سعادت آباد شنبه تا پنجشنبه از ساعت 14:45 به مدت 70 دقیقه

نقش نیروی هوایی و هوانیروز ارتش در زمینگیركردن نیروهای بعث عراقی +فایل صوتی



قاسم ژنده رزمی با اشاره به رشادت‌های نیروی هوایی و هوانیروز ارتش در ابتدای جنگ تحمیلی گفت: نیروی هوایی با بمباران و هوانیروز با پاتك‌ها و پشتیبانی نیروهای زمینی توانستند جلوی پیشرفت نیروهای عراقی در اهواز و منطقه ابوذر را بگیرند.

1400/07/06
|
12:33
|

به گزارش پایگاه اطلاع رسانی رادیو تهران، قاسم ژنده رزمی سرهنگ بازنشسته نیروی هوایی ارتش، جانباز خلبان، استاد خلبان و خلبان آزمایش كننده ارتش جمهوری اسلامی ایران در گفتگو با برنامه سعادت آباد تهران به مناسبت گرامیداشت هفته دفاع مقدس با اشاره به اینكه صدام حسین 6 تا 8 ماه قبل از آغاز جنگ تحمیلی حملات زمینی و هوایی خود به ایران را آغاز كرده بود گفت: 31 شهریور 13509 حمله سراسری عراق به ایران به توصیه آمریكا صورت گرفت. چون بر اساس مشاوره آمریكایی ها به صدام حسین، ارتشِ ایرانِ پس از انقلاب اسلامی ضعیف شده و بسیج مردمی به شكل امروزی وجود نداشت و سپاه هم هنوز تشكیل نشده بود ضمن اینكه آواكس های عربستان هم در خدمت نیروی بعثی عراق بود پس صدام می توانست به سرعت ایران را شكست داده و طی 6 روز در میدان آزادی سخنرانی كند ولی زهی خیال باطل! شتر در خواب بیند پنبه دانه!

خلبان جانباز كشورمان با اشاره به اینكه فرماندهی نیروی هوایی ارتش در آن دوره بر عهده شهید فكوری بود گفت: جنگ سه مرحله دارد. اول باید جلوی پیشروی دشمن گرفت و او را زمینگیر كرد و بعد با حملات متعدد دشمن را بیرون كرد. در آن دوره ارتش تضعیف شده بود چون سربازی ها یك ساله شده بود و نیروها رفته بودند و نیروهای ضد‌انقلاب ارتشی و غیر‌ارتشی با حمله به پادگان‌ها مقداری از تجهیزات ارتش را بردند و چون بسیج و سپاهی هم نبود صدام فكر می‌كرد، می‌تواند بر نیروی‌های ایران چیره شود ولی نیروی هوایی و هوانیروز ارتش، یگان‌های تخصصی بودند كه از ابتدا با مردم متحد بودند و آمریكا و عراق نمی دانستند این نیروها می‌توانند جلوی حملات را بگیرند اما نیروی هوایی با بمباران و هوانیروز با پاتك‌ها و پشتیبانی نیروهای زمینی توانستند جلوی نیروهای عراقی در اهواز را بگیرند و در منطقه ابوذر واقع در غرب و شمالغرب ایران از پیشروی نیروهای عراقی جلوگیری كنند. به همین دلیل عراق زمینگیر شده و برای دفاع مجبور به درست كردن سنگر و خاكریز شدند و در این مدت نیروهای ما تجهیز شدند.

استاد خلبان ژنده رزمی درباره وضعیت نیروی هوایی در 8 سال دفاع مقدس و شهادت بسیاری از نیروهای هوایی و هوانیروز ارتش یادآور شد: من استاد خلبان بالگرد بودم كه متعلق به هوانیروز ارتش است اما از دور و نزدیك با نیروی هوایی در ارتباط بودم . مركز آموزش هوانیروز و پایگاه هشتم شكاری در اصفهان بود و از طرفی ما با شهیدان بابایی و صیاد شیرازی و ... از پیش از انقلاب و از انجمن‌های اسلامی ارتباط داشتیم. یگان نیروی هوایی ارتش در منطقه رتبه 1 را داشت و در جهان هم كمتر از رتبه 2 نبود. تیم اكروجت ما بسیار فعال بود.

سرهنگ ژنده رزمی در ادامه به حفظ انسجام نیروی هوایی ارتش در پاكسازی‌های ابتدای انقلاب اشاره كرد و گفت: نیروی هوایی و هوانیروز چون همراه مردم بودند توانستند انسجام خود را حفظ كنند. همانطور كه نیروی هوایی در 19 بهمن خدمت امام (ره) رژه رفت و 6 ماه پیش از آن نیروهای هوانیروز و برخی نیروهای هوایی در خیابان مسجد سید اصفهان راهپیمایی كردند و تعدادی از آنها دستگیر شده و به خاش تبعید شدند و تعدادی را هم مردم لباس شخصی پوشاندند تا توسط نیروهای رژیم دستگیر نشوند. به همین دلیل این یگانها توانستند در 8 سال دفاع مقدس با مصائب مختلف منسجم باشند و برای نیروهای زمینی ارتش و سپاه و بسیج كمك بزرگی باشند. ضمن اینكه به دلیل تحریم نیروهای فنی متخصص توانستند قطعات زیادی را تولید كنند و به خودكفایی برسند. بنابراین وقتی امام (ره) فرمودند جنگ نعمت است به این دلیل بود كه ما توانستیم بسیاری از كارها را انجام دهیم وگرنه جنگ اتفاق خوبی نیست.

مخاطبان در سرتاسر دنیا از طریق وب سایتWWW.RADIOTEHRAN.IR ضمن استفاده از پخش زنده شبكه، در جریان آخرین خبرهای رادیو تهران قرار بگیرید.
ما را در اینستاگرام و دیگر شبكه‌های اجتماعی با شناسه tehraan360@ پیدا و همراهی كنید.
همچنین علاقه‌مندان می توانند برنامه های رادیو تهران را از اپلیكیشن ایران صدا دریافت كنند.

*هرگونه بهره برداری و استفاده از محتوای پایگاه اطلاع رسانی رادیو تهران تنها با ذكر منبع مجاز است.

دسترسی سریع
سعادت آباد