سعادت آباد شنبه تا پنجشنبه از ساعت 14:45 به مدت 70 دقیقه

ادعای كشورهای حاشیه خلیج‌فارس بر مالكیت جزایر سه گانه ایران مبنای حقوقی ندارد+فایل صوتی


خرسندی تحلیلگر مسائل بین الملل گفت: تاریخ توافق ایران و بریتانیا درخصوص مالكیت ایران بر جزایر سه گانه تنب بزرگ، تنب كوچك و بوموسی، با عمر برخی از كشورهای حاشیه خلیج‌فارس كه مدعی مالكیت این سه جزیره هستند برابری می‌كند.

1400/09/10
|
10:11
|

به گزارش پایگاه اطلاع رسانی رادیو تهران، مهدی خرسندی تحلیلگر مسائل بین‌الملل در گفتگو با برنامه سعادت آباد رادیو تهران درخصوص حق مالكیت ایران بر جزایر سه‌گانه ایرانی ابوموسی، تنب بزرگ و تنب كوچك گفت: این جزایر در طول تاریخ همواره متعلق به ایران بوده و حاكمیت ایران بر آنها ریشه درگذشته بسیار دور دارد و به دوران پادشاهی ایلامی‌ها، مادها، هخامنشیان، اشكانیان و ساسانیان بازمی‌گردد در این دوران نظم و امنیت ایرانی بر سراسر پهنه آبی خلیج‌فارس و جزایر آن حكم‌فرما بوده است.

وی افزود: این جزایر در سال 1948 میلادی و در ابتدای جنگ جهانی دوم و به دلیل ضعف حاكمیت ایران در دوران رژیم شاهنشاهی به‌طور كامل تحت اشغال امپراتوری بریتانیا درآمد. تا سال 1971 میلادی بریتانیا بر این جزایر تسلط داشت و در این دوران حاكمیت ایران همواره معترض این اقدام بریتانیا بود ولی نمی‌توانست برای بدست آوردن این جزایر اقدامی بكند. همزمان با تاسیس كشور امارات متحده عربی و پس از 70 سال شكایت ایران علیه اشغالگری بریتانیایی‌ها بر سه جزیره بوموسی، تنب بزرگ و تنب كوچك سرانجام این جزایر به ایران بازگردانده می‎‌شوند.

این تحلیلگر مسائل بین الملل اظهار داشت: تاریخ توافق ایران و بریتانیا درخصوص مالكیت ایران بر این جزایر، با عمر برخی از كشورهای حاشیه خلیج‌فارس كه مدعی مالكیت این سه جزیره هستند برابری می‌كند و ادعای كشورهای حاشیه خلیج‌فارس بر مالكیت این سه جزیره هیچ مبنای حقوقی و بین‌المللی ندارد و بسیاری از نقشه‌های بین‌المللی موجود، سندی بر حق حاكمیت ایران بر این جزایر است.

خرسندی در پاسخ به این پرسش كه آیا واكنش كشورمان در مقابل ادعای كشورهای حاشیه خلیج‌فارس مبنی بر مالكیتشان بر جزایر سه‌گانه بوموسی، تنب بزرگ و تنب كوچك واكنشی موثری بوده است یا خیر؟ گفت: اگر از بُعد روابط بین‌الملل بخواهیم این مساله را بررسی كنیم این كشورها در طول 60-50 سال گذشته به وجود آمده‌اند و جزو كشورهای پذیرفته‌شده در سازمان ملل و همسایگان ما هستند و پس از وقوع انقلاب اسلامی در كشورمان همواره باسیاست حُسن همجواری تلاش كردیم با این كشورها مدارا كنیم و خود این كشورها هم می‌دانند كه ایران در حال مدارا كردن با آنها است.

وی تصریح كرد: نكته مهم این است كه متاسفانه در برخی از برهه‌های زمانی پس از جنگ تحمیلی به دلیل نگاه دستگاه دیپلماسی كشورمان به غرب و كنار گذاشتن كشورهای همسایه از معادلات دیپلماتیك، این كشورها به‌سوی دشمنان نظام یعنی آمریكا و رژیم صهیونیستی سوق پیدا كردند این نقدی است كه به سیاست‌های داخلی كشورمان وارد می‌شود.

این كارشناس مسائل بین الملل اظهار داشت: خوشبختانه دولت سیزدهم با اولویت قرار دادن كشورهای همسایه و تعاملات منطقه‌ای، سیاست درستی پیش‌گرفته است با توجه به این سیاست می‌بینیم مقامات كشور امارات با مقامات سیاسی كشورمان تماس‌های متعددی برقرار می‌كنند. این اتفاقات نویدبخش یك دوران طلایی در رابطه مجدد با كشورهای همسایه خواهد بود.

وی در پایان افزود: متاسفانه سردمداران عرب منطقه به دست دشمنان ما به‌خصوص آمریكا و رژیم صهیونیستی علیه كشورمان تحریك می‌شوند و مواضعی را اتخاذ می‌كنند كه باعقل، منطق و حقوق بین‌الملل منطبق نیست. معتقدم با سیاست دولت جدید در مراوده با كشورهای همسایه می‌توانیم سوء تفاهم‌ها را به ‌راحتی برطرف كنیم و روابط خوبی با كشورهای همسایه داشته باشیم.

مخاطبان در سرتاسر دنیا از طریق وب سایتWWW.RADIOTEHRAN.IR ضمن استفاده از پخش زنده شبكه، در جریان آخرین خبرهای رادیو تهران قرار بگیرید.
ما را در اینستاگرام و دیگر شبكه‌های اجتماعی با شناسه tehraan360@ پیدا و همراهی كنید.
همچنین علاقه‌مندان می توانند برنامه های رادیو تهران را از اپلیكیشن ایران صدا دریافت كنند.

*هرگونه بهره برداری و استفاده از محتوای پایگاه اطلاع رسانی رادیو تهران تنها با ذكر منبع مجاز است.


دسترسی سریع
سعادت آباد