عضو كمیسیون تلفیق بودجه سال 1401 مجلس شورای اسلامی گفت: طبق مصوبه كمیسیون تلفیق در لایحه بودجه سال آینده حدود 9میلیارد دلار ارز ترجیحی برای تأمین كالاهای اساسی و تأمین دارو در نظر گرفتهشده است كه باید در صحن علنی مجلس به رای گذاشته شود.
به گزارش پایگاه اطلاع رسانی رادیو تهران، جعفر قادری عضو كمیسیون تلفیق لایحه بودجه سال 1401 در گفتگو با سعادتآباد رادیو تهران گفت: در بودجه سال آینده حدود 9 میلیارد دلار به ارز ترجیحی اختصاص داده شد تا با حفظ این میزان ارز قیمت برخی از كالاهای اساسی و دارو تغییر چندانی نكند.
قادری گفت: تخصیص 9 میلیارد دلار به ارز ترجیحی در بودجه سال آینده مصوبه كمیسیون تلفیق است و باید در صحن علنی مجلس به رای گذاشته شود تا تصمیم نهایی در این خصوص گرفته شود.
وی در پاسخ به این پرسش كه آیا یارانه نقدی 45 هزار و 500 تومانی برای سال آینده افزایش خواهد داشت؟ گفت: اگر بنا بر حفظ ارز ترجیحی باشد یارانهای اضافه نخواهد شد. طبق لایحه بودجه سال 1401 كه توسط دولت ارائه شده بود قرار بود ارز ترجیحی تنها به دو قلم كالا نان و دارو اختصاص پیدا كند و ارز ترجیحی نهادههای دامی و روغن حذف شود و از محل حذف ارز این دو قلم كالا یارانهای به مردم اختصاص پیدا كند ولی با ابقای ارز ترجیحی تخصیص یارانه علاوه بر یارانه نقدی 45 هزار و 500 تومانی منتفی است.
عضو كمیسیون تلفیق بودجه سال 1401 در پاسخ به این پرسش كه با ابقای ارز ترجیحی آیا برای مقابله با رانت ناشی از تخصیص این ارز راهكاری اندیشیده شده است یا خیر؟ تصریح كرد: هر تصمیمی كه اتخاذ میشود در كنار پیامدهای منفی پیامدهای مثبتی هم خواهد داشت باید تصمیمی گرفته شود تا كمترین زیان به مردم وارد شود. گزارش كمیسیون تلفیق در خصوص ابقای ارز ترجیحی اول اسفند به صحن علنی مجلس ارائه و رایگیری خواهد شد.
این نماینده مجلس گفت: نرخ ارز اختصاص داده شده به واردات مواد اولیه دارو و هزینه نیروی انسانی از جمله عواملی است كه در افزایش قیمت دارو موثر است وقتی در كشور 40 درصد تورم داریم این تورم در روند تولید دارو هم اثر میگذارد. باید با كنترل متغیرهای كلان و كاهش نقدینگی نرخ تورم را كاهش دهیم اگر این اقدامات صورت بگیرد قیمت نهایی محصولات بر اساس نرخ ارز تغییر خواهد كرد.
قادری در پاسخ به این پرسش كه آیا با درج قیمت تولیدكننده به جای قیمت مصرفكننده بر روی كالاها موافق هستید یا خیر؟ گفت: درج قیمت تولیدكننده بر روی كالا درصورتیكه كنترل شود مثبت است. پیشازاین در نقاط مختلف كشور قیمتها یكسان بود كه شیوه منطقی نبود. اگر درصد سود فروشگاه و مالیات بر ارزشافزوده را به قیمت تولیدكننده اضافه كنیم نرخ كالا ارزانتر از زمانی خواهد بود كه قیمت مصرفكننده بر روی كالا درج میشد.
مخاطبان در سرتاسر دنیا از طریق وب سایتWWW.RADIOTEHRAN.IR ضمن استفاده از پخش زنده شبكه، در جریان آخرین خبرهای رادیو تهران قرار بگیرید.
ما را در اینستاگرام و دیگر شبكههای اجتماعی با شناسه tehraan360@ پیدا و همراهی كنید.
همچنین علاقهمندان می توانند برنامه های رادیو تهران را از اپلیكیشن ایران صدا دریافت كنند.
*هرگونه بهره برداری و استفاده از محتوای پایگاه اطلاع رسانی رادیو تهران تنها با ذكر منبع مجاز است.