سعادت آباد شنبه تا پنجشنبه از ساعت 14:45 به مدت 70 دقیقه

زنان كشورمان قدرتمندانه در مسیر پیشرفت قدم بر می‌دارند+فایل صوتی

رئیس شورای فرهنگی و اجتماعی شورای عالی انقلاب فرهنگی در گفتگو با برنامه سعادت آباد رادیو تهران ضمن تاكید بر نقش بی بدیل زنان در پیشرفت حوزه های مختلف كشورمان بر حمایت از آنها در عرصه های داخلی و بین المللی تاكید كرد.

1400/11/21
|
07:44
|

به گزارش پایگاه اطلاع رسانی رادیو تهران، كبری خزعلی رئیس شورای فرهنگی و اجتماعی شورای عالی انقلاب فرهنگی در گفتگو با برنامه سعادت آباد ضمن تبریك ایام ماه رجب و سالروز ولادت حضرت علی(ع)، بعثت نبوی و همچنین دهه فجر انقلاب اسلامی درباره نقش زنان در پیروزی انقلاب اسلامی و دستاوردهای آن گفت: زنان قبل از انقلاب هم در این عرصه حضور داشتند و علاوه بر مشاهده زنان در شكل‌گیری انقلاب اسلامی ایران، شاهد تشویق مردان از سوی زنان برای تلاش در راستای شكل گیری و پیروزی انقلاب اسلامی بوده ایم.

وی افزود: پس از پیروزی انقلاب اسلامی ایران و با مشاهده جامعه امن، بانوان حضور پررنگ‌تری نسبت به قبل در جامعه پیدا كردند و به علم آموزی، اشتغال، حضور فعال و مشاركت اجتماعی در جامعه پرداختند. نظام هم برای قدردانی جایگاه‌هایی در دولت برای نظارت، حضور اجتماعی، برنامه ریزی و قانون‌گذاری برای بانوان اتخاذ كرد. طبق گفته های امام راحل(ره)، نقش زن همانند مرد در جامعه بسیار پررنگ است و باید به وظایف اجتماعی خود و انسان‌سازی بپردازد؛ همانطور كه قرآن انسان‌ساز است. این بیانات در حد شعار نبود و از همان اوایل انقلاب جایگاهی موازی با 3 قوه نظام با عنوان برنامه ریزی در امور زنان و خانواده با وظیفه قانون گذاری، نظارت بر اجرا، ارزشیابی و انجام تحقیقات اختصاص داده شد.

خزعلی در ادامه بیان داشت: همچنین برای فعالیت بانوان در عرصه های آموزش، پژوهش، حمایت های اجتماعی، دفاعی، حقوقی، قضایی، مشاركت اجتماعی زنان، معنویت و دینداری، فرهنگی، هنری، ارتباطات بین الملل، مشاركت اقتصادی، اوقات فراغت و مقابله با آسیب های اجتماعی سندهایی تدوین و آماده استفاده و بهره‌برداری شد و مدارك این فعالیت ها موجود است. برخی از سیاست‌گذاری های صورت گرفته در این عرصه ها اجرا شده و برخی دیگر به دلیل تابعیت بیش از حد برخی دولت‌ها از سیاست های بین المللی به تعویق افتاد.

او با اشاره به نقش مهم خانواده در جامعه اظهار داشت: در زمینه خانواده سیاست‌هایی به عنوان تشكیل، تحكیم و تعالی خانواده وجود دارد كه بر اساس آن، مهندسی فرهنگی تنظیم شده است و علاوه بر همه اینها به ایمن‌سازی خانواده در برابر حوادث پرداخته شده است. همچنین مهندسی فرهنگی راهی برای جلوگیری از كاهش جمعیت از طریق آموزه های اسلامی و ابداعات راهبردی جمعیت شناسی و آمایش سرزمینی است. در زمینه آموزش و پرورش و آموزش عالی، سیاست هایی تصویب شده است تا زنان بتوانند در كنار امكانات اقتصادی مناسب، در عالی‌ترین سطوح، درخشش داشته باشند. حتی مشاهده شده است كه برخی اوقات در زمینه‌های تخصصی بانوان حرف اول را می‌زنند و در كنار حجاب كامل به تمام این امور رسیدگی می‌كنند.

رئیس شورای فرهنگی و اجتماعی شورای عالی انقلاب فرهنگی با اشاره به محدودیت های حجاب در برخی كشورها و حمایت ایران از زنان گفت: برخی از زنان دانشجو در كشور هایی از جمله آلمان، فرانسه و تركیه به دلیل حجاب كامل در سختی هستند كه در این زمینه مصوبه ای داشته ایم و از این دانشجوها دعوت به عمل آمده و از آن ها حمایت می‌كنیم. همچنین در مبحث سلامت زنان مصوبه ای داریم تا زنان بتوانند در كنار صحت و سلامت جسمی و روانی و سلامت خانواده با شادابی به اشتغال بپردازند؛ چرا كه علاوه بر خانواده، نظام نیز به وجود زنان در سطوح تخصصی شان نیاز دارد و در صورت پیاده سازی درست اسلام، حداقل به سه برابر حضور فعلی بانوان در مقام های دولتی نیاز داریم. البته این به آن معنا نمی باشد كه یك زن باید از صبح تا غروب خانه و فرزندان خود را رها كند تا به امور مملكت رسیدگی كند؛ بلكه این پستها توسط سه نفر و به صورت پاره وقت اداره خواهد شد.

خزعلی افزود: همچنین بانوان باید از بیمه تامین اجتماعی و بازنشستگی برخوردار باشند تا برای خود و فرزندانشان فرسودگی و محرومیت را به همراه نیاورند. علاوه بر آن در خصوص عفاف و حجاب و روابط اجتماعی سالم، ابتدا اصول اولیه در سال 76 و راهبردهای گسترش و كارآیی در سال 84 تصویب شد كه آخرین مصوبه مربوط به دو سال گذشته، سال 98 می شود كه طبق آن هر خانمی باید بر اساس وظیفه خود و نیاز شغلی، هرگونه ارتباط لازم را با دیگران برقرار كند و از آن حمایت خواهد شد. برعكس قوانینی كه در حال حاضر در خیلی از جاهای دنیا می‌بینیم كه تلاش دارند تا زنها را به صورت مردوارانه پرورش دهند و انسانیت را تنها در مساوی بودن زن با مرد می‌دانند، ما در سیاست‌های خود به جای 16 بند حدود 148 بند داریم كه از بانوان به عنوان موجوداتی مقتدر، متفكر، خلاق و مستقل یاد می‌كنند و می‌توانند در عرصه‌های مربوط به خود فعالیت و رشد كنند.

وی با اشاره به اینكه این منشور 148 بندی، منشور حقوق و مسئولیت ها نامیده می‌شود گفت: به هیچ عنوان هیچ سند بین‌المللی مغایر با این مسئولیت‌ها حق تصویب ندارد و قوانین تصویب شده مغایر با این بندها خلاف قانون است.

رئیس شورای فرهنگی و اجتماعی شورای عالی انقلاب فرهنگی در ادامه گفتگو با برنامه سعادت آباد به سند ملی حقوق كودك و نوجوان اشاره كرد و اظهار داشت: این سند نیز یكی دیگر از دستاوردهای ما در طی این مدت بوده است در این رابطه برای فعالیت های بین المللی زنان چندین مصوبه در سطح شورای عالی داشته ایم تا زنان بتوانند در عرصه‌های بین‌المللی و سیاسی و علمی حضور فعال داشته باشند.

وی با اشاره به تفاوت ورزش بانوان با دوره پیش از انقلاب گفت : در خصوص ورزش زنان باید بگویم كه تا قبل از انقلاب حضور زنان در عرصه ورزش تنها شش بار به همراه پنج مدال ورزشی بوده است؛ اما بعد از انقلاب شاهد بیش از 10 هزار سفر بین المللی ورزشی با 47 مدال در سه دوره بازی های آسیایی و سه هزار و 418 مدال بین المللی ورزشی در دوره ای 10 ساله بوده ایم. در گذشته تعداد ورزشكاران زن در رتبه قهرمانی كمتر از 1000 نفر بوده است كه در حال حاضر به یك میلیون و 400 هزار نفر در سطح قهرمانی رسیده است.

خزعلی با تاكید بر اینكه رژیم پهلوی تنها زن را به صورت زیبا و فریبا می خواست گفت: نهایت كاری كه زنان در آن دوره انجام می‌دادند كارهای خدماتی و ابزاری برای استفاده مردان بوده است و تلاش های علمی هم تحت نظارت مردان بوده است؛ اما در این 148 بند برای عدم احساس بی‌ارزشی و استقلال زن بیمارستان‌ها، دانشگاه‌ها و مكان‌های مختلفی مختص بانوان تاسیس شده است و نمونه این فعالیت ها در خارج از كشور نیز وجود دارد تا نشان داده شود كه زن ها نیز می‌توانند مستقل و درخشان باشند.

خزعلی افزود: حتی بین ورزشكاران زن كشور، بانوان جانباز و معلولی داریم كه برای كشور بسیار افتخار آفرین بودند كه قبل از انقلاب هیچ حضوری در عرصه ورزش نداشتند؛ اما پس از انقلاب حدود 243 مدال برای كشور آوردند. در گذشته تنها 10 باشگاه ورزشی برای بانوان در كشور وجود داشته است كه تعداد آن تا به امروز به 9 هزار و 10 باشگاه رسیده است. همچنین تشكیلات مرتبط با آن در گذشته تنها به دست آقایان اداره می شده است؛ اما امروزه ما معاونت ورزش زنان را در كشور داریم كه تمام مسئولیت های بانوان به عهده خودشان می باشد. درگذشت تنها پنج سهمیه المپیك به كشور اختصاص داده می‌شد كه این رقم در حال حاضر به 29 سهمیه پارالمپیك و 17 سهمیه المپیك رسیده است. تعداد داورها در رشته های ورزشی پیش از انقلاب 7 مورد و پس از آن به 45 هزار داور رسیده است. 7 رشته ورزشی تبدیل به 49 رشته و تعداد 9 مربی به 723 هزار نفر افزایش داشته است. امروزه 53 مورد كرسی بانوان در ورزش، 728 مورد تصدی گری مدیریت ورزش، 3520 باشگاه ورزشی بانوان، 440 سالن ورزشی مختص بانوان در كشور وجود دارد كه متاسفانه این سالن های ورزشی خالی هستند و رنج می بریم از این مسئله كه چرا بانوان به مسائل مختص به زنان نمی پردازند. البته ما متوجه این مسئله هستیم كه بانوان به دلیل مشغله های كار، تحصیل و فرزندداری، فرصت حضور در سالن های ورزشی به عنوان تماشاچی را ندارد؛ اما ما باید از دختران سرزمین مان حمایت كنیم.

وی در انتهای این گفتگوی رادیویی خاطرنشان كرد: تمام مصوبات صورت گرفته در خصوص حمایت از زنان و خانواده در ابتدا برای بانوان خانه دار در نظر گرفته شده و تفاوت‌های بین بانوان شاغل و خانه‌دار تنها به دلیل تفاوت در جایگاه های آنها ایجاد شده است. برای خانم های خانه‌دار بیمه در نظر گرفته شده است كه برخی از دولت ها برای اجرای آن اقدام نكردند و ما می‌دانیم كه این حق بانوان سرزمین است. دوره های لازم و جزوه های آموزشی خاص برای نیازهای علمی، فرهنگی و سیاسی برای بانوان خانه‌دار، والد، مربی و حتی دانش آموزان تدوین و تصویب شده است. اما بعضی از دولت ها به این مسائل اهمیتی ندادند و با توجه به اینكه در سند 2030 تاكید شده دختران نباید پیش از 18 سالگی ازدواج كنند، دولت قبل اجازه نداد این كتاب ها در مدارس تدریس شوند. در واقع این عمل منجر به محروم شدن بچه ها از مدیریت صحیح دوران بلوغ شان می شود. همچنین در سند ملی كودك و نوجوان كتاب هایی مختص به پدر مادر و فرزند پیش بینی و تهیه شده است تا فرزندان بتوانند با آگاهی دوران كودكی و نوجوانی خود را پشت سر بگذارند و به خوبی برای زمینه ازدواجشان آموزش ببینند.

مخاطبان در سرتاسر دنیا از طریق وب سایتWWW.RADIOTEHRAN.IR ضمن استفاده از پخش زنده شبكه، در جریان آخرین خبرهای رادیو تهران قرار بگیرید.
ما را در اینستاگرام و دیگر شبكه‌های اجتماعی با شناسه tehraan360@ پیدا و همراهی كنید.
همچنین علاقه‌مندان می توانند برنامه های رادیو تهران را از اپلیكیشن ایران صدا دریافت كنند.

*هرگونه بهره برداری و استفاده از محتوای پایگاه اطلاع رسانی رادیو تهران تنها با ذكر منبع مجاز است.

دسترسی سریع
سعادت آباد