سعادت آباد شنبه تا پنجشنبه از ساعت 14:45 به مدت 70 دقیقه

80 تا 90 درصد بیماران مبتلا به اُمیكرون بدون علامت هستند+فایل صوتی


بنا بر اظهارات رئیس بخش عفونی بیمارستان مسیح دانشوری 80 تا 90 درصد بیماران مبتلا به اُمیكرون بدون علامت هستند به همین دلیل استفاده از ماسك بسیار حائز اهمیت است. استفاده از دو ماسك نسبت به یك ماسك ارجحیت دارد.

1400/11/16
|
11:49
|

به گزارش پایگاه اطلاع رسانی رادیو تهران، دكتر پیام طبرسی عضو كمیته علمی ستاد مقابله با كرونا و رئیس بخش عفونی بیمارستان مسیح دانشوری در گفتگو با برنامه سعادت آباد رادیو تهران با اشاره به اینكه دوره بیماری ناشی از اُمیكرون در جوانان و افرادی كه واكسن زده و بیماری زمینه‌ای ندارند، كوتاه تر از بقیه سویه‌ها است گفت: قرنطینه بیماران مبتلا به اُمیكرون در تمام نقاط جهان 5 روز است و و 5 روز بعدی با استفاده از ماسك می‌توان در اماكن عمومی حاضر شد. این بیرون آمدن از قرنطینه به معنای آن نیست كه بیماری مسری نیست به همین دلیل حتما باید از ماسك استفاده كرد.

80 تا 90 درصد بیماران مبتلا به اُمیكرون بدون علامت هستند
وی بر لزوم اجباری شدن ماسك به ویژه در شرایط كنونی كه سویه اُمیكرون در جامعه منتشر شده است گفت: 80 تا 90 درصد بیماران مبتلا به اُمیكرون بدون علامت هستند به همین دلیل استفاده از ماسك بسیار حائز اهمیت است. استفاده از دو ماسك نسبت به یك ماسك ارجحیت دارد.

استفاده از ماسك، اكسیژن خون را كاهش نمی‌دهد
دكتر طبرسی عدم استفاده ماسك در برخی افراد به بهانه كاهش اكسیژن خون را رد كرد و گفت: استفاده از ماسك، اكسیژن خون را كاهش نمی‌دهد بلكه درصد محافظت را افزایش می‌دهد.

در حال حاضر قرنطینه هوشمند پاسخگو نیست
عضو كمیته علمی ستاد مقابله با كرونا با اشاره به اظهارات وزیر بهداشت مبنی بر اینكه در حال حاضر قرنطینه هوشمند ارزشی ندارد بلكه باید محدودیت كامل صورت گیرد گفت: اُمیكرون شدیدا مسری است و اینطور نیست كه اگر فردی ماسك بزند به این بیماری مبتلا نمی‌شود. قرنطینه هوشمند اگرچه اجرا نشد اما اگر اجرا شود هم پاسخگو نخواهد بود. افرادی كه واكسن زده‌اند با شدت كمتری به این بیماری مبتلا می‌شوند و آمار مرگ و میر كمتر است اما چون تعداد مبتلایان بیكباره زیاد می‌شود فشار به سیستم درمانی كشور بیشتر خواهد شد.

تعداد بیماران كرونایی تا 20 برابر افزایش یافته است
وی افزود: آمار مبتلایان به شدت بالا رفته است . در برخی روزها این آمار نسبت به 20 روز پیش حدود 5 تا 10 برابر افزایش یافته است. تعداد بستری‌ها هم افزایش یافته است. حدود یك ماه طول می كشد تا به پیك موج برسیم. باید تقریبا تا 20 اسفندماه سیستم بهداشتی و درمانی تاب‌آوری داشته باشد تا بتوانیم از این موج عبور كنیم.

جراحی‌های غیرضروری خود را به تعویق بیندازید
دكتر طبرسی از مردم خواست تا جراحی‌های غیرضروری خود را به تعویق بیندازند.
او هشدار داد: بیمارستان‌ها به شدن محیط‌هایی خطرناك هستند و افراد با حضور در این اماكن به سرعت بیمار می‌شوند.

احتمال ابتلاء افراد مسن، بیماران زمینه‌ای و واكسن نزده ها به نوع شدید اُمیكرون بیشتر است
وی افزود: علامت‌های اُمیكرون بیشتر شبیه سرماخوردگی است و با آبریزش بینی و تب همراه است و بیماران فكر می‌كنند به سرماخوردگی ساده مبتلا شده اند. اگرچه تعداد زیادی از بیماران بهبود می‌یابند. اما افرادی كه مسن هستند، بیماری زمینه‌ای مثل بیماری‌های قلبی و عروقی، نارسایی كلیوی و دیابت دارند و یا تحت شیمی درمانی قرار دارند و یا جوانانی هستند كه واكسن نزده اند به نوع شدید بیماری مبتلا می‌شوند و نیاز به بستری دارند.

افرادی كه كرونا ندارند، برای تزریق دُز سوم اقدام كنند
رئیس بخش عفونی بیمارستان مسیح دانشوری در پاسخ به اینكه اگر فردی به اُمیكرون مبتلاست آیا می‌تواند واكسن بزند یا خیر؟ گفت: اگر فردی كرونا گرفته نباید واكسن بزند بلكه باید 8 هفته از شروع علائم بگذرد و بعد واكسن تزریق شود. اگر فردی به بیماری مبتلا نیست باید برای دُز سوم اقدام كند.

تزریق واكسن برای افرادی كه احتمالا به كرونا مبتلا هستند؛ خطری ندارد
وی تاكید كرد: تزریق واكسن برای افرادی كه كرونا دارند اما بواسطه علائم ضعیف متوجه بیماری خود نشده اند خطر ندارد. تاكید بر عدم تزریق واكسن به این دلیل است؛ افرادی كه مبتلا به كرونا شده اند در بدن خود آنتی بادی دارند و نیازی نیست همزمان واكسن بزنند. تزریق واكسن 8 هفته پس از شروع علائم به این دلیل است كه بتوان سطح آنتی بادی بدن را بالا برد.

9.5 درصد افرادی كه به سویه های دیگر كرونا مبتلا شده اند؛ درگیر اُمیكرون می‌شوند
دكتر طبرسی در پاسخ به اینكه آیا افرادی كه به اُمیكرون مبتلا شده‌اند باز هم در فاصله زمانی حدود یك ماه مبتلا خواهند شد؟ گفت: اُمیكرون می‌تواند حدود 9.5 درصد افرادی كه به سویه‌های قبلی مبتلا شده‌اند را هم درگیر كند. در حالیكه دلتا كمتر از 1 درصد می‌توانست افرادی كه قبلا به كرونا مبتلا شده بودند را درگیر كند . اُمیكرون احتمال ابتلای بیشتری دارد ولی از طرف دیگر آنتی بادی حاصل از ابتلاء به اُمیكرون می‌تواند مانع از ابتلاء به سویه‌های دیگر شود.

درصد انتقال اُمیكرون از سطوح بسیار ناچیز است
وی در پاسخ به این پرسش كه آیا ویروس كرونا از سطح منتقل می‌شود؟ گفت: اگر دستمان را بشوییم و از ماسك استفاده كنیم ویروس به ما منتقل نمی‌شود. این بیماری اغلب از طریق مخاط و تنفس منتقل می‌شود. اما به عنوان مثال اگر دست فردی آلوده باشد و به چشمشش بزند می‌تواند به بیماری مبتلا شود اما درصد انتقال از سطوح بسیار ناچیز است. آنچه مهم است شستشوی دست ها و حفاظت تنفسی است.

نیاز به تزریق دُز چهارم واكسن در ایران نیست
وی در پاسخ به اینكه آیا نیاز به تجویز دُز چهارم واكسن كرونا هست گفت: برخی كشورها برای كادر درمان و افرادی كه نقص ایمنی داشته اند دُز چهارم واكسن را تجویز كرده اند اما به نظر می‌رسد در ایران دیگر نیازی به تجویز دُز چهارم نباشد.
دكتر طبرسی در انتهای این گفتگوی رادیویی با تاكید بر اینكه نمی‌توان رفتار ویروس كرونا را پیش بینی كرد گفت: باید تمام تمركز خود را بر روی اقداماتی بگذاریم كه بتوانیم با كمترین تلفات از موج اُمیكرون عبور كنیم.

مخاطبان در سرتاسر دنیا از طریق وب سایتWWW.RADIOTEHRAN.IR ضمن استفاده از پخش زنده شبكه، در جریان آخرین خبرهای رادیو تهران قرار بگیرید.
ما را در اینستاگرام و دیگر شبكه‌های اجتماعی با شناسه tehraan360@ پیدا و همراهی كنید.
همچنین علاقه‌مندان می توانند برنامه های رادیو تهران را از اپلیكیشن ایران صدا دریافت كنند.

*هرگونه بهره برداری و استفاده از محتوای پایگاه اطلاع رسانی رادیو تهران تنها با ذكر منبع مجاز است.


دسترسی سریع
سعادت آباد