سعادت آباد شنبه تا پنجشنبه از ساعت 14:45 به مدت 70 دقیقه

صباح زنگنه: ایران بیش از 3 میلیارد دلار در بانك توسعه اسلامی سرمایه دارد+فایل صوتی

صباح زنگنه اولین سفیر جمهوری اسلامی ایران در سازمان كنفرانس اسلامی گفت: با سرمایه 3 میلیارد دلاری كشور در بانك توسعه اسلامی، می‌توانیم به اجرای پروژه‌های داخل كشور كمك كنیم.

1400/07/03
|
12:38
|

به گزارش پایگاه اطلاع رسانی رادیو تهران، صباح زنگنه اولین سفیر جمهوری اسلامی ایران در سازمان كنفرانس اسلامی، در گفتگو با سعادت آباد رادیو تهران درخصوص اهداف این سازمان گفت: در دهه 60-70میلادی مسجدالاقصی به آتش كشیده شد و این اتفاق موجب تحرك مردمی در سراسر جهان اسلام شد و مردم مسلمان از حكومت‌های خود مطالبه می‌كردند مسجدالاقصی را از دست رژیم صهیونیستی خارج كنند.

حاكمان عرب آن زمان و تعدادی از حاكمان كشورهای اسلامی دیگر مثل ایران قبل از انقلاب، مشاهده كردند شرایط سیاسی به سویی حركت می‌كند كه جمال عبدالناصر (رهبر انقلاب 1952 مصر كه به مدت 14 سال رئیس جمهور این كشور بود) ممكن است این حركت‌های مردمی را به دست بگیرد و بتواند بر جهان عرب مسلط شود.

زنگنه در ادامه افزود: در این زمان بود كه تعدادی از سران كشورهای عربی و مسلمان دور هم جمع شدند و بعد اعلام كردند برای دفاع از فلسطین و قدس شریف سازمانی تشكیل خواهیم داد كه مقر آن در قدس خواهد بود به این وسیله دولت‌ها سعی كردند خشم مردمی را كنترل كنند و اوضاع را تحت كنترل درآورند. در اساسنامه ای كه نوشته و به عنوان میثاق‌نامه مطرح شد، اعلام كردند كه این سازمان برای ایجاد همبستگی و همكاری بین كشورهای اسلامی در جهت مبارزه با ظلم و ستم، تلاش برای آزادی قدس شریف و حمایت از مردم مظلوم فلسطین وهمكاری در زمینه های سیاسی و فرهنگی ایجاد می‌شود.

اولین سفیر جمهوری اسلامی ایران در سازمان كنفرانس اسلامی در پاسخ به این پرسش كه این سازمان چه ظرفیت هایی دارد؟ اظهار داشت: اگر توافقی در اراده سیاسی دولت‌های اصلی این سازمان وجود داشته باشد می‌تواند فایده‌های زیادی برای جهان اسلام ایجاد كند از جمله اینكه اقدامات كشورهای اسلامی در دفاع از فلسطین، مانع سلطه كشورهای غربی به خصوص رژیم صهیونستی بر فلسطین می‌شود.

وی در خصوص اقدامات فرهنگی این سازمان گفت: به عنوان مثال در سالیان دور كتابی كه با عنوان "آیات شیطانی" توسط سلمان رشدی نوشته شد كه اعتراض كشورهای اسلامی را به دنبال داشت و اعضای این سازمان، از فتوای صادره روح‌الله خمینی(ره) مبنی بر ضرورت كشتن وی، حمایت كردند.

زنگنه اذعان داشت: در بحث اقتصادی با استفاده از امكانات بانك توسعه اسلامی كه بعد از بانك جهانی، دومین بانك بزرگ بین المللی است، می‌توان به توسعه زیرساخت‌های اقتصادی كشورها كمك كرد. در مباحث اجتماعی نیز می‌توان از بروز شدید اختلاف‎های مرزی و برای رفع جنگ بین كشورهای اسلامی از این سازمان بهره برد. به طور مثال بوسنی و هرزگوین در حال نابودی بودند كه كشورهای اسلامی از آنها حمایت كردند و آنها توانستند در دل اروپا دولت خود را تشكیل دهند.

اولین سفیر جمهوری اسلامی ایران در سازمان كنفرانس اسلامی، در پاسخ به این پرسش كه كشور ما در این سازمان چه نقشی دارد؟ تصریح كرد: قبل از تاسیس دفتر مستقل نمایندگی دائم در سازمان كنفرانس اسلامی، ایران به صورت عادی و مختصر با این سازمان همكاری می‌كرد ولی از زمانی كه دفتر نمایندگی دائم جمهوری اسلامی ایران در آنجا تاسیس شد، تحول اساسی و جدی صورت گرفت و ما توانستیم هماهنگی بین كشورهای آسیایی را برقرار كنیم تا مسایل و مشكلات این كشورها را حل كنیم.

زنگه در ادامه تصریح كرد: با علاقه شخصی كه داشتم سعی كردم بانك توسعه اسلامی را بیشتر مورد توجه قرار دهم و با كمك روسا و وزرای اقتصادی آن دوره، 2.5 میلیون دلار در این بانك سرمایه گذاری كردیم و هم اكنون بیش از 3 میلیارد دلار در این بانك سرمایه داریم. این میزان سرمایه‌گذاری هم به اجرای پروژه های داخل كشورمان كمك می‌كند و هم می‌توانیم به كشورهای همسایه در شرایط بحرانی كمك كنیم.

وی در پاسخ به این پرسش كه تسهیلات این بانك چه مصارفی دارد؟ توضیح داد: چند نوع تسهلات در این بانك ارائه می‌شود از جمله كمك‌های بلاعوض برای تحصلات عالی در رشته‌هایی كه كشورهای اسلامی كمبود دارند، دوم تجارت بین كشورهای اسلامی، با حمایت بانك توسعه به راحتی انجام می‌شود به طور مثال برای اینكه كشور ایران با تركیه در مراودات تجاری خود با مشكلات تسویه و حساب گرفتار نشوند كار را به بانك توسعه می‌سپارند.

زنگنه در خصوص تسهلاتی كه ایران از این بانك دریافت كرده است گفت: در دو زلزله رودبار و منجیل توانستیم 15 میلیون دلار كمك بلاعوض از این بانك بگیریم البته این كمك باید برای بازسازی مدارس فنی و حرفه ای و مراكز آموزش فنی و حرفه ای هزینه می‌شد.

اولین سفیر جمهوری اسلامی ایران در سازمان كنفرانس اسلامی اذعان داشت: ما در آن زمان تلاش كردیم با اجرای این طرح جهان اسلام را برای ورود به قرن 21 آماده كنیم و این طرح را شخصاً با رئیس بانك مركزی آن دوره طراحی كردیم و بر اساس این طرح باید كشورهای جهان اسلام در زمینه بهداشت ‌و تولید واكسن‌های ضروری مورد نیاز جهان اسلام ظرف چند سال به خودكفایی برسند، كشورهای ایران، پاكستان، مصر اندونزی و تونس مامور طراحی و تولید شدند.ضمن اینكه توسعه تجارت بین كشورهای اسلامی هم باید افزایش پیدا كند. یالی یك درصد تجارت فی مابین این كشورها باید افزایش یابد كه بانك توسعه 500 میلیون دلار اعتبار گذاشت كه در سال با دوبار گردش مالی با توسعه تجارت بین كشورها تبدیل به 1 میلیارد دلار می شود. با تعیین بودجه از جانب این بانك برای كاهش بی‌سوادی در جوامع اسلامی باید اقدامات لازم صورت بگیرد.

مخاطبان در سرتاسر دنیا از طریق وب سایتWWW.RADIOTEHRAN.IR ضمن استفاده از پخش زنده شبكه، در جریان آخرین خبرهای رادیو تهران قرار بگیرید.
ما را در اینستاگرام و دیگر شبكه‌های اجتماعی با شناسه tehraan360@ پیدا و همراهی كنید.
همچنین علاقه‌مندان می توانند برنامه های رادیو تهران را از اپلیكیشن ایران صدا دریافت كنند.

*هرگونه بهره برداری و استفاده از محتوای پایگاه اطلاع رسانی رادیو تهران تنها با ذكر منبع مجاز است.

دسترسی سریع
سعادت آباد