سعادت آباد شنبه تا پنجشنبه از ساعت 14:45 به مدت 70 دقیقه

رجبی فروتن: تولید فیلم در سینمای اجتماعی نسبت به سایر گونه‌ها بیشتر شده است+فایل صوتی

معاون نظارت و ارزشیابی سازمان سینمایی كشوردر روز ملی سینما گفت: در یك دهه اخیر به دلیل تشدید وخامت اوضاع اجتماعی، وزن تولید فیلم در سینمای اجتماعی نسبت به سایر گونه‌ها بیشتر شده است و سینماگران به معضلات اجتماعی بیش از گذشته توجه می‌كنند .

1400/06/22
|
10:18
|

به گزارش پایگاه اطلاع رسانی رادیو تهران، 21 شهریور در تقویم ملی كشورمان به نام روز ملی سینما ثبت شده است در همین راستا سعید رجبی فروتن معاون نظارت و ارزشیابی سازمان سینمایی كشور با برنامه سعادت آباد رادیو تهران گفتگو كرد.

وی درباره وضعیت سینمایی كشور با توجه به شرایط حاد كرونایی گفت: از ابتدای سال جاری تا به امروز بیش از 760 هزار نفر از هموطنان، دیدن فیلم‌های سینمایی از طریق پرده‌های سینمایی را به دیدن فیلم‌ها از طریق پلتفرم‌ها ترجیح داده‌اند. آنها حدود 16 میلیارد و 600 میلیون تومان در این مدت هزینه كرده‌اند تا فیلم‌ها را در سالن‌های سینمایی ببینند و عشق و پیمان خود را به خوبی نسبت به سینما ابراز كرده‌اند و همین مسائل هست كه تا به امروز چراغ سینماها را روشن نگه داشته و بسیاری از عوامل فنی و هنری هم انگیزه دارند تا برای سینما تولید داشته باشند.

فروتن از ابتدای سال تا به امروز نزدیك به 60 مجوز برای ساخت فیلم‌های سینمایی صادر شده است و بیشتر از این هم به آثار غیرسینمایی و ‌تلویزیونی و برای عرضه و نمایش در جشنواره‌های مختلف در اینترنت اختصاص یافته است. در 18 ماه گذشته به دلیل همه‌گیری كرونا، فعالیت سینماها هم دچار اختلالاتی شد و بیشترین لطمه به مالكان و صاحبان سینماها وارد شد.

وی در واكنش به از دست رفتن سالن‌های سینمایی نوستالژیك مثل عصر جدید در طول زمان گفت: به دلایل مختلف انگیزه‌ای برای بازسازی این سالن‌های قدیمی وجود نداشته است. تغییر كاربری و عملكرد بخشی از بافت‌های شهری و كاهش تردد مردم و تبدیل بسیاری از مجتمع‌های مسكونی به مجتمع‌های غیرمسكونی ادامه استفاده از این سالن‌های قدیمی و خاطره انگیز را منتفی كرد ولی در عوض سالن‌هایی مدرن با كارآیی و استانداردهای بیشتر ساخته شد.

وی افزود: اگر مدیریت شهری، سازمان سینمایی و مالكان سینما به این نتیجه برسند كه سالن‌های قدیمی را سرپا نگه دارند به ماندگاری فرهنگ كمك بیشتری خواهند كرد.

معاون نظارت و ارزشیابی سازمان سینمایی كشور در پاسخ به اینكه آیا برای خانواده‌های معمولی شرایطی فراهم شده تا بتوانند از مزایای دیدن فیلم در سالن‌های سینما بهره‌مند شوند ؟ گفت: چندین سال است كه در روزی از هفته بلیت سینما به صورت نیم‌بها و در برخی ساعات روز و شب قیمت بلیت ارزانتر از ساعات دیگر فروخته می‌شود برای اینكه سینما در كشور تبدیل به اتفاقی لوكس نشود. اما با توجه به شرایط اقتصادی كشور و تشدید تورم و افزایش فاصله طبقاتی، سینما رفتن به طور كلی به حاشیه رفته و در صدر اولویت خانواده‌ها قرار ندارد كما اینكه آمار فروش فیلم‌های سینمایی در یك دهه اخیر در شیب نزولی قرار گرفته و به همین خاطر است كه بسیاری از مردم منتظر اكران آنلاین یا قرارگرفتن فیلم‌ها در آرشیو پلتفرم‌ها می‌مانند تا بتوانند با هزینه كمتری این فیلم ها را تماشا كنند.

رجبی فروتن در ادامه گفتگو با برنامه سعادت آباد در واكنش به اظهارات مجری برنامه در نقل قول از برخی مخاطبان و منتقدان مبنی بر اینكه سینمای ایران، سینمای سخیفی شده گفت: خیلی از مردم و منتقدان حق دارند فیلمی را نپسندند و از آن به عنوان سخیف و مبتذل یاد كرده و آن را مصداق روشنی از فیلم فارسی بدانند و برخی هم نظرشان با این طیف متفاوت است. در سبد سینمای ایران طیفی از آثار سینمایی از نظر كیفیت وجود دارد. برخی آثار كیفیت كمتری دارند و برخی آثار فیلم‌هایی شاخص و ماندگار هستند و در این بین استقبال مردم از فیلم ها بهترین پاسخ به سازندگان این فیلم ها است.

وی در پاسخ به اینكه آیا سینماگران ما در تولید فیلم، سیاه‌نمایی می‌كنند؟ اظهار داشت: در یك دهه اخیر به دلیل تشدید وخامت اوضاع اجتماعی، وزن تولید فیلم در سینمای اجتماعی نسبت به سایر گونه‌ها بیشتر شده است. سینماگران هم به معضلات اجتماعی بیش از گذشته توجه می‌كنند .اما برخی نگرش‌ها ضمن اینكه آسیب‌شناسانه بوده و به واقعیت پشت نمی‌كند برخی موضوعات را با ایجاد روزنه ای از امید به مسئولان كشوری پیشنهاد می‌دهد و برخی هم بر روی موج سوار می‌شوند و صرفا با بیان غلوآمیز و بیانی كه به نظر می‌رسد دلسوزی در آن دیده نمی‌شود، این مسائل و مشكلات را دستمایه‌ای برای كاسبی قرار می‌دهند و می‌خواهند سری در سرها بلند كنند و بگویند در سینمای اجتماعی حرفی برای گفتن دارند. با توجه به موفقیت های آثار سینمای اجتماعی در داخل و خارج از كشور، مرزبندی بین آثار نازل و آثار ماندگار كاملا مشخص و مشهود است.

در پایان این گفتگوی رادیویی از هنرمندان فقید سینمای ایران كه به واسطه كرونا از میان ما رفتند؛ همچون اكبر عالمی، فرشته طائرپور، علی سلیمانی، خسرو سینایی و... و مایا شرفی خبرنگار حوزه سینما یاد شد.

مخاطبان در سرتاسر دنیا از طریق وب سایتWWW.RADIOTEHRAN.IR ضمن استفاده از پخش زنده شبكه، در جریان آخرین خبرهای رادیو تهران قرار بگیرید.
ما را در اینستاگرام و دیگر شبكه‌های اجتماعی با شناسه tehraan360@ پیدا و همراهی كنید.
همچنین علاقه‌مندان می توانند برنامه های رادیو تهران را از اپلیكیشن ایران صدا دریافت كنند.

*هرگونه بهره برداری و استفاده از محتوای پایگاه اطلاع رسانی رادیو تهران تنها با ذكر منبع مجاز است.

دسترسی سریع
سعادت آباد