تمركززدایی و انتخاب وزرای منطقه ای میتوان بخشی از اختیارات مركز را به استانها واگذار كرد.
به گزارش پایگاه اطلاع رسانی رادیو تهران، محمدرضا صباغیان نایب رئیس دوم كمیسیون امور داخلی و شوراهای مجلس یازدهم در گفتگو با برنامه سعادت آباد رادیو تهران درباره ماجرای وزرای منطقه ای كه طرح آن در مجلس كلید خورده است گفت: این طرح توسط چندتن از نمایندگان ارائه و در كمیسیون امور داخلی و شوراهای مجلس مطرح شده تا با پس از بررسی در كمیسیون های تخصصی در صحن مجلس به رأی گذارده شود.
وی افزود: ما در كشور به ویژه در استانها با مشكل اداره مواجه هستیم. نظر دولت قبلی و همینطور دولت فعلی بر تمركززدایی است به نحوی كه بخشی از اختیارات مركز به استانها واگذار شود و قدرت تصمیمگیری بیشتری را به استانداران، فرمانداران و بخشداران بدهند.
صباغیان خاطرنشان كرد: مدیریت واحد شهری، ایالتی كردن اقتصاد، فدرالی كردن كشور و طرح ایجاد ولایات همجوار از طرح های دیگری است كه در راستای تمركززدایی و واگذاری قدرت تصمیم گیری بیشتر به استان ها مطرح شده است.
وی در پاسخ به اینكه چرا به جای مدیریت واحد، مدیریت یكپارچه ای برای مقابله با مشكلات و كنترل عملكرد سازمانهای مختلف نداریم ؟ گفت: ما باید كاری بنیادی انجام دهیم و آن هم مدیریت واحد شهری است. ما در حال حاضر 34 نهاد و دستگاه داریم كه باید زیر نظر شهردار كار كنند. شهردار باید منتخب مجلس شورای اسلامی و نمایندگان مجلس ، منتخب مردم باشند. بسیاری از كشورهای پیشرفته هم اینگونه عمل می كنند.در این صورت واگذاری قدرت به مردم، تمركزدایی و افزایش تصمیم گیری استانداران و فرمانداران وشهرداران را به عنوان نمایندگان سیاسی و امنیتی خواهیم داشت.
وی تاكید كرد: در حال حاضر شهرداران ما بسیار ضعیف هستند. آنها باید كلید طلایی شهر را در دست داشته باشند. كاندیدای ریاست جمهوری در فرانسه باید سابقه شهرداری داشته باشد.
نایب رئیس دوم كمیسیون امور داخلی و شوراهای مجلس با اشاره به اصول 100 تا 106 قانون اساسی كه بر واگذاری كارها به مردم تاكید كرده است گفت: باید با اراده مسائل جزئی را كنار گذاشت و به آن ورود كرد.همانطور كه پس از تشكیل شوراهای شهر و روستا بیش از 145 هزار نفر در این شوراها به مردم خدمت می كنند. لازمه ایجاد مدیریت واحد شهری، مجلس ایالتی است كه اگر بخواهیم آن را عنوان كنیم با مشكلاتی مواجه خواهیم بود. ضمن اینكه در سالهای گذشته تعداد استانهای ما كم بوده است . با افزایش استان ها، درگیریها و اختلاف نظرها با وزارت كشور زیاد می شود بنابراین باید هر از گاهی برخی استان ها با هم تلفیق شده و تعداد استان ها كم شود.
وی در پایان این گفتگوی رادیویی تاكید كرد: تغییر و تحول لازمه زندگی بشر است اما باید كاری كنیم فواید آن از هزینه ها بیشتر شود. افزایش استان در راستای رسیدگی بیشتر به مناطق محروم كار بسیار خوبی است اما باید توجه كنیم وقتی تعداد این استانها زیاد میشوند و به مشكل مدیریتی بر میخوریم و جایگاه آنها به حد شهرستان میرسد. اظهارات ما این است كه به دلیل افزایش تعداد استانها برای هرچند استان باید یك وزیر منطقهای در نظر گرفته شود.
مخاطبان در سرتاسر دنیا از طریق وب سایتWWW.RADIOTEHRAN.IR ضمن استفاده از پخش زنده شبكه، در جریان آخرین خبرهای رادیو تهران قرار بگیرید.
ما را در اینستاگرام و دیگر شبكههای اجتماعی با شناسه tehraan360@ پیدا و همراهی كنید.
همچنین علاقهمندان می توانند برنامه های رادیو تهران را از اپلیكیشن ایران صدا دریافت كنند.
*هرگونه بهره برداری و استفاده از محتوای پایگاه اطلاع رسانی رادیو تهران تنها با ذكر منبع مجاز است.