صحنه شنبه تا سه شنبه از ساعت 21:00 به مدت 55 دقیقه

عمر دوباره چند بیمار با اهدای اعضاء جوان داوطلب مبارزه با كرونا

محمد مهدی حیدری، جوانی كوشا بود كه به صورت داوطلبانه با همراهی دوستانش در روزهای كرونایی كشورمان به گندزدایی منازل و محله‌های شهر می پرداخت. او ده روز پیش در تصادفی ناگوار دچار مرگ مغزی شد و خانواده‌اش را تنها گذاشت.

1399/02/11
|
11:51
|

عموی این جوان به دعوت صحنه‌ای‌ ها اتفاق ناگواری كه برای خانواده‌اش افتاده است را برای شنوندگان رادیو تهران روایت كرد.
او گفت: دهم اردیبهشت برادرزاده‌ام را به خاك سپردیم اما چهار عضو از بدن پسر عزیزمان زیر خاك نرفت. پدر و مادرش رضایت دادند اعضای بدنش را به افرادی كه برای زنده ماندن نیاز به این عضوها داشتند اهدا شود و با این عملشان از داغدارشدن چند خانواده جلوگیری كردند.
عموی این جوان اهدا كننده‌ی عضو، این حركت انساندوستانه را تسلی خاطر خانواده‌اش در این روزهای سخت از دست دادن فرزند خواند و گفت: با وجودی كه برادرم و همسرش دو سال پیش دخترشان را هم از دست داده بودند اما بدون تردید با اهدای عضو جگرگوشه‌ی خود موافقت كردند تا خانواده‌های دیگر را داغدار نبینند.

مدیر عامل انجمن اهدای عضو، دكتر كتایون نجفی زاده هم در ادامه‌ی این گفتگو و در رابطه با فرهنگ‌سازی اهدای عضو در میان خانواده‌های ایرانی مخاطب شنوندگان رادیو تهران شد.
وی گفت: لازم است پیش از هر سخنی در رابطه با بحث اهدای عضو، خسته نباشیدی به تیم‌های اهدای عضو و رسانه‌های كشور بگویم كه توانستند با همت و تلاش‌های بی‌وقفه‌ی خود اهمیت اهدای عضو را در جامعه نمایان ساخته و مردم را ازپرداختن و اندیشیدن به این مقوله آگاه سازند. این تلاش‌ها سبب شده است كه امروز تمام ایرانی‌ها از مباحث مربوط به مرگ مغزی و فرهنگ اهدای عضو مطلع باشند و این كار را با رضایت كامل قلبی انجام دهند.

این مسئول در انجمن اهدای عضو خاطرنشان كرد: در سال 83 رضایت اهدای عضو چیزی حدود پنج درصد در ایران بود اما امروز این آمار به بالای 70 درصد در میان افراد جامعه رسیده است و این امكان‌پذیر نبود به جز با تلاش تمامی گروهائی كه یادآوردر این راه تلاش كردند.

وی در مورد كارت اهدای عضو و رضایتمندی مردم از این طرح گفت: مطالعه ای را انجام دادیم در این مورد كه عزیز از دست رفته‌ی یك خانواده آیا پیش از فوت رضایتی به اهدای عضو داشته است یا خیر. در این آمار مشخص شد 48 درصد از خانواده‌ها به اهدای عضو عزیزشان در صورتی كه خودش پیش از فوت به این امر اشاره‌ای نداشته است رضایت داشتند اما اگر خانواده‌ها در هنگام وقوع فوت عزیزشان ازرضایتش برای اهدای عضو مطلع باشند صد در صد برای اهدای عضو رضایت داشته و مانع این كار نمی‌شوند.
وی گفت: این آمار نشان داد كه نقش كارت اهدای عضو و اخذ آن در این مقوله بسیار پراهمیت است.

دكتر نجفی‌زاده افزود: در حال حاضر حدود 300 سفیر هنرمند و ورزشكار عضو انجمن اهدای عضو ایران هستند و داوطلبانه با ما همكاری می‌كنند و كارت اهدای عضو دارند. جالب اینجاست كه بسیاری از هنرمندان ما كارت اهدای عضوشان در سال‌های 83 و 84 صادر شده و این كار را در زمانی انجام داده‌اند كه این فرهنگ هنوز در كشور نهادینه نشده بود. این نشان می‌دهد كه هنرمندان ما در كنار تیم‌های اهدای عضو در نهادینه كردن این فرهنگ در جامعه نقش بسزایی داشته‌اند.
وی در مورد شرایط اهدای عضو در روزهای كرونایی گفت: ما مجبوریم در كرونا داروهایی تجویز كنیم كه سیستم امنیت بدن را ضعیف می‌كند. بنابراین اهدای عضو در این روزها تقریبا به صفر رسیده است. از مردم خواهش می‌كنم در این روزها فاصله‌ی اجتماعی را رعایت كرده و پس از گذشتن از این شرایط ، با همكاری در مقوله‌ی اهدای عضو جبران اتفاق‌های ناگوار این روزها را بكنند.
وی یادآور شد: اهدای عضو انتخاب بین زنده نگه داشتن اعضای بدن و یا زیر خاك رفتن اعضای بدن فردی است كه مرگ مغزی شده است. بنابراین بهتر است كمك كنیم تا اعضای ارزشمند بدن انسانی كه مرگ مغزی شده به زیر خاك نرود.

دسترسی سریع
صحنه