سعادت آباد شنبه تا پنجشنبه از ساعت 14:45 به مدت 70 دقیقه

گام‌هایی در جهت افزایش سیستم ایمنی بدن و حال خوب در ایام كرونایی+فایل صوتی


دكتر رضا ناظری روانشناس كشورمان در گفتگو با سعادت آباد راهكارهایی كاربردی را در جهت افزایش سیستم ایمنی بدن و حال خوب در ایام كرونایی عنوان كرد.

1400/06/17
|
09:48
|

به گزارش پایگاه اطلاع رسانی رادیو تهران، دكتر رضا ناظری روانشناس كشورمان درباره عوارض روانی دوران كرونا به برنامه سعادت آباد رادیو تهران گفت: كرونا و یا مشكلاتی از همین قبیل كه به مرور زمان طولانی می‌‌شوند؛ تاب‌آوری انسان را كاهش می‌دهند و در عوض سطح عصبی شدن را بالا می‌برند و سیستم ایمنی و آرامش فرد به هم می‌ریزند . در این زمان امید و هورمون بتااندروفین در بدن كم می‌شود. نكته دوم این است كه با طولانی شدن مشكل، انسان‌ها نسبت به آن بی‌تفاوت می‌شوند. این امر در مورد بیماران هم مصداق دارد به علاوه اینكه ایجاد محرومیت و محدودیت، ولع انسان را بیشتر می‌كند.

روانشناس كشورمان در راستای بالابردن سیستم ایمنی بدن گفت: ورزش موجب بالارفتن سیستم ایمنی بدن و بالارفتن سطح هورمون‌های بتا انندروفین، سروتنین و دُپامین می‌شود. ما با ورزش سرسختی روانشناسی پیدا می‌كنیم.

وی افزود: مرحله دوم برای رسیدن به ایمنی بالا این است كه خواب خوب داشته باشیم. انسان‌ها ‌برای اینكه خواب خوبی داشته باشند باید پنج مرحله خواب آلفا، بتا، دلتا، تت و خواب مخشوش را حداقل سه بار طی كنند. افرادی كه خواب خوبی دارند صبح‌ها حال خوبی هم دارند و به تبع آن افزایش سطح ایمنی را خواهند داشت اما افرادی كه كرخت و سنگین هستند و خوابهای آشفته و كابوسدار و بی‌ربط می بینند اختلال در خواب دارند.

دكتر ناظری گام سوم در افزایش سطح ایمنی بدن را نظام حمایتی و روابط خوب انسانی توصیف كرد و گفت: وقتی انسان، نفرات اولی در زندگی دارد كه برای كمك به او همیشه آمادگی دارند، خوشبخت خواهد بود چون امنیت روانی و عاطفی و اجتماعی دارد. افرادی كه خوشبخت هستند رابطه خوبی هم دارند و با خود و دیگران به صلح رسیده‌اند.

وی از نشاط به عنوان گام چهارم در راستای افزایش ایمنی بدن یاد كرد و گفت: افراد با نشاط بذله گو هستند و موقعیتی برای خود به وجود می‌آورند تا شاد باشند و به دنبال خبرهای منفی نمی‌روند و با دیگران هم موضوعات منفی را به اشتراك نمی‌گذارند.در تحقیقی مشخص شده افرادی در زندان‌ها دوام می‌آورند كه سطح نشاط بالایی دارند. بحران كرونا و تحریم و مسائل اقتصادی هم مثل همین زندان است.

روانشناس كشورمان گام پنجم در افزایش سیستم ایمنی بدن را تغذیه خوب عنوان كرد و گفت: استفاده از موادی مثل تخم مرغ، ریزمغذی‌ها و میوه‌جات موجب افزایش تریپتوفان در بدن می‌شود.

ناظری در پاسخ به اینكه برای افرادی كه به كرونا مبتلا شده اند و عوارض ناشی از آن را تحمل می كنند چه توصیه ای دارید؟ گفت: اتفاقات فیزیولوژیكی كرونا و عوامل روانی انسان را دچار چرخه ای بیمارگونه كرده و فرد بهبودیافته ترس‌های زیادی را تجربه می كند. راهكار این وضعیت ترك افكار وسواس‌گونه است. افرادی كه دچار معضلات روانی حاصل از این مشكلات شده اند در وهله اول كاغذی بردارند و بر روی آن و در ذهن خود برای نفراتی كه كمك كرده اند تا به این مرحله از زندگی برسند تشكری خاموش داشته باشند. نتیجه این است كه ذهن متوجه می‌شود در آینده هم شرایطی وجود خواهد داشت كه انسان به سمت جلو حركت كند.

وی دومین گام در این مرحله را نگارش تمام موفقیت‌ها عنوان كرد و گفت: باید شكست‌هایی كه از آنها رد شده‌ایم و راهكارهای مقابله با آن را بنویسیم. اینكار سطح بتااندروفین را افزایش داده و مثل كوكائین عمل كرده و سطح نشاط امید را بالا می برد.

ناظری افزود: در مرحله بعد به تغییراتی كه باید در خود ایجادكنیم فكر می‌كنیم. باید منابع متناسب با استعدادها و توانایی‌های خود را شناسایی و در پی آن تغییراتی ایجاد كنیم. با هدف گذاری، شناسایی مسیر و برنامه‌ریزی و تعیین چشم‌انداز می‌توان تغییرات را ایجاد كرد.

وی درباره افرادی كه در دوره كرونا عزیزان خود را از دست داده و داغدار هستند گفت: مرگ یكی از بزرگترین اصول تغییر دنیا است. زندگی رشد است. با خوردن یك خرما و یك تكه نان، آن خرما و نان در بدن می‌میرد اما به ترتیب تبدیل به تخمك و اسپرم، نطفه، مضغه، علقه و جنین می‌شود. پس مرگ تبدیل به زندگی شده است. مرگ در این دنیا تبدیل به زندگی در جهانی دیگر می‌شود. مرگ یك عامل فیزیكی نیست بلكه سیری برای رشد است.خطای ما این است كه مرگ را فیزیكی می بینیم.

نكته دیگر اینكه مرگ دیگران به ما یاد می‌دهد ما هنوز فرصت برای انجام كارهایمان داریم. ما به خودمان تعهد داریم.

در گام سوم باید توجه كنیم كه دنیا مثل یك دوی امدادی است. وقتی من دویدم و از دنیا رفتم چوب را به دست دیگری می‌دهم تا او حركت كند.

گام چهارم به ما می‌گوید رسم عاشقی چیست. پدر و مادر و عزیزان ما كه از دنیا رفته اند راضی نبوده اند كه ما زجر بكشیم. باید فكر كنیم آنها دوست داشته اند ما چه كاری انجام دهیم؟
در گام پنجم باید كار ناتمام از دنیارفتگان را تمام كرده و رد پای آنها را كامل كنیم.

دكتر رضا ناظری در پایان این گفتگوی رادیویی از رسانه ملی درخواست كرد زمان خاصی را به ارائه اخبار خوب و سالم اختصاص دهد و گفت: در پی این اخبار هموطنان هم فیلم هایی از لحظات خوب خود بگیرند و برای رسانه ارسال كنند تا سطح امید همه ما زیاد شود.

مخاطبان در سرتاسر دنیا از طریق وب سایتWWW.RADIOTEHRAN.IR ضمن استفاده از پخش زنده شبكه، در جریان آخرین خبرهای رادیو تهران قرار بگیرید.
ما را در اینستاگرام و دیگر شبكه‌های اجتماعی با شناسه tehraan360@ پیدا و همراهی كنید.
همچنین علاقه‌مندان می توانند برنامه های رادیو تهران را از اپلیكیشن ایران صدا دریافت كنند.

*هرگونه بهره برداری و استفاده از محتوای پایگاه اطلاع رسانی رادیو تهران تنها با ذكر منبع مجاز است.


دسترسی سریع
سعادت آباد