سعادت آباد شنبه تا پنجشنبه از ساعت 14:45 به مدت 70 دقیقه

بیش از 85 درصد خدمات درمانی در سطح 1 قابل دریافت است+فایل صوتی


معاون فنی و نظارت سازمان نظام پزشكی با تاكید بر كارایی مثبت نظام ارجاع و پزشك خانواده گفت: بیش از 85 درصد خدمات درمانی در سطح 1 قابل دریافت است.

1400/06/02
|
14:20
|

به گزارش پایگاه اطلاع رسانی رادیو تهران، محمد جهانگیری معاون فنی و نظارت سازمان نظام پزشكی ضمن تبریك روز پزشك درباره موانع بر سر راه اجرای طرح پزشك خانواده به برنامه سعادت آباد رادیو تهران گفت: در این روزهای سخت همه همكاران ما تلاش می كنند تا بتوانند لحظه ای بر كیفیت زندگی هموطنان اضافه كنند. موضوع نظام اجرا و پزشك خانواده از سوی گروه پزشكی پذیرفته شده است اما الزاماتی برای اجرای آن وجود دارد كه خارج از حوزه سلامت است.

فرهنگ سازی؛ اولین گام در اجرای طرح نظام ارجاع و پزشك خانواده
وی افزود: آماده سازی زیرساخت‌ها در اجرای این طرح بسیار مهم است. یكی از این زیرساخت ها فرهنگی است به طوریكه جامعه باید این طرح را بپذیرد. مردم ما در وهله اول برای بیماری به نزد پزشكان متخصص و فوق تخصص می روند و این در حالی است كه سطح سواد و تجربه پزشكان عمومی ما در دنیا زبانزد عام و خاص است. اما مردم ما ایده آل گرا بوده و معمولا به دنبال بهترین متخصص ها هستند. اما برای اینكه مردم بپذیرند پزشك در مراحل اولیه بیماری چگونه می‌تواند ما را هدایت كند؛ نیاز به كاری فرهنگی دارد.بیش از 85 درصد خدمات را می توان در سطح 1 دریافت كرد و فقط 15 درصد آن نیاز به نظام ارجاع دارد.

معاون فنی و نظارت سازمان نظام پزشكی با تاكید بر اینكه قوانین ما در اسناد بالادستی مثل سیاست های كلی مقام معظم رهبری، بودجه سالانه و برنامه 5 ساله كامل است و مشكل نداریم گفت: ضوابط اجرایی ما در كشور مشكل ندارد اما روش اجرای این طرح باید با همراه كردن بدنه اجرایی همراه باشد. سالیان سال در سازمان نظام پزشكی همراهی جامعه پزشكی را به صورت اصولی فراهم كردیم و در حوزه‌های مختلفی كه به پزشك خانواده و نظام ارجاع باز می گردد؛ آمادگی كافی داریم و كارشناسی‌های لازم انجام شده است. دیسیپلین سازمان نظام پزشكی بر اصول ارجاع پایه گذاری شده است و پزشكی كه امكانات لازم را ندارد باید بیمار را ارجاع دهد. ارجاع در دو سطح عمودی و افقی اتفاق می‌افتد.

نظام ارجاع و پزشك خانواده موجب مدیریت هزینه‌ها می‌شود
جهانگیری با اشاره به ارتقاء سطح یك خدمات برای بیماران گفت: سازمان‌های بیمه گر و جامعه پزشكی باید بتوانند ساختار ارائه خدمت را بر خِرد جمعی استوار كنند .ضمن اینكه نظام ارجاع و پزشك خانواده مدیریت هزینه‌ها را به همراه دارد اما مهمتر از آن افزایش كیفی ارائه خدمت و پیگیری موثر بیماری ها است. این نظام سلامت محور است و پزشك متعهد می شود پیشگیری را بر درمان مقدم بداند.موضوع دیگر این است كه برای تشكیل پرونده الكترونیك سلامت به اطلاعاتی دقیق نیاز است كه در خدمات سطح1 با زمانگذاری مناسب و مبانی مختلف اتفاق می‌افتد.

جایگاه نظام ارجاع در دوره كرونا، مغفول مانده است
وی با اشاره به رابطه كرونا و سطح 1 خدمات پزشكی گفت: یكی از جایگاه‌هایی كه مغفول مانده نظام ارجاع است . این طرح به معاونت درمان وزارت بهداشت داده شده است. اگر كلینیك های تنفسی در سطح 1 خدمت داشتیم و با تجویز این پزشكان، بیمار برای بستری می رفت، تعداد زیادی از بیماران در سطح 1 و 2 درمان می شدند و به بستری نمی رسیدند. ضمن اینكه پیگیری موثر هم باید برای بیماران وجود داشته باشد. پیگیری موثر در شهرهای مختلف موجب كاهش مرگ و میر ناشی از كرونا شده است.

زیرساخت‌های اجرای طرح نظام ارجاع و پزشك خانواده، آماده است
جهانگیری با تاكید بر موافقت سازمان نظام پزشكی با طرح نظام ارجاع گفت: زیرساخت‌های این طرح در سازمان آماده شده است كه یكی از آنها نسخه الكترونیكی و دیگری امضای الكترونیكی است چون اصالت پزشكان طبق قانون باید توسط سازمان نظام پزشكی تایید شود و سومین زیرساختی كه در سازمان آماده شده، سطح بندی خدمات و پزشكی خانواده است كه باید در تمامی سطوح از بهورزی تا فوق تخصصی انجام شود.

بیش از 60 درصد بیماران كرونایی در سطح 1 درمان شده‌اند
وی فرهنگ سازی و اعتمادسازی نسبت به طب عمومی را از جمله مباحث مهم برای اجرای طرح نظام ارجاع دانست و گفت: باید در كشور به طب عمومی بیشتر توجه شود. بیش از 60 درصد بیماران كرونایی در سطح 1 درمان شده اند. پزشكی خانواده علم و هنر است. توانمندی پزشكان عمومی ما در این حد است كه با گذراندن دوره‌های مهارتی، تمامی سطوح خدمات را انجام دهند.به عنوان مثال بیش از 750 پزشك عمومی دوره ای درمان دریابت را گذرانده اند. دیابت و فشار خون جزو بیماری هایی هستند كه اگر در سطح 1 كنترل شوند، بیمار مشكلی نخواهد داشت.

هر خانواده؛ نیازمند پزشكی معتمد است
معاون فنی و نظارت سازمان نظام پزشكی تاكید كرد: مردم باید پزشك معتمدی برای خود و خانواده داشته باشند كه از طرف نظام سلامت هم تایید شده باشد.
وی در پایان این گفتگو درباره درمان كرونا گفت: نواقص زیادی در این بین وجود دارد و از مرگ و میرها متاسفیم. در مدیریت بحران اعتماد و آرامش بحثی مهم است. در دوره كرونا با توجه به فشارها و تحریم ها ؛ جامعه پزشكی به بهترین شكل كار كرده است. اما جامعه پزشكی خسته شده و مردم باید بیشتر رعایت كنند و اگر علامتی مثل تب داشتند با پزشك خود مشورت كنند كه این عمل خود، آغازگر نظام ارجاع است.

مخاطبان در سرتاسر دنیا از طریق وب سایتWWW.RADIOTEHRAN.IR ضمن استفاده از پخش زنده شبكه، در جریان آخرین خبرهای رادیو تهران قرار بگیرید.
ما را در اینستاگرام و دیگر شبكه‌های اجتماعی با شناسه tehraan360@ پیدا و همراهی كنید.
همچنین علاقه‌مندان می توانند برنامه های رادیو تهران را از اپلیكیشن ایران صدا دریافت كنند.

*هرگونه بهره برداری و استفاده از محتوای پایگاه اطلاع رسانی رادیو تهران تنها با ذكر منبع مجاز است.


دسترسی سریع
سعادت آباد