ستاد توسعه زیست فناوری معاونت علمی، فناوری و اقتصاد دانشبنیان ریاست جمهوری در حال اجرای 50 طرح امنیت غذایی در راستای رسوخ فناوری به حوزه كشاورزی است؛ زیرا تنها از این طریق امنیت غذایی كشور تامین و وابستگی به سایر كشورها كاهش پیدا میكند.
به گزارش پایگاه اطلاع رسانی رادیو تهران، مرتضی گلی زاده رئیس گروه تولید، تجاری سازی و بازاریابی ستاد توسعه زیست فناوری معاونت علمی، فناوری و اقتصاد دانش بنیان ریاست جمهوری در گفت و گو با «علم بهتر است» درخصوص اجرای طرحهایی در حوزه امنیت غذایی اینگونه اظهار داشت: معاونت علمی، فناوری و اقتصاد دانشبنیان ریاست جمهوری از زمانی كه وارد مقوله امنیت غذایی شده است حدود 500 طرح فناورانه را شناسایی و هدفگذاری كرده است تا با رسوخ این طرحها در حوزه كشاورزی تابآوری كشور در این حوزه را ارتقاء بدهد.
وی افزود: در بحث امنیت غذایی به خصوص در تامین نهادههای دامی تا حدودی به خارج از كشور وابسته هستیم؛ اگر بخواهیم این وابستگی را كاهش دهیم باید فناوری جدید را در بخش تولید لحاظ كنیم.
این مقام مسئول تصریح كرد: امنیت غذایی به سه بخش كلی زراعت و باغبانی، دام، طیور و آبزیان و صنعت غذایی تقسیم بندی شده است و هر ساله در این سه بخش اهدافی برای خود تعیین میكنیم تا كشور را در این حوزه با شاخص بهبود تراز تجاری ایمن كنیم.
وی تاكید كرد: 50 طرح امنیت غذایی در كشور در حال اجرا است كه این طرحها در راستای رسوخ فناوری به حوزه كشاورزی كشور است.
گلیزاده با تاكید بر اینكه یكی از اولویتهای ما تنوع بخشی به مصرف نهادههای وارداتی دام و طیور است گفت: در حوزه خوراك دام و طیور كاملا به نهادههای وارداتی وابسته هستیم. هدف معاونت علمی و فناوری ریاست جمهوری این است كه با استفاده از فناوریهای مختلف مثل مخمرها و پروتئینهای تكیاخته مصرف نهادهها را متنوعتر و میزان وابستگی كشور به واردات نهادهها را كاهش دهد.
رئیس گروه تولید، تجاری سازی و بازاریابی ستاد توسعه زیست فناوری معاونت علمی، فناوری و اقتصاد دانشبنیان ریاست جمهوری افزود: ستاد توسعه زیست فناوری معاونت علمی، فناوری و اقتصاد دانشبنیان ریاست جمهوری، طرحی تحت عنوان برنامه هوشمند جهش اقتصاد زیستی را هدفگذاری كرده كه با استفاده از فناوریهای زیستی در حوزه سلامت و امنیت غذایی بتواند پتانسیل ارزی كشور را طی یك دوره چهار ساله 4.7 میلیارد دلار ارتقاء دهد. این برنامه در تعامل با وزارت بهداشت و وزارت جهاد كشاورزی تدوین شده است. ما خودمان را ملزم به اجرای این طرح میدانیم تا به هدف تعیین شده برسیم.
گلی زاده به بحران همهگیری بیماری كرونا و جنگ بین روسیه و اوكراین اشاره كرد و گفت: این اتفاقات در سالهای اخیر باعث شد این آگاهی به وجود بیاید كه كشوری میتواند روی پای خود بایستد كه در تمام بخشها به ویژه امنیت غذایی وابستگی خود به سایر كشورها را كاهش دهد. هرچقدر به توسعه محصولات داخلی كمك كنیم به كاهش وابستگی كمك كردهایم. به عنوان مثال در حوزه واكسنهای دام، طیور و آبزیان با ارتقاء تولیدات داخلی به دنبال كاهش وابستگی به كشورهای دیگر هستیم.
او افزود: ستاد توسعه زیست فناوری معاونت علمی، فناوری و اقتصاد دانش بنیان ریاست جمهوری به عنوان یك نهاد تسهیلگر سعی میكند تمام طرحهای اقتصادی را در كنار یكدیگر قرار دهد تا به اهداف تعیین شده دست پیدا كند.
گلی زاده گفت: تا سال گذشته تنها معاونت علمی حامی چنین طرح هایی بود اما امسال در صدد هستیم تا با افزایش و فعال كردن مكانیسم های مختلف مالی حمایت از این طرح ها را دوچندان كنیم و درصدد استفاده از منابع مردمی برای اجرایی سازی این طرح ها هستیم. این مكانیسم های تامین مالی در قالب صندوق های خصوصی بورسی هستند.
مخاطبان در سرتاسر دنیا از طریق وب سایتWWW.RADIOTEHRAN.IR ضمن استفاده از پخش زنده شبكه، در جریان آخرین خبرهای رادیو تهران قرار بگیرید.
كانال رادیو تهران را در پیام رسان بله به نشانی @tehran360 جستجو كنید.
علاقهمندان می توانند برنامه های رادیو تهران را از اپلیكیشن ایران صدا دریافت كنند.