سعادت آباد شنبه تا پنجشنبه از ساعت 14:45 به مدت 70 دقیقه

رئیس‌كل سازمان نظام پزشكی كشور: افزایش تعرفه پزشكی را بیمه‌ها باید پرداخت كنند+فایل صوتی

رئیس زاده با تاكید بر اینكه به‌هیچ‌عنوان راضی نیستیم افزایش تعرفه پزشكی از جیب مردم پرداخت شود گفت: چرا بیمه‌ها از مردم حق بیمه می‌گیرند ولی قیمت واقعی خدمات پزشكی را پرداخت نمی‌كنند.

1400/09/23
|
14:01
|

به گزارش پایگاه اطلاع رسانی رادیو تهران، دكتر محمد رئیس زاده رئیس‌كل سازمان نظام پزشكی كشور در خصوص افزایش 60 درصدی تعرفه پزشكی به سعادت‌آباد رادیو تهران گفت: تصوری در بین عامه مردم شكل گرفته است مبنی بر اینكه كسی كه در رشته پزشكی تحصیل كند و تخصص بگیرد وضع مالی متوسط رو به بالایی خواهد داشت كه این تصور عموما نادرست است و رسانه در دامن زدن به این تصور نقش اساسی داشته است.

وی افزود: فارغ‌التحصیلان جدید چه در رشته پزشكی عمومی و چه در حوزه تخصصی وضعیت اقتصادی خوبی ندارد بلكه درصد كمی از قدیمی‌های جامعه پزشكی كه هم‌اكنون در سن 60-70سالگی هستند وضعیت قابل قبولی دارند ولی هم‌اكنون شرایط فارغ‌التحصیلان فعلی وضعیت مناسبی ندارند به‌طور مثال متخصص طب اورژانس پس از 7 سال تحصیل و گذراندن طرح و تخصص سقف دریافتی 8تا 10میلیون تومانی دارد.

رئیس‌كل سازمان نظام پزشك كشور اظهار داشت: اشتباهی كه مسئولان دارند این است كه شغل‌های مختلف را با یكدیگر مقایسه می‌كنند هر شغلی را باید در جایگاه خود دید، یك راننده را نمی‌توان با یك خلبان مقایسه كرد حقوق یك خلبان 20 میلیون تومان است ولی یك راننده 3میلیون تومان حقوق دارد این دو باهم قابل‌مقایسه نیست.

رئیس‌كل سازمان نظام پزشك كشور تاكید كرد: به‌هیچ‌عنوان افزایش تعرفه به معنای افزایش دریافتی پزشك نیست متأسفانه این اشتباهی كه رسانه‌ها به آن دامن می‌زنند، تعرفه بسته كل خدمات ارائه شده به بیمار است.
به‌طور مثال یك عمل جراحی 10میلیون می‌شود و مردم فكر می‌كنند تمام این 10میلیون به جراح اختصاص پیدا می‌كند درصورتی‌كه درصد كمی از این مبلغ حق‌الزحمه جراح است. بلكه این مبلغ هزینه بیمارستان، اتاق عمل، دارو و تجهیزات مصرفی است افزایش در تمام این حوزه‌ها است وقتی می‌گوییم 60 درصد تعرفه افزایش پیدا كند این درصد افزایش تنها برای حق‌الزحمه پزشك نیست.

رئیس زاده تصریح كرد: به‌هیچ‌عنوان راضی نیستیم این افزایش تعرفه از جیب مردم پرداخت شود بلكه بیمه‌ها باید این افزایش تعرفه را پرداخت كنند چرا بیمه‌ها از مردم حق بیمه می‌گیرند ولی قیمت واقعی خدمات پزشكی را پرداخت نمی‌كنند.

این مقام مسئول با اشاره به اینكه افزایش تعرفه كارشناسی شده است گفت: بر اساس رشد تجهیزات و لوازم مصرفی و استهلاك سرمایه‌ها كه میانگین آن بالای 60درصد است افزایش تعرفه پزشكی را به شورای عالی بیمه پیشنهاد دادیم چونكه بیمه‌ها باید این هزینه را متقبل شوند و درنهایت شورای عالی بیمه در این خصوص تصمیم می‌گیرد.

دكتر رئیس زاده تاكید كرد: اینكه عده‌ای بخواهند خواسته و یا ناخواسته كارهای كارشناسی را زیر سوال ببرند تا مردم را در مقابل جامعه پزشكی قرار بدهند اشتباه است.

وی در پاسخ به اظهارات گوینده برنامه مبنی بر اینكه پزشكان زیادی بیش از یك سال است كه قانون را دور زنده‌اند و از گذاشتن دستگاه كارتخوان در مطبشان خودداری می‌كنند، گفت: همكاران ما موظف هستند دستگاه كارتخوان در مطبشان داشته باشند، در حوزه‌های مختلف تخلف می‌شود ممكن است عده‌ای از پزشكان نیز مرتكب تخلف شوند.

رئیس‌كل سازمان نظام پزشك كشور افزود: جامعه پزشكی ماهانه به 80 میلیون نفر خدمت به مردم ارائه می‌دهد، چند درصد آنها تخلف می‌كنند و چه حجمی از این 80 میلیون نفر طبق همین تعرفه‌ها، قوانین موجود و درنهایت سختی به مردم خدمات ارائه می‌دهند.

وی در پاسخ به پرسش گوینده برنامه در این خصوص كه چند درصد پزشكان هنگام جراحی هزینه‌ای جداگانه از هزینه بیمارستان از بیمار درخواست می‌كنند و چرا با این پزشكان برخورد قانونی نمی‌شود؟ تصریح كرد: درمجموع تعداد پزشكانی كه این تخلف را می‌كنند كم است. سالانه 13 هزار شكایت در مقابل 800 تا 900 میلیون خدمت ارائه‌شده ثبت می‌شود كه 30 درصد آن منجر به صدور كیفرخواست می‌شود، هر یك از این شكایت‌ها برای ما اهمیت دارد ولی به‌صورت كلی این 13 هزار شكایت در مقابل تعداد خدمات ارائه‌شده به لحاظ آماری تقریباً بی‌معنی و نزدیك به صفر است البته برنامه‌ریزی می‌كنیم و از بروز چنین تخلفاتی پیشگیری می‌كنیم.

رئیس زاده در پاسخ به این پرسش كه قبول دارید با افزایش تعرفه‌های پزشكی تعرفه‌های بیمه نیز افزایش خواهد داشت؟ این افزایش خودسرانه نیست سرانه‌ای كه از مردم می‌گیرند در برنامه سالانه تصویب می‌شود و به اختیار خود نمی‌توانند این هزینه را افزایش دهند. وقتی تجهیزات پزشكی و همه خدمات در كشور افزایش پیداكرده است انتظار دارید تعرفه بیمه افزایش پیدا نكند؟

این مقام مسئول افزود: افزاش تعرفه كارشناسی شده است و در این خصوص با شورای عالی بیمه، سازمان برنامه‌وبودجه و همینطور مجلس جلسات متعددی برگزار كردیم و در نهایت به شورای عالی بیمه اعلام كردیم تا منابعشان را مدیریت كنند و از دولت بخواهند سرانه سلامت را افزایش بدهد.

وی اظهار داشت: رئیس‌جمهوری اعلام كردند باید در دولت ایشان پرداخت تعرفه پزشكی توسط مردم 50 درصد كاهش پیدا كند ما به دنبال تحقق این شعار هستیم اما نمی‌توانیم این كاهش قیمت را با فشار بر اقتصاد سلامت تامین كنیم باید دولت و بیمه‌ها در این حوزه كمك كنند. مشكل ما این است كه دستوالعمل‌ها و پروتكل‌های درمانی اجرانشده است بیمه ها باید بر اساس این پروتكل‌ها نظارت داشته باشند و پرت هزینه‌ها را مدیریت كنند تا كمترین فشار به مردم وارد شود.

اگر حوزه سلامت بخواهد خدمات خود را باكیفیت بهتری ارائه بدهد با نرخ‌های فعلی ممكن نیست. در حوزه سلامت هم وقتی می‌گوییم قیمت تمام شده خدمت این مقدار است بیمه باید آن را پرداخت كند در غیر اینصورت یا خدمت از دسترس مردم خارج می‌شود و یا مردم باید این هزینه‌ها را پرداخت كنند. اصل حرف ما برای دفاع از حق مردم است.

مخاطبان در سرتاسر دنیا از طریق وب سایتWWW.RADIOTEHRAN.IR ضمن استفاده از پخش زنده شبكه، در جریان آخرین خبرهای رادیو تهران قرار بگیرید.
ما را در اینستاگرام و دیگر شبكه‌های اجتماعی با شناسه tehraan360@ پیدا و همراهی كنید.
همچنین علاقه‌مندان می توانند برنامه های رادیو تهران را از اپلیكیشن ایران صدا دریافت كنند.

*هرگونه بهره برداری و استفاده از محتوای پایگاه اطلاع رسانی رادیو تهران تنها با ذكر منبع مجاز است.



دسترسی سریع
سعادت آباد