یك شركت دانشبنیان موفق به ساخت «پهپادهای آشیانهدار تحت شبكه» شدند. این پهپاد نیازی به حضور كاربر در مكان استقرار پهپاد ندارد؛ كاربر با زدن یك دكمه دستور پرواز این پهپاد به مكان مشخص شده را صادر و اطلاعات را از آن دریافت میكند.
به گزارش پایگاه اطلاع رسانی رادیو تهران؛ مهدی جودی مدیر فنی یكی از شركتهای دانش بنیان تولیدكننده پهپادهای صنعتی و غیر نظامی در گفت و گو با علم بهتر است درخصوص تولید «پهپادهای آشیانهدار تحت شبكه» توسط این شركت اظهار داشت: پرنده هدایت پذیر از راه را دور را پهپاد مینامند كه به دو بخش پهپادهای نظامی و غیر نظامی تقسیم میشوند. هلی شاتهایی كه برای فیلمبردای استفاده میشود بخشی از این پهپادهای غیرنظامی است.
وی افزود: به طور كلی پهپاد كاربردهای متنوعی دارد و به دلیل اینكه در هوا پرواز میكند و مانعی ندارد خیلی سریع به نقطه مورد نظر میرسد. پهپاد به نقاطی كه دسترسی آن برای انسان دشوار و یا خطر جانی دارد به راحتی دسترسی پیدا میكند. به عنوان مثال در بازرسی از مشعلهای مراكز نفتی و پتروشیمی و بازرسی دكلهای برق كاربرد دارد.
جودی تصریح كرد: به طور كلی پهپادهای غیر نظامی حدود 10 سال است كه وارد بازار شده و مردم میتوانند از آن استفاده كنند. استفاده از پهپادها پیش از این تنها در بخش نظامی امكانپذیر بود.
مدیر فنی این شركت دانش بیان سازنده پهپادهای آشیانهدار تحت شبكه اظهار داشت: پهپادهایی كه توسط سایر شركتها تولید میشوند به حضور كاربر یا همان خلبان متخصص در محل نیاز دارند كه محدودیتهایی ایجاد میكند. به عنوان مثال اگر استفاده ضروری از این پهپاد باشد بدون حضور كاربر استفاده از آن امكانپذیر نیست.پهپاد تولید شده در شركت ما این محدودیت را اصلاح كرده و عملاً خلبان را از چرخهی كنترل پهپاد حذف كرده است. این سیستم از یك پرنده، آشیانه و نرم افزار تحت شبكه تشكیل شده است كه این سه بخش به صورت هماهنگ با یكدیگر كار میكنند.
به جای اینكه خلبان در مكان استقرار پهپاد حضور داشته باشد تنها با زدن یك دكمه دستور پرواز این پهپاد به مكان مشخص شده را صادر و اطلاعات را از آن دریافت میكند.
جودی افزود: با استفاده از این پهپاد میتوان مرسولههای پستی را به راحتی ارسال كرد. در حوزه مدیریت شهری آشیانههای مختلفی در ساختمانهای مورد تایید مدیریت شهری قرار میگیرد و میتوان از این پهپادها برای نقل و انتقال استفاده كرد خلاء امنیتی در این حوزه وجود ندارد. اصطلاح جهانی این پلتفورم DIB نام دارد.
جودی افزود:یك نمونه از این پهپاد ساخته شده استفاده میشود و در مرحله تجاری سازی قرار دارد. در صنایع هوایی الزامات سخت گیرانهای وجود دارد و بخش عمده توسعه محصول هوایی تستهایی است كه باید انجام شود. بحث مالی تا حدودی سرعت پیشرفت شركت را كُند كرده است.متاسفانه در كشور ما سرمایهگذاری مالی در شركتهای دانش بنیان سخت افزاری نسبت به شركتهای نرم افزاری كه بازدهی سریعتری دارند كمتر است.
وی در پایان تاكید كرد: ما در آینده ناچار به استفاده از پهپادهای آشیانهدار تحت شبكه هستیم.
مخاطبان در سرتاسر دنیا از طریق وب سایتWWW.RADIOTEHRAN.IR ضمن استفاده از پخش زنده شبكه، در جریان آخرین خبرهای رادیو تهران قرار بگیرید.
كانال رادیو تهران را در پیام رسان بله به نشانی @tehran360 جستجو كنید.
علاقهمندان می توانند برنامه های رادیو تهران را از اپلیكیشن ایران صدا دریافت كنند.
*هرگونه بهره برداری و استفاده از محتوای پایگاه اطلاع رسانی رادیو تهران تنها با ذكر منبع مجاز است.