اسماعیل تبار روانشناس فرهنگی كشورمان با اشاره به اعتماد مردم و مشاوره با دكتر هلاكویی برای ارتقاء كیفیت زندگی زناشویی گفت: مردم ما با دكتر هلاكویی در لوس آنجلس تماس میگیرند و نمیدانند ازدواج دوم ایشان فقط 4 ماه دوام آورده است.
به گزارش پایگاه اطلاع رسانی رادیو تهران، مهدی اسماعیل تبار روانشناس فرهنگی كشورمان در گفتگو با برنامه سعادت آباد رادیو تهران درباره خشونت خانگی و تسری آن به خشونت های خیابانی گفت: این امر می تواند وجود داشته باشد. در حال حاضر علاوه بر خشونتهای خانگی با خشونت در خیابان و خشونت در فضای مجازی روبرو هستیم و رسانه های بسیاری علیه مردم ما كار می كنند. در حال حاضر 1 میلیون خودكشی در سال در تمام جهان اتفاق می افتد كه 5000 مورد آن برای ایران و 100 هزار مورد آن در آمریكا روی می دهد. ما در كشورمان كشتار دانش آموزان توسط همكلاسیهایشان را نداریم اما این موارد در آمریكا وجود دارد. اگرچه بسیاری از شبكه های خارجی فارسی زبان و غیرفارسی زبان از خشونت در ایران میگویند. اما ما در كشورمان یك پنجم تا یك چهارم آسیبهای دیگر جهان را داریم. حتی فرزندكُشی در كشور ما به نسبت دیگر كشورها همین مقدار است.
مشكلات ما از نبود فرهنگ است
وی با اشاره به نداشتن فرهنگ استفاده از موبایل در كشور افزود: مادر و پدر رومینا در گیلان با یك میلیون تومان موبایل خریدند. علاوه بر كارهای رسانه ای علیه مردم، مشكلات زیادی داریم كه به دلیل نبود فرهنگ است. مشكلات ما ناشی از بیپولی نیست بلكه ناشی از پولداری است. به عنوان مثال مجریان مردی داریم كه گردش مالی بالایی دارند اما ازدواج نمیكنند و این رفتار تاثیر اجتماعی بدی بر مردم دارد.
شناخت به سه روش اعتباری و بر اساس احكام الهی، نظرسنجی و انتخابات مثل ازدواج دو زن و دو مرد باهم در سوئیس و فرانسه و یا تجربه واقعی مثل تاثیر واكسن بر كاهش مرگ و میر كرونا كه در كادر درمان اتفاق افتاد. حالت سوم استدلال عقل است. وقتی من تصائف می كنم و حق با من است اول باید بزنم و بعد بحث كنم؟
امیركبیر: مسئولان مسئول بیسوادی مردم هستند
وی به جستاری از تاریخ در زمان امیركبیر اشاره كرد و اظهار داشت: امیركبیر واكسن آبله انجام شد. پسری در اثر آبله فوت كرد چون پدرش به حرف رمال گوش داد و فرزندش را واكسینه نكرد. امیركبیر به او گفت من كه واكسن دادم. امیركبیر همان زمان مردم را برای نزدن واكسن جریمه می كرد و جریمه فرد خاطی را تقبل كرد و در جواب میرزا آقاخان نوری كه پرسید چرا این كار را انجام می دهید گفت: من در این بین مسئول بی سوادی این مردم هستم.
آموزش و پرورش، بیثباتترین وزارتخانه دولت
اسماعیل تبار با اشاره به اینكه كنترل خشم یكی از مهارتهای زندگی است در ضعف آموزشی كشور گفت: آموزش و پرورش در سه دولت گذشته یكی از بیثباتترین وزارتخانه ها بوده است.در دولت های آقای احمدی نژاد و روحانی وضعیت آموزش و پرورش اصلا خوب نبوده و هر دو سال و نیم یكبار وزیر عوض میشده است و در دولت آقای رئیسی هم تنها وزیری كه برای كابینه رأی نیاورد وزیر آموزش و پرورش بود.
نمیتوان ظاهر اسلامی داشت اما خروجی اسلامی نداشت
نكته دوم این است كه آموزش و پرورش كشور ما اصلا اسلامی نیست.پدر و مادری برای كنترل خودارضاعی فرزند خود به من مراجعه كردند و دلیل آن را آموزش در فضای مجازی عنوان كردند. پاسخ من این بود كه اصلا این آموزش مهم نیست. فرزند من بدون اینكه سال چهارم به مدرسه برود رتبه 130 كنكور را كسب كرد بدون اینكه معلم و كلاسی داشته باشد. من فهمیدم كل این آموزشها بیتاثیر است. نمیتوان ظاهر اسلامی داشت اما خروجی اسلامی نداشت.
چگونه می توان به دكتر هلاكویی اعتماد كرد؟
روانشناسی مدنظر ما در دنیا 140 سال، روانشناسی ATA در آمریكا 128 سال و در ایران 60 سال قدمت دارد. چرا رسانه ملی بر اساس روانشناسی ابوعلی سینا و اعراض نفسانی كه 1100 سال قدمت دارد كار نمی كند؟ و بعداً مردم ما با دكتر هلاكویی در لوسآنجلس تماس میگیرند و نمیدانند ازدواج دوم ایشان فقط 4 ماه دوام آورده است. چگونه میتوان به این فرد اعتماد كرد؟ در حالیكه ایشان 3 میلیون دنبالكننده دارند و صوتشان در تهران حدود 1000 میلیارد تومان فروش داشته است. من با بهایی بودن و ضدنقلاب بودن ایشان كاری ندارم بلكه به چشم یك اندیشمند به او نگاه میكنم.
ترویج خشونت و استرس با برنامه ای تلویزیونی
وی در دیگر بخش اظهاراتش به برنامه كتاب باز شبكه نسیم اشاره كرد و گفت: در 200 برنامه كتاب مردهها و زیرخاكی ها مال ایران است و بیش از 80 درصد كتابها با موضوع زندگی، استرس خشونت و وسواس، غربی است كه توسط مهندس مكانیك دانشگاه شریف توضیح داده میشود. موضوع این برنامه سبك زندگی است.
باید برنامههایی ساخت كه در آن به مردم یاد بدهند چگونه دعوا نكنند/ رئیس سازمان روانشناسی دولت قبل 3 سال حبس بود
اسماعیل تبار در واكنش به این موضوع كه اگر به اینجا رسیده ایم از كم كاری روانشناسان و جامعه شناسی بوده است گفت: در 5 سال گذشته 3 سال رئیس سازمان نظام روانشناسی در زندان اوین بودند و در سه سال آخر دولت روحانی دو سال رئیس سازمان منصوب نمیشد چون تایید گزینش نداشت.
وی افزود: اما تمام آنچه در كشور ما است 4 تا 5 برابر بهتر از دیگر نقاط دنیا است. ما در 40 سال گذشته در این حوزه پیشرفت داشته ایم و جامعهشناسان و روانشناسان و حتی همه در این رویداد مقصر هستند. اما باید بفهمیم چرا بیشترین نزاع های خیابانی در تهران و بین مردان است؟ زورگیری و ضرب و جرح و تهدید و سلاح های سرد و گرم كه از اوایل قرن 20 به آن توجه شد به این موضوع باز می گردد كه فرد به حق خود نرسیده و حق خود می داند تفنگ دردست بگیرد و به خیابان بیاید.
او به شورای شهر تهران و رسانه ملی به ویژه رادیو تهران پیشنهاد داد: روانشناسی برایتان مهم باشد. باید برنامههایی ساخت كه در آن به مردم یاد بدهند چگونه دعوا نكنند. ما به این دلیل با دیگران دعوا میكنیم چون فكر میكنیم دیگران حق ما را خوردهاند.
مردم عائله حكومت هستند
وی در بیان خاطره ای گفت: روزی مهمان پلیس تهران بودم و این موضوع را كه چرا وقتی راننده ای راهنما می زند راننده پشت سر شتاب می گیرد تا اجازه ندهد او رد شود؛ مطرح كردند. من به رئیس پلیس وقت كه فكر می كنم سردار حمیدی بودند گفتم به جای تهران 12 میلیونی باید نیروهای پلیس آموزش ببینند. مردم عائله حكومت هستند. 31 میلیون نفر در ایران رأی ندادند و هیچ فردی با فرد دیگری كتككاری نكرد. خانواده ایرانی در بیرمنگام رای داهاند و دیگران با آنها كتككاری كرده اند. اشكال اصلی از آموزش است.
روانشناس فرهنگی كشورمان تاكید كرد: بر اساس قانون وقتی فردی تخلف میكند نباید از خودروی خود پیاده شود بلكه وظیفه پلیس است سمت راننده بیاید نه اینكه در خودروی خود بنشیند. اگرچه آنها هم عقیده دارند وقتی مجبورند 18 ساعت در خوروی خود در بدترین شرایط با مقداری حقالزحمه بنشینند چرا باید به سمت راننده متخلف بروند؟
ترویج خشونت با پول عربی و افكار عبری
وی به نكته ای نامتعارف اشاره كرد و گفت: در تابستان امسال كه شهرداری و دانشگاه ها و فرهنگسراها به دلیل كرونا تعطیل بود فردی با لیسانس كشاورزی و معدن مردم را در سالن فرهنگسرا جمع كرده و در این جلسه گفته زن و شوهر نباید با هم رابطه زناشویی داشته باشند و هر چه بدبختی دارید از پدر و مادر است و به 95 درصد مردم ایران تعدی شده است و.... نكته مهم این است كه هر فردی برای این جلسه 1 میلیون و 300 هزار تومان پول داده است. اینها با پول عربی و افكار عبری در استودیویی غربی با اغراض سیاسی خشونت را ترویج می كنند.
خشونت، محصول لبهایی است كه به لبخند باز نشدند!
اسماعیل تبار به 10 هزار پرونده نزاع در سال گذشته اشاره كرد و اظهار داشت: دومین عامل مرگ و میر در اورژانس در اثر ضرب و جرج و تماس با 110 نزاع های خانوادگی است و تهران بالاترین درصد نزاع های خانوادگی را دارد. اما این به معنای آن نیست كه درصد نزاع ما از آمریكا و كانادا بالاتر است. اما می گویم دلیل مشكلات ما این است كه پدران و مادران در خانه لبخند نزده اند و مدیران مدرسه هم همینطور.
تحریم علیه ایران در تاریخ بیسابقه است
وی علاوه بر اظهرات محمدحسین هاشمی مبنی بر اینكه از بچگی روی خوش ندیدیم، از لولو ترسیدیم و كتك خورده ایم و خودكار لای انگشتان ما گذاشته اند و با یك پا در اتاق مدیر و ناظم ایستاده ایم كه موجب اتفاقات امروز و زنگ خطری برای اینده شده است گفت: علاوه بر اینها، در سال های اخیر ما بزرگترین جنگ و تحریم را بعد از جنگ جهانی دوم تجربه كرده ایم.كودكان پروانه ای به خاطر تحریم آمریكا علیه كشورمان دچار مشكل شدند. تحریم علیه كشور ما در تاریخ بیسابقه است اما ما (برای برجسته سازی تحریم ها) ضعف رسانه ای داریم. رفتار آمریكایی ها یك نسلكُشی است.همه آنها تاثیرات منفی خواهد داشت.
موقعیت خشونت زا را باید ترك كرد
اسماعیل تبار توصیه كرد: ما باید 24 ساعت خود را به 4 قسمت تبدیل كنیم. باید قبل از ساعت 10:30 تا 11 شب بخوابیم. ما باید نسبت به خود شناخت داشته باشیم و لیستی از خشمهای یك ساله خود را تهیه كنیم و مسیرمان را به سمت خودكنترلی و خود حسابگری ببریم. من لیست خشم های خود را طی یك سال اخیر می دانم.
اسماعیل تبار در ارتباط با كنترل خشم خاطرنشان كرد: حضرت محمد(ص) شهروندی فوق العاده و اخلاقی و ضد نزاع و دعوا بود. او با مرام بود. پیامبر(ص) خشم را مثل آتش می داند كه شیطان، بخش سوزاننده آتش است برای اینكه آتش را خاموش كنیم باید از آب استفاده كنیم. باید موقعیتی كه موجب خشم میشود را ترك كرد. تاب آوری را باید تمرین كرد.امیدوارم در این همه شبكه رادیویی و تلویزیونی برنامه ای ساخته شود كه مهارت ها را به ما بیاموزد و تبهكاران روان با لیسانس معدن و فیزیك نتوانند در تهران جلسه بگذرانند و به افراد بگویند باید جدا از هم زندگی كنید.
وی به آموزه های آیت الله حسن زاده آملی در كتاب معرفت نفس اشاره كرد و اظهار داشت: وجود، هستی و نیستی ما است .بزرگترین بُعد وجودی ما روان ما است. جسم میمیرد و عقل زایل می شود اما نفس در محضر خدا حاضر خواهد بود. امیدواریم بتوانیم افسار نفس خود را به دست بگیریم.
مخاطبان در سرتاسر دنیا از طریق وب سایتWWW.RADIOTEHRAN.IR ضمن استفاده از پخش زنده شبكه، در جریان آخرین خبرهای رادیو تهران قرار بگیرید.
ما را در اینستاگرام و دیگر شبكههای اجتماعی با شناسه tehraan360@ پیدا و همراهی كنید.
همچنین علاقهمندان می توانند برنامه های رادیو تهران را از اپلیكیشن ایران صدا دریافت كنند.
*هرگونه بهره برداری و استفاده از محتوای پایگاه اطلاع رسانی رادیو تهران تنها با ذكر منبع مجاز است.