سعادت آباد شنبه تا پنجشنبه از ساعت 14:45 به مدت 70 دقیقه

صلح جهانی؛ ابزاری برای تأمین منافع و مقاصد غربی‌ها+فایل صوتی

كارشناس روابط بین‌الملل، چین و اوراسیا گفت: صلح جهانی حرف و گزافه است و عملاً برای چپاول كشورهای ضعیف‌تر مورداستفاده قرار می‌گیرد.

1400/07/02
|
12:38
|

به گزارش پایگاه اطلاع رسانی رادیو تهران، گفتگو با سعادت‌آباد رادیو تهران گفت: بعد از جنگ جهانی دوم كشورها دورهم جمع می‌شوند و ساختار سازمان ملل را برای ایجاد صلح جهانی ایجاد می‌كنند اما بعد از ایجاد سازمان ملل و با توجه به اینكه 60 سال از عمر این سازمان می‌گذرد می‌بینیم كه هنوز یك‌ نهاد واحد بین‌المللی توانایی ایجاد صلح جهانی را نداشته است. به این دلیل كه نهادهای بین‌المللی در خدمت یك تفكر خاص و اومانیستی هستند كه باعث شده این نهادهای بین‌المللی در خدمت برخی كشورهای خاص باشند.

صلح جهانی باید بومی‌سازی شود
وی افزود: صلح فقط جنبه جنگ ندارد، ناامنی اقتصادی هم می‌تواند شرایط صلح جهانی را خدشه‌دار كند. آمریكا به‌عنوان سردمدار جریانات و تفكرات امپریالیستی تلاش كرده كشورهای دیگر را به شیوه‌های مختلف چپاول كند. صلح جهانی یك تفكر ایده‌آل بود كه در جامعه جهانی مطرح شد تا مردم در آسایش زندگی كنند كه متأسفانه این مهم حاصل نشد.
خورسند اظهار داشت: صلح جهانی در قالب یك ایدئولوژی به جوامع جهانی تزریق می‌شود در حالی كه باید نیاز كشورها را بر اساس ساختار بومی و سنتی هر كشور برآورده كرد. غربی‌ها برای اینكه صلح را در جهان همه‌گیر كنند ایدئولوژی نوشتند و تلاش كردند با تحمیل این ایدئولوژی كشورهای جهان را به‌سوی سرمایه‌داری هدایت كنند تا از این طریق كشورها با یكدیگر وارد جنگ نشوند.
عرصه رقابت‌ها و منفعت‌ها از تفكرات لیبرالیستی و ایده‌آلیستی به سمت واقع گرایی می‌رود و همین كشور آمریكا به سایر كشورهای جهان جنگ تحمیل می‌كند و همواره در برابر كشورهایی كه می‌خواهند تفكرات مستقل داشته باشند و فارغ از شرق و غرب به تعامل با دنیا بپردازند؛ اعمال فشار می‌كند.

حمله آمریكا به افغانستان با هدف محدود كردن ایران، روسیه و چین انجام شد
خورسند كارشناس چین و اوراسیا در پاسخ به این پرسش كه اتفاقات اخیر در افغانستان از دید صلح جهانی چگونه ارزیابی می‌كنید؟ اظهار داشت: خاستگاه طالبان و القاعده زمانی كه آمریكا به افغانستان حمله كرد كشور پاكستان بود اما آمریكا اینگونه وانمود می‌كند كه برای حفظ صلح جهانی و امن كردن دنیا باید به افغانستان حمله كنیم و ریشه این تفكرات افراطی را در دنیا خشك‌كنیم. اما كاملاً مشخص بود آمریكایی‌ها نگاه دیگری داشتند و به دنبال مسائلی بودند كه اهداف امپریالیستی آنها را پیاده كند. افغانستان از بعد ژئوپلیتیكی و جغرافیایی آن‌قدر مهم است كه آمریكایی‌ها با برنامه به این كشور حمله كردند.
وی خاطرنشان كرد: در سال 2001 بسیاری از اندیشمندان آمریكایی مطرح كردند كه قرن، قرن آسیا خواهد بود. جغرافیای افغانستان به‌گونه‌ای است كه در سه وجه خود سه قدرت جهانی چین، روسیه و ایران را دارد در آن دوره زمانی چین در حال رشد اقتصادی بود و آمریكا برای اینكه بتوانند جلوی رشد كشور چین را بگیرد تا به‌عنوان ابرقدرت در جهان مطرح نشود در سال 2001 به افغانستان حمله كرد.
خورسند كارشناس اوراسیا خاطرنشان كرد: افغانستان از غرب به ایران، از شمال به روسیه یعنی آسیایی مركزی و از شرق و شمال شرق به چین متصل است. آمریكایی‌ها با این سودا به افغانستان ورود كردند كه بتوانند این سه كشور را به كنترل خود درآورند؛ اما پس از 20 سال كُشت و كُشتار و هزینه‌های بسیار به موفقیت نرسیدند همان‌گونه كه گفتم صلح جهانی همواره به‌عنوان ابزاری در اختیار منافع و مقاصد غربی‌ها به‌خصوص آمریكا بوده است.

خروج منفی از لیبرالیسم توسط كشورهای غربی در اپیدمی كرونا
وی در پاسخ به این پرسش كه كرونا چه تأثیری بر صلح جهانی داشته است: كرونا یك مقوله نوپدید در جامعه جهانی است در پنجاه سال گذشته شاید اپیدمی‌هایی در برخی نقاط جهان داشتیم اما تاكنون اپیدمی بین‌المللی كه جامعه جهانی را تحت تاثیر قرار دهد وجود نداشته تا اینكه با اپیدمی كرونا مواجه شدیم. این بیماری سبك زندگی جامعه بشری را تغییر داده و مراودات بین‌المللی و همچنین مقوله صلح جهانی را تحت تاثیر قرارداده است.
در چنین شرایطی، برخی كشورهای غربی و اروپایی به‌خصوص آمریكا كه ادعای تمدن و تجدد می‌كند از محموله‌های بهداشتی و درمانی یكدیگر دزدی می‌كردند و این اوج رذالت و اوج خروجی منفی، تفكر لیبرال دموكراسی بود كه بیش از 70 سال در قالب نهادهای بین‌المللی بر دنیا حكمرانی كرد.
خورسند افزود: كشورهایی كه مورد غضب غربی‌ها به‌خصوص آمریكا بودند در این شرایط بسیار آسیب دیدند ازجمله نظام جمهوری اسلامی ایران كه در سخت‌ترین شرایط اقتصادی با كرونا مواجه شد و جامعه جهانی با فشار آمریكا حاضر نشدند امكاناتی در اختیار ایران قرار دهند. اگر فشارهای آمریكا نبود؛ شاید ما این میزان فضای حزن‌آلود در كشور را تجربه نمی‌كردیم.
این كارشناس حوزه بین‌الملل، گفت: هیچ‌یك از نهادهای جهانی و بین‌المللی در رساندن واكسن به كشورهای ضعیف‌تر ازجمله آفریقا اقدام جدی نمی‌كنند. برخی از كشورهای غربی اعلام می‌كنند واكسن را انبار می‌كنند اما حاضر نیستند این واكسن‌ها را به كشورهای ضعیف‌تر بدهند. در این شرایط است كه می‌گوییم صلح جهانی فقط یك حرف و گزافه است كه از سوی كشورهای غربی به‌خصوص آمریكا بیان می‌شود و شاهد این هستیم عملاً برای سوء استفاده و چپاول منافع كشورهای ضعیف‌تر مورداستفاده قرار می‌گیرد.

چین و روسیه؛ جلوی اقدامات آمریكا علیه ایران ایستاده‌اند
خورسند در پاسخ به این پرسش كه از دید صلح جهانی، نقض برجام توسط آمریكا را چگونه ارزیابی می‌كنید اظهار داشت: اگر به ادعاهای مقامات آمریكایی و اوباما رئیس‌جمهوری اسبق آمریكا توجه كنید؛ این بود كه برای ایجاد صلح جهانی ایران باید در خصوص تاسیسات هسته‌ای پاسخگو باشد و ایران هم همواره تلاش كرده جامعه جهانی را از نگرانی خارج كرده و به صورت منطقی به پرسش ها پاسخ دهد و شفاف عمل كند. ایران همواره در خصوص برجام حسن نیت خود را نشان داده است. پیش از برجام، اواخر دولت اصلاحات در سال‌های 82 تا 84 روابط ما با كشورهای آلمان، آمریكا و انگلستان منجر به توافقی به نام سعادت‌آباد شد و ایران تمام تأسیسات هسته‌ای خود را پلمپ كرد اما غربی‌ها با فشار آمریكا بر تعهدات خود پای‌بند نبودند. ایران در برجام هم حسن نیت نشان داد و برای شفاف كردن فعالیت‌های خود حاضر شد با كشورهای بزرگ دنیا به گفتگو بنشیند و بازهم شاهد بودیم آمریكایی‌ها برجام را نقض كردند.
وی با اشاره به اینكه چین و روسیه عملا جلوی اقدامات آمریكا علیه ایران ایستاده‌اند، گفت: در اجلاس اخیر آژانس بین‌المللی انرژی اتمی، جایی كه مطرح شد سه كشور اروپایی و آمریكا به دنبال صدور قطعنامه علیه ایران هستند، روسیه قبل از شروع اجلاس اعلام می‌كند در صورت صدور این قطعنامه؛ وتو می‌كند. روسیه و چین به حقانیت ایران پی برده‌اند.

ایجاد امنیت منطقه ای توسط ایران؛ دلیل اصلی عضویت در سازمان شانگهای
خورسند افزود: ایران لنگرگاه امنیت در منطقه پرآشوب آسیا است اگر ایران نبود تفكرات افراطی چون داعش و القاعده در منطقه غرب آسیا رشد می‌كرد. جمهوری اسلامی ایران كالای ارزشمندی به نام امنیت را تولید كرده و به ‌رایگان در اختیار كشورهای غرب و شرق قرار داده و این‌ها به‌خوبی این مساله را می‌دانند و یكی از دلایلی كه باعث شد ایران به سازمان شانگهای بپیوندد، همین امنیت سازی جمهوری اسلامی ایران بوده است.


مخاطبان در سرتاسر دنیا از طریق وب سایتWWW.RADIOTEHRAN.IR ضمن استفاده از پخش زنده شبكه، در جریان آخرین خبرهای رادیو تهران قرار بگیرید.
ما را در اینستاگرام و دیگر شبكه‌های اجتماعی با شناسه tehraan360@ پیدا و همراهی كنید.
همچنین علاقه‌مندان می توانند برنامه های رادیو تهران را از اپلیكیشن ایران صدا دریافت كنند.

*هرگونه بهره برداری و استفاده از محتوای پایگاه اطلاع رسانی رادیو تهران تنها با ذكر منبع مجاز است.

دسترسی سریع
سعادت آباد