صحنه شنبه تا سه شنبه از ساعت 21:00 به مدت 55 دقیقه

عزت الله ضرغامی: فضای مجازی، موهبتی الهی برای مردم است+فایل صوتی

رییس سابق سازمان صدا و سیمای جمهوری اسلامی ایران به دعوت از صحنه‌ی رادیو تهران مواضع خود را در ارتباط با فضای مجازی و بحث فیلترینگ برخی از كانالهای اجتماعی ابراز كرد.

1399/04/08
|
12:05
|

سیدعزت‌الله ضرغامی در گفتگو با مصطفی امامی، مجری این برنامه‌ی شبانگاهی، فضای مجازی را موهبتی الهی برای مردم عصر حاضر كره‌ی زمین دانست.
وی افزود: وقتی سرویس خوبی به مردم ارائه شود تا بتوانند بخشی از مشكلاتشان را حل كنند به سمت این سرویس گرایش پیدا می‌كنند. این امری كلی است. البته وقتی سرویس‌های مختلف در رقابت با یكدیگر قرار می‌گیرند ضعف یك سرویس می‌تواند به قوت ظرفیت‌های دیگر منجر شود و این قانون در تمامی حوزه‌ های عرضه و تقاضا وجود دارد.

عضو شورای عالی فرهنگی با اشاره به این‌كه مردم عصر حاضر معجزه‌ی بزرگ فضای مجازی را شاهد هستند گفت: مقام معظم رهبری نیز در بیانات خود اظهار داشتند كه در طول تاریخ بشر هیچ اختراع و تحولی كه بتواند همه چیز را متحول كند به اندازه‌ی فضای مجازی تاثیر بر زندگی بشر نداشته است.
وی افزود: نخستین كار در كشور ما آن است كه فضای مجازی به رسمیت بشناسیم. زیرا هنوز افرادی هستند كه فكر می‌كنند باید با آن مقابله شود. باید باید برای این فضا برنامه داشته باشیم چون آسیب‌هایی در این فضا وجود دارد كه مدیریت افرد و متولیان را می‌طلبد.

ضرغامی درخصوص اهمیت فضای مجازی گفت: اهمیت مدیریت بر فضای مجازی تا حدی است كه رهبر انقلاب می‌فرمایند: "اگر امروز من رهبر نبودم حتما رییس فضای مجازی كشور بودم ". به نظر میرسد با این فرمایشات باید سیاست‌گذاری واحدی برای فضای مجازی داشته باشیم.
وی بیان داشت: در كشور ما متولی این امر شورای عالی فضای مجازی است كه با حضور روسای سه قوه، دستگاه‌های مختلف حقوقی و برخی از شخصیتهای حقیقی كه بنده نیز جزو آنان هستم جلساتی را برگزار می‌كنند. در كنار این شورا ، دبیرخانه و مركز ملی هم وجود دارد و دوشنبه، 9 تیر، بعد از چند ماه تعطیلی قرار است جلسه‌ای برگزار شود. در این جلسات اعضا بحث می‌كنند، مصوبه تعیین كرده و مصوبات را به دستگاه‌ها برای اجرا شدن ابلاغ می‌كنند.
رئیس سابق رسانه ملی افزود: سرویس‌های خارجی چند سالی است كه در كشور استفاده می‌شود و متولی همه‌ی این‌ها حاكمیت است تا برنامه داشته باشد و مردم با كمترین آسیب بیشترین بهره‌برداری را از این فضا داشته باشند. در اروپا نیز برنامه‌ریزی‌های جدی برای استفاده از فضای مجازی وجود دارد كه بنده معتقدم بهتر است از آن برنامه‌ریزی حساب شده‌ی اروپایی‌ها در ایران نیز پیروی شود اما در كشور ما متاسفانه این كار در طول سال‌های گذشته دچار مشكل بوده است.
وی خاطرنشان كرد: ایران در حوزه‌ی مدیریت و برنامه‌ریزی برای برخورد با این تحول بزرگ و همه جانبه واقعا دچار عقب ماندگی است. در حال حاضر نفشه‌ی خاص با عناوینی در شورای عالی فضای مجازی اخذ شده است.
ضرغامی افزود: وقتی در ایران فضای مجازی وارد شد جدی‌اش نگرفتند. پیش از آنكه ما به فكر یك سرویس پیام‌رسان داخلی با ویژگی‌های مبتنی با نیازهای خودمان باشیم تا ارزان‌تر بوده و نیازهای مردم در آن طراحی شده و دسترسی تسهیل شود، تعلل ما باعث شد تا پیام رسان‌های خارجی وارد ایران شوند و جامعه را دست بگیرند. حالا اگر ما بخواهیم پیام‌رسان داخلی راه‌اندازی كنیم پشتیبانی‌های فنی بالایی لازم داریم.

وی با اشاره به پیام رسان سروش گفت: این پیام‌رسان كه تعداد عضوهای آن به 10 میلیون رسید نتوانست مقاومت كند و ضعف‌های بسیاری داشت.
رییس سابق سازمان صدا و سیما در مورد بحث فیلتر اینستاگرام افزود: طرح مساله‌ی فیلترینگ یك موضوع انحرافی بوده و آدرسی عوضی است. متاسفانه در كشور ما با مساله‌ی فضای مجازی سیاسی برخورد شد. این فضا دو قطبی شد و عده‌ای طرفدار و عده‌ای مخالف آن شدند. با وجودی كه رهبری بسیار بر استفاده از فضای مجازی تاكید داشت اما سیاسی شدن باعث شد مشكلات بسیاری در این فضا برای كشورمان بوجود بیاید.
وی یكی از علت‌های عقب ماندگی كشورمان در فضای مجازی را بحث فیلترینگ دانست و گفت: ما باید با تمام قدرت سرویسهای لازم را در كشور راه‌اندازی كرده و از آنان پشتیبانی كنیم. به وزیر ارتباطات هم گفتم وقتی به سرویس‌های داخلی تسهیلات می‌دهید و می‌گویید نتوانستند فعالیت كنند دیگر ربطی به ما ندارد نتوانسته‌اید وظایفتان را درست انجام دهید. باید در حق این فعالان پدری كنیم و نباید مشكلات آنان را بر عهده‌ی خودشان گذاشته و بگوییم وظایفمان را انجام دادیم و تنهایی ادامه دهید.

ضرغامی اظهار داشت: پیام رسان‌های سروش و بله و ایتا بارها مشكلاتشان را مطرح كرده‌اند وزیر باید در رابطه با این سرورها پدری كرده و پاسخگوی انجام نشدن فعالیت‌های آنان با وجود تسهیلات دولتی باشد.
وی در ادامه گفت: من فضای مجازی را بسیار قبول دارم و تمامی برنامه‌های خودم در فضای مجازی است. معتقدم فضای مجازی آمده است تا انقلاب اسلامی را پایدار نگه دارد. هم اكنون بخش زیادی از آزادی‌بیان در فضای مجازی اتفاق می‌افتد. در حوزه‌ی فضای مجازی ظرفیتهای بسیاری وجود دارد و اگر ما سرویس‌های داخلی را با پهنای باند بیشتر و قیمت پایین‌تر حمایت كنیم می‌توانیم به دانشجویان و مراكز تحقیقاتی كمك كنیم تا بتوانند بدون محدودیت فعالیت كنند.
ضرغامی خاطرنشان كرد: وقتی ما قدرتمند باشیم و همه‌ی مردم بفهمند كه داخلی‌ها قدرت بیشتری به لحاظ سرویس دارند، مدیریت كافی نیز در این فضا از سوی خود مردم بوجود می‌آید و مردم از صدها سرویس خارجی صرف نظر كرده و به داخلی‌ها می پیوندند.

مخاطبان در محدوده استان تهران از طریق موج اف.ام ردیف 94 مگاهرتز و ای.ام ردیف 1332 كیلوهرتز شنونده ما خواهند بود.
همچنین شنوندگان از سرتاسر كشور هم می توانند شبكه رادیویی تهران را از طریق گیرنده های دیجیتال(ست تاپ باكس) دریافت كنند.

#تهران 360
#تهران360
#تهران_360
#tehran360
#tehran_360
#tehraan360
#tehraan_360

دسترسی سریع
صحنه