امید آقایی جلیانی، روحانی فیلمساز كه بارها با لباس روحانیت بر سر فیلمبرداری حاضر شده در "صحنه"ی رادیو تهران از چگونگی ورودش به عرصهی فیلمسازی گفته و تهیهكنندگی سینما را از دیگر علائقش در این عرصهی هنری عنوان كرد.
وی كه 5 سالی است پا به عرصهی فیلمسازی گذاشته، از سال 78 تحصیلات حوزویاش را آغاز كرده و ملبس به لباس روحانیت است.
حجت الاسلام آقایی در گفتگو با "صحنه"، نخستین فعالیتش در عرصهی فیلمسازی و كارگردانی را ساخت فیلمهای كوتاه و مستند دانست و گفت: به عقیدهی من، حضورم در فعالیتهای سینمایی تقدیرم بوده و از نیل به سمت و سوی سینما احساس خوبی دارم.
وی در پاسخ به سوال مجری برنامه كه از او خواست برای مخاطبان رادیو از نخستین جرقههای ورودش به دنیای فیلمسازی بگوید، تالیف كتاب را بهانهی زندگیش برای كارگردان شدنش خواند.
این روحانی فیلمساز گفت: قبل از گرایش به سینما، كتاب مینوشتم. اما به تدریج متوجه شدم كتاب مانند گذشته خریداری ندارد و گویا زبان تصویر برای مخاطبان پرجاذبهتر است. ارتباطم با برخی از رفقای سینمایی سبب شد تا طرحی را به آنان برای فیلمنامهی جدیدشان ارائه دهم. منتها دوستان در انجام آن تعلل كردند. پس از چند روز، امین زندگانی، هنرپیشهی تئاتر و تلویزیون به بنده پیشنهاد داد كه خودتان این طرح را بنویسید.
وی افزود: چون هیچ وقت تجربهی فیلمنامهنویسی نداشتم دوستان پیشنهاد دادند بنده نوشتن را آغاز كرده و آنان برای تنظیم نگاشتهام در قالب فیلمنامه كمكم میكنند. بنابراین داستانی كه كاملا در ذهنم پرورانده بودم با كمك افرادی كه در این كار تجربه داشتند در قالب فیلمنامه پیاده كردم. پس از چند صباحی فیلمنامه نوشتن به بنده پیشنهاد شد به دلیل حساسیت موضوع فیلمنامهها خودم كارگردانی ساخت فیلم را به عهده بگیرم.
این فیلمساز گفت: در این راه هم با كمك دوستان چند فیلم كوتاه ساخته و جدیدا هم موفق شدم نخستین فیلم سینمایی را كارگردانی كنم. البته بنده تحصیلات آكادمیك در این زمینه ندارم و تنها از طریق كمك دوستان و آشنایان با تجربهای كه داشتم توانستم كارگردانی فیلم را یاد بگیرم.
وی از مشكلات بوجود آمده در راه ساخت نخستین فیلم بلندش را درگیری وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی با فیلم عنوان كرده و گفت: پس از ساخت فیلم این وزارتخانه با ما درگیر شده و حدود دو الی سه سال طول كشید تا توانستم با گرفتن نامه از حوزهی علمیه از وزارت فرهنگ و ارشاد مجوز بگیرم. داستان فیلمنامه نقدی جدی به روحانیت و عملكردشان دارد و به صورت جدی به عملكرد روحانیت در فضایی طنزگونه پرداخته است.
حجتالاسلام آقایی افزود: نام نخستی كه برای فیلمم انتخاب كرده بودم عنوان "تك دل" بود كه وزارت فرهنگ و ارشاد با آن موافقت نكرد. متاسفانه مقداری تنگ نظری و حساسیتهای نابهجا در فیلمسازی كشورمان وجود دارد و چون فیلم طنز است نمیتوانستم نامی جدی برای فیلم انتخاب كنم و نهایتا فیلم "ورود و خروج ممنوع" نام گرفت.
این فیلمساز محمدرضا شریفینیا، اكبر عبدی، هادی كاظمی و نیوشا ضیغمی را از بازیگرانی برشمرد كه در این فیلم ایفای نقش داشتهاند.
به گفتهی وی تهیهكنندگی فیلمش را مرتضی شایسته بر عهده داشته و این مساله تعجب مجریان "صحنه" را در بر داشت چرا كه این تهیه كننده به سختی و وسواس فراوان تهیهكنندگی فیلمی را قبول میكند و چون فیلم مورد نظر نخستین فیلم بلند فیلمساز است قبول آن از سوی شایسته عجیب است.
حجتالاسلام آقایی گفت: فیلم برای جشنواره ساخته نشده و به دلیل اینكه سرمایهگذاران شخصی دارد بلافاصله بعد از ساخت اكران میشود . البته امكان دارد این فیلم مانند فیلم خروج در فضای مجازی اكران شود.
او الگوی خود در حرفهی كارگردانی را اصغر فرهادی ذكر كرده و میگوید: ایشان مسائل مهم اخلاقی را به زیبایی به تصویر میكشد و حرفهای خوبی برای مخاطبان دارد.
این كارگردان تجربی در ادامه از علاقهاش به ورود به عرصهی تهیهكنندگی گفته و اشاره كرد: بنده خودم را هیچ وقت كارگردان ندانستهام اما به دلیل اینكه در خودم توان ایجاد روابط خوب را میبینم میتوانم در عرصهی تهیهكنندگی فیلم نیز ورود كرده و به خوبی از عهدهی آن برآیم.
آقایی افزود: خود را برخلاف ادعای رسانهها اولین روحانی كارگران نمیدانم، آقایان بهرور شعیبی و روحالله حجازی از جمله فیلمسازانی هستند كه تحصیلات حوزوی دارند. اما شاید من نخستین روحانی ملبس باشم كه در عرصهی فیلمسازی كشورم حضور داشته است.
وی در پاسخ به اینكه پس از اكران فیلمش منبر سخنرانی خواهد داشت یا خیر به مزاح گفت كه شاید چون سخنرانیهایش قوتی نداشته به سوی فیلمسازی رفته است.
مخاطبان در محدوده استان تهران از طریق موج اف.ام ردیف 94 مگاهرتز و ای.ام ردیف 1332 كیلوهرتز شنونده ما خواهند بود.
همچنین شنوندگان از سرتاسر كشور هم می توانند شبكه رادیویی تهران را از طریق گیرنده های دیجیتال(ست تاپ باكس) دریافت كنند.
#تهران 360
#تهران360
#تهران_360
#tehran360
#tehran_360
#tehraan360
#tehraan_360