رییس مركز امور ارتباطات، مجلس و استانهای سازمان تعاونی روستایی ایران با اشاره به اینكه پلتفرمهای توزیع كالا در بیشتر استانها فعال هستند گفت: به زودی چند پلتفرم دیگر در تهران و كرج فعال میشوند.
به گزارش پایگاه اطلاع رسانی رادیو تهران، علیرضا جاوید عربشاهی رییس مركز امور ارتباطات، مجلس و استانهای سازمان تعاونی روستایی ایران درباره ابهاماتی كه در مورد سامانههای اینترنتی سازمان تعاونی روستایی وجود دارد گفت : 11 آذرماه فراخوانی با دو شرط اصلی فروش كالا با قیمت مصوب دولت بدون دریافت هزینه از مشتری به پلتفرمها و سامانههای فروش توزیع كالاهای اساسی داده شد كه در فراخوان اولیه اولین پلتفرمی كه با این سازمان تفاهمنامه امضا كرد پلتفرم بازرگام بود.
وی افزود: در حال حاضر حدود 16 تفاهم نامه دیگر با پلتفرمهای مختلف در استانهایی همچون خراسان، لرستان، زنجان، گیلان، كردستان و همدان داریم. این تصور كه توزیع كالاهای اساسی فقط از طریق بازرگام صورت میگیرد؛ تصوری اشتباه است.
عربشاهی با اشاره به اینكه بازرگام، پلتفرمی در بخش خصوصی است كه در برخی استانها نمایندگی دارد و از طریق آن كالا به دست مشتری میرسد گفت: به تمامی استانها اعلام شده پلتفرمهای فروش اتحادیه تعاونیهای روستایی و بخش خصوصی با در نظر گرفتن دو شرط مذكور (قیمت مصوب دولت بدون دریافت هزینه از مشتری) میتوانند با سازمان تعاونی روستایی قرارداد بسته و كالاها را به دست مشتریان برسانند.
وی از انعقاد قرارداد سازمان تعاونی روستایی با پلتفرمهای "اسنپ فود"، "بروزرسان" و "هست اینجا" خبر داد و گفت: این پلتفرمها به زودی كار خود را در تهران آغاز میكنند و دقیقاً كار "بازرگام" را انجام میدهند. با انعقاد این تفاهمنامهها ؛ پلتفرمهایی در برخی استان ها كار خود را آغاز كردهاند. به دلیل تقاضای زیاد در كرج و تهران، این پلتفرمها با تعداد بالاتر كار خود را آغاز خواهند كرد. در حال حاضر برنج از طریق پلتفرم "هست اینجا" توزیع میشود و به زودی "اسنپ فود" و چند پلتفرم دیگر هم وارد چرخه توزیع كالاهای اساسی خواهند شد.
وی تاكید كرد: كیفیت مرغ و تخم مرغ توزیعی از طریق شركت پشتیبانی امور دام ، برنج و روغن و شكر از طریق شركت مادر تخصصی بازرگانی دولتی ایران(GTC) و لبنیات با استانداردهای اختصاصی و از طریق شركتهای لبنی تضمین میشود.
رییس مركز امور ارتباطات، مجلس و استانهای سازمان تعاونی روستایی ایران با تاكید بر قیمت پایینتر كالا از طریق توزیع با این پلتفرم ها نسبت به بازار و در نتیجه افزایش تقاضا اظهار داشت: استقبال مردم از این روش برای خرید در حال افزایش است اما به دلیل اینكه همه برای خرید به سامانه بازرگام مراجعه میكنند، در برخی ساعات روز به دلیل ترافیك بالا، سرور این پلتفرم دچار اختلال میشود كه قرار است تا روز سه شنبه 3 اسفند، ارتقاء یابد.
او خاطرنشان كرد: توزیع كالا در كشور از طریق پلتفرمها، رویدادی نو محسوب میشود و بدیهی است كه نقاط ضعفی دارد اما در طول زمان سعی میكنیم نقاط ضعف آن را كاسته و نقاط قوت را برجسته كنیم.
عربشاهی با اشاره به اینكه تامین كالای اساسی با سازمان تعاونی روستایی نیست گفت: به عنوان مثال پلتفرمهایی كه مسئول توزیع مرغ و تخم مرغ هستند به شركت پشتیبانی امور دام معرفی شده و محصول را دریافت میكنند.
وی با تاكید بر اینكه در حوزه كالاهای اساسی مثل برنج و روغن بیش از 300 درصد شبكه های دلالی و واسطه های غیرضرور موجب افزایش قیمت می شوند گفت: این شرایط در پیك مصرف مثل ماه مبارك رمضان و عید نوروز مشهود است. به عنوان مثال مرغ منجمد 20 هزار تومانی تنظیم بازار به قیمت 18 هزار و 700 تومان به پلتفرم ها تحویل داده میشود و آنها موظف هستند این مرغ را با قیمت تنظیم بازار و بدون دریافت هزینه ارسال به مردم تحویل دهند.
عربشاهی تصریح كرد: در این حالت واسطهها حذف شده اند تا بتوانیم بازار را به ثبات برسانیم. ما هیچ مشكلی برای تامین كالاهای اساسی نداریم و تنها دلیل گرانی، شبكه مافیایی دلالها است كه با این روش سعی در آرام كردن بازار داریم.
مخاطبان در سرتاسر دنیا از طریق وب سایتWWW.RADIOTEHRAN.IR ضمن استفاده از پخش زنده شبكه، در جریان آخرین خبرهای رادیو تهران قرار بگیرید.
ما را در اینستاگرام و دیگر شبكههای اجتماعی با شناسه tehraan360@ پیدا و همراهی كنید.
همچنین علاقهمندان می توانند برنامه های رادیو تهران را از اپلیكیشن ایران صدا دریافت كنند.
*هرگونه بهره برداری و استفاده از محتوای پایگاه اطلاع رسانی رادیو تهران تنها با ذكر منبع مجاز است.