صحنه شنبه تا سه شنبه از ساعت 21:00 به مدت 55 دقیقه

پوران درخشنده: امسال فیلمی عاشقانه با موضوع كرونا می‌سازم+فایل صوتی

پورران درخشنده، از كارگردانان سینمای ایران در گفتگوی تلفنی با برنامه صحنه رادیو تهران گفت: ساخت كار فیلم سینمایی"هیس پسرها فریاد نمی‌زنند" به زودی آغاز می كنم.

1399/03/13
|
10:15
|

پورران درخشنده، از كارگردانان سینمای ایران گفت: از زمان شیوع كرونا تا امروز كه در خانه بودم خیلی دلم می‌خواست نسبت به كرونا بی‌تفاوت نبوده و در مورد پرستاران و پزشكانمان كه با تمام وجودشان عاشقانه در جریان كرونا خانواده‌ی مردم شدند و عشق را به آنان ارزانی داشتند كاری كنم.
وی در برنامه‌ی صحنه‌ی رادیو تهران از ساخت فیلمی با مضمون عاشقانه خبر داده و افزود: در حال حاضر و با توجه به دینی كه به كادر درمانی كشورم در جریان كرونا احساس می‌كنم روی فیلمنامه‌ای حول این قضیه با موضوعی عاشقانه تمركز كرده‌ام و به امید خدا این كار را در سال جاری كلید خواهیم زد.

كارگردان فیلم "هیس دخترها فریاد نمی‌زنند"، به عنوان فیلم‌سازی كه در فیلم‌هایش هم با سوپراستارها كار كرده و هم بازیگران جوان را به سینما معرفی كرده در پاسخ به اینكه آیا در این دوره هم می‌تواند از نابازیگر ها برای ساخت فیلم استفاده كند گفت: چرا كه نه ؟ آنها یك فرصت می‌خواهند. پس چه زمانی قرار است به آنان فرصت داده شود تا این فارغ التحصیلان بازیگری و دوره‌های هنرپیشگی بتوانند تجربه‌ی حضور در سینما را كسب كرده و استعدادهایشان را نمایان سازند.
وی افزود: طبیعتا تمامی كارگردانان سینمای ایران باید روی این مساله حساسیت داشته باشند و از نیروهای جدید استفاده كنند زیرا ما دیگر نمی‌توانیم از چهره‌های قدیمی استفاده كنیم و یا برای نقش‌های متفاوت سن بازیگران را با گریم كم و زیاد كنیم. هم اكنون نیروهای مستعدی از میان علاقه‌مندان به بازیگری در كشورمان وجود دارند كه فیلمسازان باید آنان را كشف كنند.

درخشنده خاطرنشان كرد: خودم هم به این مساله بسیار پایبندم و قصدم این است كه در كارهای آینده‌ام از نیروهای تازه كار استفاده كنم. در فیلم‌های مختلف تعدادی از این چهره‌ها را تا كنون به سینما معرفی كرده ام. مثلا در فیلم زیر سقف دودی، ابوالفضل میری و لاله مرزبان، در رویای خیس محمدرضا غفاری و افسانه‌ی پاكرو، در فیلم هیس نیما صفایی و از میان كودكان مبتلا به سندرم داون نیز افرادی را در فیلم‌ها شركت داده‌ام.

در ادامه‌ی این برنامه به موضوع چهره‌های مشهور و سلبریتی‌ها و وظیفه‌ی آنان در قبال جامعه پرداخته شد. درخشنده در این رابطه اظهار داشت: به نظر من چون آنان در این جامعه در حال زندگی هستند و تمامی عوامل فیلم همه عضوی از جامعه بوده و نمی‌توانند نسبت به جامعه و مردم بی‌تفاوت باشند و از مردم فاصله بگیرند. آنان باید در تمامی زمینه‌ها احساس مسئولیت كنند.
وی افزود: پرداختن به موضوع مردم و جامعه از سوی هنرمندان و سلبریتی‌ها بحثی اجتماعی است. وقتی در ارتباط با فرهنگ مبحثی در جامعه وجود دارد و وظیفه‌ی جامعه‌ی فرهنگی و هنری توجه به این بحث و پرداختن به آن و آگاهی دادن به جامعه است، چهره‌های مشهور جامعه باید در مورد مسائل فرهنگی همیشه یك قدم جلوتر از جامعه گام بردارند و در كنار برخی از مسائل موجود كار فرهنگی كرده و جامعه را به نگاهی متفاوت سوق دهند تا دریچه‌ای را باز كرده و از آن دریچه به معضلات جامعه نگاه كنند.

این فیلمساز كه اصلیت كرمانشاهی داشته و متولد سال 1330 است این موارد را مسئولیت اجتماعی تمامی سلبریتی‌ها خوانده و می‌گو‌ید: هنرمندان و چهره‌های معروف باید مخاطب‌شناسی كرده و بدانند در كجای جامعه ایستاده‌ند و چگونه می‌توانند كمك حال مردم باشند. تنها شعار ندهند و با جدیت در این عرصه قدم بگذارند.

وی در مورد اتفاقی كه برای رومینا اشرفی، دختر جوانی كه قربانی خشم پدرش شد و پرداختن كاربران در فضای مجازی به این اتفاق هولناك خانوادگی و واكنش سلبریتی‌‎ها نسبت به این مساله گفت: به نظر من احساسی برخورد كردن ما را به جایی نمی‌رساند. باید در این میان به بحث آموزش اهمیت بیشتری داد و حاكمان جامعه بدانند كه بسیاری از مردم نیازمند آموزش درست فرهنگی و اجتماعی هستند. اینجاست كه میگویم وظیفه‌ی تلویزیون بسیار خطیر است. تلویزیون یك دانشگاه عمومی است و اكثریت مخاطبان مربوط به این رسانه هستند. برای همین باید برنامه‌های متعددی در رابطه با آموزش صحیح فرهنگی و كنش‌های اجتماعی و تغییر در پندارهای غلط مردم ساخته و جلسات متعدد كارشناسی را با جامعه شناسان، روانشاسان، جرم شناسان و خانواده ها برگزار كنند. تلویزیون از رسانه‌هایی است كه باید مسیر اصلی زندگی را برای مردم مشخص كند.

درخشنده گفت: سینما هم در این میان می‌تواند نقش بسزایی داشته باشد. سینما باید جامعه‌ی مخاطبش را به خوبی بشناسد. بتواند از تمامی زوایا به موضوعات بپردازد. در ضمن سینما نباید قضاوت كند بلكه باید قضاوت را بر عهده‌ی خود مردم بگذارد. مردم باید به تنهایی خود را قضاوت كرده و به رفتارشان نگاه بیندازند. این موضوعات احتیاج به موشكافی همه جانبه دارد و نمیتوان به راحتی نظر داد كه در این مساله تنها پدر مقصر است، مادر مقصر است، رومینا یا پسر مورد علاقه‌اش مقصر بودند، اهالی روستا مقصرند یا همسایه‌های نزدیك خانواده تقصیركارند و این موارد كه مانند حلقه‌ها به هم ارتباط دارند لازم است با دقت بسیاری موشكافی شود.
وی در ادامه با تاكید بر اینكه آموزش نیاز جامعه است و مسئولان باید بدانند جامعه باید در چه سمت و سویی آموزش ببیند تاكید كرد: با دقت بیشتر بر این موارد میتوان از بروز این آسیب‌های اجتماعی تا حد امكان كاست. بنابراین از اتفاقات مهلك اجتماعی باید تصاویری انتخاب شده و نشان مردم داد تا مردم هم خود را ببینند. بفهمند كجای زندگی ایستاده‌اند و باید برای تربیت فرزندانشان به چه مواردی اهمیت بیشتری بدهند.
این فیلمساز ایرانی موافق این مساله است كه سینما در حوزه‌ی آموزش برای كاهش آسیبهای اجتماعی و در رابطه با قشر جوان و نوجوان جامعه كم كار بوده است. در این رابطه هم می‌گوید: وظیفه داریم كه در این زمینه بیشتر فعالیت كنیم.

درخشنده در پایان گفتگویش با صحنه در مورد زمان عمل به قولش در رابطه با ساخت فیلم "هیس پسرها فریاد نمی‌زنند" گفت: واقعیت این است كه پسران مظلوم‌تر از دختران ما هستند. ساخت این فیلم را وظیفه‌ی خودم در قبال پسرهای ایرانی می‌دانم و امیدوارم بتوانم بزودی ساخت این كار را آغاز كنم.

مخاطبان در محدوده استان تهران از طریق موج اف.ام ردیف 94 مگاهرتز و ای.ام ردیف 1332 كیلوهرتز شنونده ما خواهند بود.
همچنین شنوندگان از سرتاسر كشور هم می توانند شبكه رادیویی تهران را از طریق گیرنده های دیجیتال(ست تاپ باكس) دریافت كنند.

#تهران 360
#تهران360
#تهران_360
#tehran360
#tehran_360
#tehraan360
#tehraan_360

دسترسی سریع
صحنه