دكتر محمودرضا خواجهنصیری، از كارشناسان حوزهی اقتصاد كه در این عرصه از چهرههای معروف كشورمان بهشمار میرود مهمان صحنهی رادیو تهران شد تا در ارتباط با علل سرمایهگذاری چشمگیر مردم در حوزهی خرید سهام و بورس صحبت گفتگو كند.
دكتر خواجهنصیری، حضور بسیاری از مردم در بازار بورس و فعالیت در عرصههای اقتصادی كشورمان اتفاقی خوش یمن دانسته و گفت: سالهاست اقتصاددانان منتظر بودند مردم ایران سرمایههایشان را به سمت بورس سوق بدهند.
وی افزود: در همه جای دنیا مردم پساندازهایشان را در حوزهی بورس سرمایهگذاری میكنند اما متاسفانه در كشور ما سالهاست مردم پس اندازهایشان را سكه و ارز میخرند و این كار برای اقتصاد كشور بسیار مضر بوده است.
این كارشناس اقتصادی خاطرنشان كرد: مردم به این راحتیها با بورس كشور آشتی نمیكردند اما بهخاطر اتفاقهایی در حوزهی اقتصاد كشور نظیر كم شدن سود سپردههای بانكی و آرام شدن بازار ارز و سكه كمكم تصمیم گرفتند پولشان را در بورس سزمایهگذاری كنند.
وی افزود: در تمام دنیا كرونا بورس را به ركود رساند اما در بازار كشور ما چون كرونا سبب شد بخش بزرگی از كسب و كارها تعطیل شده و خلق ثروت از پول كار بسیار سختی شود بسیاری از مردم تصمیم گرفتند سرمایههایشان را در بازار بورس ریخته و بهصورت آنلاین از خانه كار كنند. آنها میتوانند در خانه بمانند و از خانه اوضاع بورس را بررسی كرده و بخرند و بفروشند و كسب درآمد داشته باشند.
دكتر خواجهنصیری ضریب نفوذ بورس در كشورهای توسعه یافته را به دلیل تنوع بسیار زیاد در كالاها و كارخانهها با حضور 90 درصدی مردم ضریب بسیار بالایی عنوان كرده و گفت: بورس مثل بازار سكه نیست كه همه یك سكه را با یك عیار و یك گرم خاص خریداری كنند. مردم كشورهای دیگر در بورس همیشه با كارشناسان حوزهی اقتصاد در ارتباطند كه چه چیزی خریداری كنند و معمولا سرمایهگذارهای فعالتری به نسبت خریداران و فروشندگان ارز و سكه هستند.
وی به مردم توصیه كرد بهتر است قبل از ورود به بازار بورس با كارشناسان این حوزه مشورت كرده و مطمئن باشند اگر در این سالها افرادی بدون مشورت در بازار بورس وارد شده و سود كردهاند به این دلیل بوده است كه در این سالها بورس اكیدا صعودی بوده است.
این كارشناس در حوزهی بورس در رابطه با این عقیده كه عدهای صعود بورس در سالهای گذشته را حباب میدانند گفت: كلمهی حباب كلمهی خوبی برای بورس نیست چون بلافاصله بعد آن كلمهی تركیدن استفاده میشود. بورس، حباب نیست. چون در بازار بورس شركتهای بسیار زیادی وجود دارند. بهطور مثال ممكن است در آن واحد ارز گران شود و شركتهایی كه مواد وارداتی مصرف میكنند زیانده شوند و شركتهایی كه صادر كننده هستند سودآوری داشته باشند. بنابراین این تحلیل بسیار ساده انگارانه است.
وی تاكید كرد: بورس و ورود به آن حتما برای فعالانش سودآور خواهد بود به شرط اینكه با تخصص وارد آن شوند و قبل از خرید تحقیقات درستی با كمك كارشناسان این حوزه انجام دهند. ما در كشورمان در یك سال گذشته روند صعودی داشتیم اما در كشورهای توسعه یافته در 10 سال گذشته بورس رشد آنچنانی نكرده است اما در همین كشورها بسیاری از افراد متخصص توانستند از نوسانات كاملا سوددهی داشته و ثروتمند شوند.
دكتر خواجهنصیری گفت: اینكه ما به این فكر كنیم روند همیشه صعودی است تصور دور از واقعیت است اما اینكه در بورس فرصت سرمایهگذاری برای دراز مدت وجود ندارد قطعا اشتباه است. در بورس همیشه فرصتهای خوب و بزرگی در سرمایهگذاری وجود دارد.
وی افزود: ما سال گذشته شركتهایی داشتیم كه قیمت سهامشان 25 برابر شد. یعنی دو هزار و 500 درصد سود كردند. اما باید توجه داشت این شرایط همیشگی نیست. ممكن است این روندها كمتر شده و نوسانها بیشتر شود. مردم خوب است كه وارد بورس شوند اما چون بورس بالا و پایین دارد. كسی نباید فرش زیر پایش را فروخته و در بورس سرمایهگذاری كند. بورس برای پساندازهاست و نباید دارایی اصلی را در آن هزینه كرد.
این اقتصاددان در رابطه با برخی از شبكههای مجازی كه به مردم القاء میكنند سهامی را سریعا بخرند تا به سود قطعی برسند گفت: در واقع قضیه این است كه كار سیگنال فروشی به این ترتیب برای كسی كه مجوز ندارد و پاسخگو نیست صد در صد اشتباه است. طبیعتا این افراد زمانی موفق هستند كه بتوانند مردم را با خودشان همراه كنند و این كارها كاملا كلاهبرداری است چون كیفیت با قیمت متناسب نیست. آنان تنها راه موفقیتشان همراه كردن مردم با خودشان است. این كارها در مدل بورسی كار غیر مجازی است و پیروی از آن را رفتار تودهواری یا گلهواری میگویند اما رفتاری بسیاری خطرناك است و این تودهسازی همیشه از شبكههای مجازی منشا میگیرد.
وی در واكنش به خبر موافقت مقام معظم رهبری با آزادسازی سهام عدالت گفت: چندین سال پیش بخشی از سهام شركتها در قالب شركتهای سرمایهگذاری استانی به مردم منتقل شد و طبیعتا قابل معامله نبود. امروز با این دستور رهبری این سهام به مردم منتقل میشود و مردم میتوانند خودشان رسما این سهام را خرید و فروش كنند.
در حال حاضر 40 میلیون نفر در كشورمان "سهام عدالت" دارند و با این اتفاق میتوانند سهامشان را بفروشند و یا اگر لزومی به فروش نمیبینند میتوانند سهامشان را در بازار نگه داشته، سرمایهگذاری كنند و از سودش بهره ببرند.
این كارشناس اقتصادی گفت: سهام مردم در "سهام عدالت" در سالهای گذشته بین هشت تا 10 درصد افزایش پیدا كرده است و دارایی آنان بیشتر شده است و باید بدانند این سهام یكی از داراییهای آنان است كه نقد شونده بوده و قابلیت استفاده در هر زمانی دارد.
مخاطبان در محدوده استان تهران از طریق موج اف.ام ردیف 94 مگاهرتز و ای.ام ردیف 1332 كیلوهرتز شنونده ما خواهند بود.
همچنین شنوندگان از سرتاسر كشور هم می توانند شبكه رادیویی تهران را از طریق گیرنده های دیجیتال(ست تاپ باكس) دریافت كنند.
#تهران 360
#تهران360
#تهران_360
#tehran360
#tehran_360
#tehraan360
#tehraan_360