فرجوند مشاور معاونت حقوقی و بینالملل وزارت امور خارجه گفت: كشورهای صادركننده سلاح، كشورهای منطقه به ویژه كشورهای عربی را با فروش سلاحهای پیچیده و مخرب تبدیل به انبار باروت كرده اند و برایشان مهم نیست در این منطقه جنگی صورت بگیرد.
به گزارش پایگاه اطلاع رسانی رادیو تهران، دكتر هادی فرجوند رئیس اداره امور شورای امنیت و همكاریهای بینالملل در مقابله با تروریسم وزارت امور خارجه در گفتگو با سعادت آباد درباره نقش سازمان ملل در جهان طی دو دهه اخیر گفت: سازمان ملل پس از جنگ جهانی دوم با اهدافی ازجمله تامین صلح و امنیت بینالمللی، جلوگیری از بروز مناقشات و جنگهای مسلحانه، افزایش توان اقتصادی و اجتماعی كشورهای جهان سوم و برقراری عدالت بین كشورهای جهان تشكیل شد اما هیچكدام از این موارد به دلیل نفوذ قدرتهای بزرگ در سازمان ملل میسر نشد. سازمان ملل نهتنها مانع بروز جنگهای مسلحانه نشد بلكه به دنبال عملكرد این سازمان شاهد افزایش جنگ، فقر و تنگدستی روزافزون در جهان سوم هستیم.
فرجوند در پاسخ به این پرسش كه آیا در مجامع عمومی انتقادی به عملكرد سازمان ملل میشود یا خیر؟ گفت: شاید این انتقادات در مطبوعات و رسانههای ما منتشر نمیشود اما بسیاری از كشورها و وزرای خارجه آنها در بسیاری از اجلاسهای سران كشورها به عملكرد این سازمان انتقاد میكنند. این انتقادات عمدتا از سوی كشورهای جهان سوم است و در برخی موارد همچون موضوع خلع سلاح بهویژه خلع سلاح هستهای كشورهای توسعهیافته هم به عملكرد سازمان ملل اعتراض میكنند.
رئیس اداره امور شورای امنیت و همكاریهای بینالملل در مقابله با تروریسم وزارت امور خارجه گفت: نكته قابلتوجه این است كه سازمان ملل متاسفانه تحت نفوذ قدرتهای بزرگ بهویژه آمریكا و همپیمانان این كشور است و عملا در جایی كه منافع غرب و آمریكا مدنظر است سازمان ملل علیه این كشور اقدامی نمی كند و گاهی هم آلت دست این قدرتها میشود.
سفیر سابق ایران در كنیا در پاسخ به این پرسش كه آیا نامگذاری هفته جهانی خلع سلاح تاثیری در تحقق این امر داشته است یا خیر؟ گفت: خیر متاسفانه تاثیر گذار نبوده و این هم یكی از مواردی است كه نشان دهنده عدم موفقیت سازمان ملل است. علیرغم اینكه در بسیاری از اسناد مختلف بینالمللی به موضوع خلع سلاح تاكید شده است اما منافع شركتهای بزرگ چندملیتی در كشورهای صادركننده اسلحه باعث شده این موضوع محقق نشود و رقابت تسلیحاتی در مناطق مختلف جهان برای كسب بازارهای بیشتر افزایش یافته است.
فرج وند تصریح كرد: متاسفانه كشورهای صادركننده سلاح، كل كشورهای منطقه به ویژه كشورهای عربی را با فروش سلاحهای پیچیده و مخرب تبدیل به انبار باروت كردهاند و برایشان مهم نیست در این منطقه جنگی صورت بگیرد و گاهی سیاستهایشان بهگونهای است كه منطقه را تا پرتگاه یك جنگ خانمانسوز پیش میبرد.
این مقام مسئول گفت: كشورهایی كه خودشان را در صدر مبارزهكنندگان با تروریسم میدانند و ادبیات تروریسم را بینالمللی كرده و لیست تروریستها را منتشر میكنند برحسب منافع روز خود، گاهی گروههای تروریستی را خلق كرده و منطقه ای را دچار آشوب و بحران میكنند. آنها گروهی چون داعش را خلق كردند و كشورهای منطقه ما(خاورمیانه) را دچار بحران كردند و كشورهای منطقه بهویژه كشورمان كه با این گروه مبارز میكنند را در رفتاری بیشرمانه در لیست حامیان تروریست قرار میدهند و از آن هم بی شرمانهتر سپهبد شهید قاسم سلیمانی را كه نقش كلیدی در شكست داعش داشت را ترور میكنند كه به اعتقاد من این ترور بهنوعی انتقام گرفتن از جمهوری اسلامی ایران و سردار شهید قاسم سلیمانی بود.
خاطبان در سرتاسر دنیا از طریق وب سایتWWW.RADIOTEHRAN.IR ضمن استفاده از پخش زنده شبكه، در جریان آخرین خبرهای رادیو تهران قرار بگیرید.
ما را در اینستاگرام و دیگر شبكههای اجتماعی با شناسه tehraan360@ پیدا و همراهی كنید.
همچنین علاقهمندان می توانند برنامه های رادیو تهران را از اپلیكیشن ایران صدا دریافت كنند.
*هرگونه بهره برداری و استفاده از محتوای پایگاه اطلاع رسانی رادیو تهران تنها با ذكر منبع مجاز است.