رئیس پلیس مبارزه با قاچاق كالا و ارز پلیس امنیت اقتصادی ناجا از افزایش 63 درصدی پروندههای ملی و كلان قاچاق سازمان یافته خبر داد و گفت: در همین راستا پروندههای خُرد قاچاق 29 درصد كاهش داشته است.
به گزارش پایگاه اطلاع رسانی رادیو تهران، سرهنگ جلال امینی، رئیس پلیس مبارزه با قاچاق كالا و ارز پلیس امنیت اقتصادی ناجا در گفتگو با برنامه سعادت آباد رادیو تهران ضمن تبریك هفته ناجا با اشاره به اینكه قاچاق یكی از متغیرهای تاثیرگذار در تمام كشورها است گفت: كشور ما هم از قاچاق مستثنی نیست و قاچاق كالا، اقتصاد كشور را با چالش مواجه كرده است. تمركز پلیس امنیت اقتصادی طی دو سال اخیر در حوزه پیشگیری از جرم است تا فرآیند قاچاق اتفاق نیفتد اما با توجه به گسترده بودن مرزهای آبی و خاكی زمینی كشور ما باید بپذیریم كه قاچاق امری اجتناب ناپذیر است.
پلیس بر روی پروندههای كلان قاچاق تمركز كرده است
وی با اشاره به اینكه بیش از 20 دستگاه در كشور ما در امر مبارزه با قاچاق و پیشگیری از آن مسئولیت دارند گفت: در صورتی میتوانیم در حوزه مبارزه با قاچاق به نتیجه برسیم كه دیگر دستگاهها به ویژه در حوزه نرم افزاری با ناجا همكاری داشته باشند. اما رویكرد ما تغییر كرده و دیگر دنبال قاچاق خُرد و كولهبری نیستیم بلكه به دنبال قاچاقهای گسترده توسط شبكههای كلان و سازمانیافته هستیم . شناسایی سرشبكهها و برخورد با دانه درشتها به تعبیر رهبر معظم انقلاب در دستور كار ما است.
پروندههای ملی و كلان قاچاق سازمان یافته 63 درصد افزایش یافته است
سرهنگ امینی در ادامه به افزایش 63 درصدی تشكیل پروندههای ملی و كلان قاچاق سازمان یافته و كاهش 29 درصدی پروندههای خُرد اشاره كرد و اظهار داشت: ما به سمت وضعیت مطلوب پیش میرویم ولی قطعاً به این وضعیت قانع نیستیم و تا جاییكه توان داریم با كمك دستگاههای دیگر و مردم تا ریشه كنی قاچاق پیش خواهیم رفت.
وی از مردم خواست از خرید كالاهای قاچاق پرهیز كنند چون با خرید هر كالای قاچاق به اقتصاد و اشتغال ملی لطمه میزنند. در حال حاضر كالاها شناسه دارند و كالاهای قاچاق، قابل ردیابی و تشخیص هستند
با افزایش كیفیت در حوزه لوازم خانگی ، تقاضا برای كالاهای قاچاق كاهش داشته است
رئیس پلیس مبارزه با قاچاق كالا و ارز پلیس امنیت اقتصادی ناجا در پاسخ به اینكه وقتی جنس داخلی كیفیت نداشته باشد میل خریداران به خرید جنس قاچاق افزایش مییابد. آیا دغدغه ای در این راستا در ستاد مبارزه با قاچاق كالا و ارز وجود دارد تا پلیس مجبور به برخورد با قاچاقچیان نشود؟ اظهار داشت: هرچقدر كیفیت اجناس داخلی افزایش یابد مطمئناً تقاضا برای خرید كالای قاچاق كاهش مییابد. جلسات متعددی هم در ستاد با همین موضوع برگزار شده است. در بسیاری از زمینهها پیشرفت داشتهایم و با افزایش كیفیت در حوزه لوازم خانگی ، تقاضا برای كالاهای قاچاق كاهش داشته است. برخورد فیزیك و سنتی برای پلیس هزینههای زیادی در بردارد به همین جهت با افزایش كیفیت و كاهش قاچاق مشغله پلیس هم كمتر میشود.
كاهش ارزش پول ملی؛ سود قاچاقچیان را افزایش داده است
وی در خصوص ارتباط ارز 4200 تومانی با قاچاق معكوس گفت: پس از سال 96 و همزمان با نوسانات ارزی با قاچاق معكوس مواجه بودیم كه با برخوردهای پلس كاهش یافت اما كماكان ادامه دارد. كاهش ارزش پول ملی ما نسبت به كشورهای همسایه، انگیزه قاچاقچیان برای خارج كردن كالاهایی مثل سوخت و دام از كشور را بیشتر كرده است. قاچاقچیان با خروج كالا از كشور بیش از 100 درصد سود كسب می كنند اگرچه پلیس اقدامات خوبی تا به امروز انجام داده و به جد پیگیر این موضوع است.
پلیس مبارزه با جرایم اقتصادی زیرمجموعه پلیس مبارزه با قاچاق كالا و ارز است
سرهنگ امینی در پایان این گفتگوی رادیویی احتكار را یكی از حوزههای مورد رصد پلیس امنیت اقتصادی عنوان كرد و گفت: پلیس مبارزه با جرایم اقتصادی زیرمجموعه پلیس مبارزه با قاچاق كالا و ارز است. اتفاقات خوبی در این زمینه انجام شده است. برخی افراد سودجو از شرایط سوء استفاده میكنند. هموطنان میتوانند این موضوع را به پلیس 110 اطلاع دهند. پلیس مبارزه با جرایم اقتصادی قطعا با این موارد برخورد جدی خواهد كرد.
مخاطبان در سرتاسر دنیا از طریق وب سایتWWW.RADIOTEHRAN.IR ضمن استفاده از پخش زنده شبكه، در جریان آخرین خبرهای رادیو تهران قرار بگیرید.
ما را در اینستاگرام و دیگر شبكههای اجتماعی با شناسه tehraan360@ پیدا و همراهی كنید.
همچنین علاقهمندان می توانند برنامه های رادیو تهران را از اپلیكیشن ایران صدا دریافت كنند.
*هرگونه بهره برداری و استفاده از محتوای پایگاه اطلاع رسانی رادیو تهران تنها با ذكر منبع مجاز است.