كارشناس مسائل بین الملل كشورمان معتقد است: رژیم صهیونیستی به شدت با بحرانهای هویتی و خلأ امنیتی روبروست و هراس زیادی بابت خروج آمریكا از غرب آسیا دارد بنابراین تلاش میكند تا بتواند فضای مذاكرات را به ضرر ایران تحت تاثیر قرار دهد.
به گزارش پایگاه اطلاع رسانی رادیو تهران، دور جدید مذاكرات هسته ای وین جهت لغو تحریم ها از 6 دیماه آغاز می شود در همین راستا مهدی خورسند كارشناس مسائل بین الملل در خصوص نكات مورد تاكید تیم مذاكره كننده ایران به سعادت آباد رادیو تهران گفت: جمهوری اسلامی ایران پیش از آغاز مذاكرات دور هفتم در شهر وین سعی كرد با ابتكاری ویژه، روابط اقتصادی و سیاسی خود با همسایگانش را گسترش دهد تا دیدگاه غربیها مبنی بر اینكه ایران به توافق با غرب وابسته است را در هم شكند.
او گفت: تیم مذاكره كننده با ارائه دو بسته پیشنهادی طرفهای غربی را غافلگیر كرد و با استقبال چین و روسیه مواجه شد. ابتكار ایران در لغو تحریمها و پذیرش محدودیت های هسته ای است كه بواسطه آن می پذیرد تا تمامی تحریم ها لغو شود. آنچه در آستانه این دور از مذاكرات وین مهم است این است كه اخیرا یكی از منابع غربی به یكی از خبرگزاریهای ایران اعلام كرده بیش از 80 درصد پیش نویس این دور از مذاكرات بر اساس خواستهها و بسته پیشنهادی ایران برنامه ریزی شده است. وقتی حصار توهمی غربیها میشكند قاعدتا به خواستههای ما توجه بیشتری خواهند كرد. این تصمیم طرف مقابل، حاكی از پیروزی بزرگ و نشان از ابتكارات عملیاتی خوبی است كه تیم مذاكره كننده هسته ای كشورمان آن را پیش میبرند.
وی تاكید كرد: مذاكرات برای بدست آوردن امتیازات برای هر دو طرف است. طرفهای مذاكره كننده باید با چانه زنی بتوانند به پیش نویسی مشترك برسند كه ضمانت اجرایی داشته باشد. ما باید به سمتی حركت كنیم كه اگر پیش نویس مورد موافقت هر دو طرف قرار گرفت ضمانت اجرایی هم برای آن وجود داشته باشد.متاسفانه كفه ترازوی ساختار لیبرال دموكراسی دنیا به شدت به سمت غربیها است و آنان هر زمان كه اراده كنند از پیمان ها خارج میشوند اما دیگران را مجبور به عمل به تعهدات آن پیمان می كنند.
خورسند تصریح كرد: در این دوره از مذاكرات، تیم ایرانی به سمت ضمانتهای اجرایی حركت می كند كه كشورمان آورده ای داشته باشد. اگرچه باید طی این مذاكرات اعتماد طرف های مقابل را هم جلب كرد و به قراردادی با برد دو طرف دست یافت.
وی در پاسخ به اینكه طرف های اروپایی با تمام فشارهایی كه تحمل می كنند میتوانند به توافق برد-برد با ایران برسند؟ گفت: طرف غربی با ادبیات جدیدی در سیاستهای ایران روبرو است و آن هم منطقه گرایی و بهبود روابط با همسایگان است. ایران كشوری است كه به لحاظ شرایط ژئوپلتیك و ژئواستراتژیك بسیار زیاد خدادادی به عنوان موتور اقتصادی منطقه عمل میكند. خاصیت ترانزیتی ایران موجب می شود تا بتواند كشورهای مختلف را به هم از لحاظ اقتصادی متصل كند.
این كارشناس روابط بین الملل تاكید كرد: نگاه دولت جدید بر ظرفیتهای داخلی متمركز است و از طرفی آمریكا با مشكلات زیرساختی زیادی مواجه است. آنها توان رقابت فرسایشی در مقابل قدرت های نوظهور را ندارند و به شدت تحت فشارند. آمریكای 2022 با آمریكای 2015 بسیار متفاوت است.
وی یادآور شد: در نگاهی دیگر آمریكا فشار زیادی را از طرف رژیم صهیونیستی تحمل می كند. رژیم صهیونیستی به شدت با بحرانهای هویتی و خلأ امنیتی روبروست و هراس زیادی بابت خروج آمریكا از غرب آسیا دارد و تلاش دارد تا بتواند فضای مذاكرات را تحت تاثیر قرار دهد تا ایران امتیازات بیشتری را در این مذاكرات بدهد اما تیم جدید مذاكره كنندگان ما نشان داده تحت تاثیر این فضاسازی و فشارها قرار نمی گیرد و فقط برای لغو كامل تحریم های هسته ای در مذاكرات حاضر شده است.
مخاطبان در سرتاسر دنیا از طریق وب سایتWWW.RADIOTEHRAN.IR ضمن استفاده از پخش زنده شبكه، در جریان آخرین خبرهای رادیو تهران قرار بگیرید.
ما را در اینستاگرام و دیگر شبكههای اجتماعی با شناسه tehraan360@ پیدا و همراهی كنید.
همچنین علاقهمندان می توانند برنامه های رادیو تهران را از اپلیكیشن ایران صدا دریافت كنند.
*هرگونه بهره برداری و استفاده از محتوای پایگاه اطلاع رسانی رادیو تهران تنها با ذكر منبع مجاز است.