صحنه شنبه تا سه شنبه از ساعت 21:00 به مدت 55 دقیقه

رییس فدراسیون جودو: دادگاه بین‌المللی حكمیت ورزش، ورزش ایران را نشانه گرفته است+فایل صوتی

ماجرای سعید مولایی، قهرمان جودوی ایران در سال 2018 و خبر شهادت وی در دادگاه بین‌المللی حكمیت ورزش كه امكان دارد به تعلیق جودوی كشورمان در مسابقات جهانی منجر شود، موضوع گفتگوی برنامه‌ی شبانگاهی صحنه ی سیزدهم اردیبهشت بود.

1399/02/14
|
10:10
|

آرش میراسماعیلی، رییس فدراسیون جودو كه به گفته‌ی خودش به خاطر بحث دادگاهی شدن جودوی ایران و پرداختن به این موضوع برای جلوگیری از تعلیق این ورزش كشورمان در مسابقات جهانی تبدیل به یك وكیل خبره شده در واكنش به دعوت از سعید مولایی برای شهادت در دادگاه یاد شده ابراز تاسف كرده و گفت: یك قهرمان نباید ابراز لطف، شادی و دعاهای مردم كشورش را كه بزرگترین پاداش برای اوست فراموش كرده و افتخار به پرچم كشورش برای او نباید با هیچ موقعیت مالی جایگزین شود.

وی افزود: بنده نمیدانم دقیقا نیت آقای مولایی چه بوده و از چه زمانی و به چه قصدی به دنبال گرفتن پناهندگی آلمان بوده است. همه‌ی اینها سناریوهایی است كه در فضای مجازی منتشر شد سرمنشأ این اتفاقات همه از داخل ایران بوده و تمام حرف‌هایی كه می‌گفتیم عده ای در ایران هستند كه با كشور دشمنی دارند و مافیایی در این رابطه وجود دارد به حقیقت پیوست. سعید مولایی در سال‌های گذشته چند بار با رژیم صهیونیستی مسابقه نداده است و مصاحبه های او هم موجود است اما باید رصد كنیم چه كسانی از داخل وارد این موضوع شده‌اند كه وقتی از ایران می‌رود بلافاصله نظراتش تغییر می‌كند.

قهرمان سابق جودوی ایران گفت: سعید مولایی، محمدمنصوری و وحید سرلك سه نفری هستند كه فدراسیون جهانی مشخص كرده كه علیه ایران شهادت بدهند. واقعا نمی‌دانم چطور انسان می‌تواند 90 هزار جودو كار را كه در ایران منتظر هستند در تعلیق گذاشته و به خاطر منافع شخصی این هزاران ورزشكار را از ادامه‌ی اهدافشان باز دارد.
میراسماعیلی افزود: سعید مولایی قهرمان جهان است اما بعد از اینكه از ایران رفت واقعا عملكرد خوبی نداشت و حتی یك مسابقه‌اش را واگذار كرد. هیچ جای دنیا به شخصی كه وطنش را بفروشد خوب نگاه نمی‌كنند و سعید هم باید منتظر این نگاه‌ها باشد.

مصطفی امامی، مجری صحنه از رییس فدراسیون جودو در ارتباط با دیپلماسی ورزش ایران در فدراسیون جودو پرسید تا رویه‌اش را برای جلوگیری از تصمیمات این دادگاه‌ در تعلیق جودوی ایران برای مخاطبان رادیو تهران بازگو كند.
وی در این رابطه گفت: ما بعد از انجام مسابقات جهانی، برای این موضوع كمیته‌ی انضباطی تشكیل دادیم و فدراسیون جهانی كاملا این موضوع را حمایت كرد. امروز این فدراسیون جهانی عملكردی جانبدارانه داشته است. برای ما شرط گذاشتند كه اگر به صورت نمادین با این دو ورزشكار رژیم صهیونیستی مسابقه بدهید تعلیق را برمی‌داریم. این مساله هیچ توجیحی ندارد و همه می‌دانند كه این خط قرمز نظام ما است. بنده خود را تابع نظام می‌دانم و طبیعتا ارزش‌ها مهمتر از شروط آنهاست.

رییس فدراسیون جودو افزود: ما دادگاه‌هایی را علیه تعلیق باز كردیم. 6 ماهی طول كشید تا وكلا لوایحی را برای ارائه آماده كنند. وكلا لوایح را علیه همدیگر دادند. هفته‌ی گذشته لوایح جدید به ما رسید كه در آن‌ها پایشان فراتر از موضوع جودو گذاشته شده و به مسائل داخلی و سیاست كشور ما و موضوع آبان ماه اشاره كردند. نگرانی من این است كه این موضوع از جودو گذشته و آنان دنبال خراب كردن ورزش ایران باشند. بنابراین به مسئولان اعلام كردم كه دیپلماسی ورزشی و حتی دیپلماسی سیاسی كشورمان برای حل این موضوع باید به كمك فدراسیون جودو بیاید و در این موضوع وارد شوند.
وی افزود: واقعا چون موضوع حساس است و بحث سیاسی پیش آمده قطعا باید به هیات هفت نفره‌ی ما كه یك وكیل و یك دستیار دارد و در مقابل هیاتی 15 نفره با دو وكیل و دو دستیار ایستاده‌است كمك شود. اگر اتفاقی برای جودوی ایران بیفتد طبیعتا در این شرایط جمع كردن موضوعات دیگر هم سخت خواهد شد.

میراسماعیلی در مورد كشورهایی مانند آذربایجان و ارمنستان كه مراوده‌ای با هم ندارند و در محافل بین‌المللی هم به خاطر این مساله به مشكل برنخورده‌اند گفت: در بند پنج منشور المپیك قانونی وجود دارد كه باید به قوانین داخلی كشورها احترام گذاشته شود. اگر كشور ما در این 40 سال یك رویه ای را مشخص كرده و آن را به عنوان قانون كشورمان به فدراسیون‌ها عنوان می‌كردو یادآور می‌شد جمهوری اسلامی ایران با رژیم صهیونیستی دشمن است و نمی‌خواهد به دلایل خودش وارد مسابقه با این كشور شود امروز كارمان راحت‌تر بود. مانند روسیه و اوكراین و آذربایجان و ارمنستان كه كاملا قانون خود را در مورد مراوده نداشتن با هم در مجامع بین‌المللی و علی‌الخصوص فدراسیون‌های جهانی اعلام كرده‌اند و بدون هیچ مشكلی با توجه به قوانین كشورشان در این مجامع رفتار می‌كنند كه متاسفانه این شرایط شامل حال كشور ما نشده است و برای حرف زدن دچار مشكل می‌شویم و طبعا آن‌ها هم سوء استفاده می‌كنند.
این كارشناس ورزش جودو خاطرنشان كرد: البته از دو الی سه ماه پیش بحث قانونی شدن عدم مراوده با رژیم صهیونیستی در كشورمان مطرح شده است و امیدوارم به زودی به صورت قانون در مجامع بین‌المللی مورد توجه قرار گیرد.

مخاطبان در سرتاسر دنیا از طریق وب سایتWWW.RADIOTEHRAN.IR ضمن استفاده از پخش زنده شبكه، در جریان آخرین خبرهای رادیو تهران قرار بگیرید.
ما را در اینستاگرام و دیگر شبكه های اجتماعی با شناسه Tehraan360@ پیدا و همراهی كنید.
همچنین علاقه مندان می توانند برنامه های رادیو تهران را از اپلیكیشن ایران صدا دریافت كنند.

#تهران 360
#تهران360
#تهران_360
#tehran360
#tehran_360
#tehraan360
#tehraan_360

دسترسی سریع
صحنه