صحنه شنبه تا سه شنبه از ساعت 21:00 به مدت 55 دقیقه

وزیر سابق بهداشت: تصمیم‌گیری دولت در شرایط كرونایی باید به هنگام باشد+فایل صوتی

وزیر سابق بهداشت و درمان و آموزش پزشكی گفت: تصمیماتی كه وزارت بهداشت فعلی برای كنترل و مدیریت پاندمی كرونا در كشورمان می‌گیرد تصمیمات درستی است اما به هنگام نبودن اجرای تصمیات سبب بروز مشكلات بسیاری در كشور شده است.

1399/04/22
|
11:12
|

دكتر كامران باقری لنكرانی در گفتگوی تلفنی با مجری صحنه‌ی رادیو تهران افزود: اتفاقی كه الان در میانه‌ی آن هستیم در صد سال گذشته بی‌نظیر بوده و چنین حجمی از بیماری در كشورها وجود نداشته است و باید به همكارانمان در وزارت بهداشت و كادر درمانی دست مریزاد گفت.
وی ابراز داشت: مردم ما طی چهار پنج ماه گذشته شاهد تلاش بزرگی در نظام سلامت كشورمان بودنند و همكاران بسیاری از كادر درمان در مصاف با این بیماری فوت شده و حدود 40 درصد از آنان بیماری سختی را پشت سر گذاشتند. بنابراین نظام سلامت زحمت زیادی كشیده است و ما نیز به تبعیت از این ایثارگران وظیفه داریم همه با هم دست به دست هم دهیم تا جهان‌گیری ویروس را كنترل كنیم.

این سیاستمدار اصولگرا اظهار داشت: برخی خیال می‌كنند دیگر دقایق آخر است و كار از كار گذشته و نمی‌توانیم از شر این ویروس نجات یابیم اما من با این عقیده كاملا مخالفم. مسئولان باید برای رسیدن به مقصود كارها را عالمانه انجام داده و سلیقه‌ای عمل نكنند. در ضمن متوجه مستندات ملی و بین‌المللی كه وجود دارند بوده و فرابخشی به موضوع بنگرند.
وی افزود: موضوع سلامت موضوعی نیست كه تنها در حیطه‌ی وزارت بهداشت باشد بلكه در سند مهم سیاست‌های كلی سلامت كه از ابلاغ آن شش سالی می‌گذرد اشاره شده كه باید در همه‌ی كارهای بزرگ پیوست سلامت داشته باشیم. بسیاری از كارهایی كه در عرصه‌های مختلف انجام می‌شود بلافاصله اثر خود را روی سلامت می‌گذارد. همچنین كار به هنگام از دیگر شروط سلامت نگه داشتن افراد جامعه است.

باقری لنكرانی اشاره كرد: چطور ممكن است وقتی مستندات نشان داده كه باید از ماسك استفاده كنیم رییس جمهوری تاریخ الزامی شدن استفاده از ماسك را برای 10 روز آینده مشخص كند؟ به عقیده‌ی من این مساله نشانگر نوعی تاخیر در تصمیم‌گیری است كه عواقب خوبی نخواهد داشت.

وزیر بهداشت دولت دهم در پاسخ به اینكه اگر شما امروز وزیر بهداشت بودید در این رابطه كه بار دیگر درگیر اوج گیری كرونا شده ایم چه می‌كردید؟ گفت: این اتفاقی كه افتاده در 100 سال گذشته بی‌سابقه بوده است. البته وقتی من وزیر بهداشت شدم در تابستان 84 در میانه‌ی همه‌گیری وبا در كشورمان قرار گرفتیم و سعی كردیم كارها را در عرصه‌ی علاج جویانه پیش ببریم. آن موقع به این نكته توجه كردیم كه علی رغم اینكه باید مردم را در جهت پیشگیری از بیماری تشویق كنیم اما نباید رفتاری داشته باشیم كه بار اقتصادی را بر عده‌ای از افراد جامعه تحمیل كند و شعار سبزی نخورید را به شعار سبزی بخورید اما با شرایطی خاص، تغییر دادیم.
وی افزود: مهمترین مشكلی كه در شرایط امروز با آن روبرو هستیم توجه به این نكته است كه با شرایط سیال، داینامیك و متفاوتی روبرو هستیم و نمی‌توان تصمیماتی را اتخاذ كرد كه ثابت باشد. مثلا وقتی دولت در اردیبهشت ماه اعلام كرد از 17 خرداد دانشگاه‌ها باز می‌شود، جای تعجب داشت. سوال ما این بود كه چطور خبرهایی را در مورد بازگشایی دانشگاه‌ها اعلام می‌كنند در صورتی كه نمی‌توانیم هیچ پیش بینی روی كرونا داشته باشیم و باید دولت به هنگام تصمیم‌گیری كند.

لنكرانی خاطرنشان ساخت: در بخش دوم اوج‌گیری كرونا تصمیمات دولت به هنگام نبود و تصمیمات خوبی هم كه گرفته شد به هنگام اجرا نشد و نهایتا بازخورد خوبی از آن نگرفتیم. مثلا دو هفته پیش متوجه شدیم كه آمار بیماران الگویی متفاوت یافته است و مشخص بود قله‌‎ی مرگ و میر دو هفته‌ی دیگر در اوج خواهد بود. بنابراین افرادی كه این آمارها را بررسی می‌كنند موظفند با تدوین طرح‌های مختلف به تصمیم‌گیران كمك كرده و آنان نیز با اجرای به‌هنگام از بروز مشكلات اینچنینی در جامعه جلوگیری كرده و یا آن را به حداقل برسانند.
وی در رابطه با اینكه عدم هماهنگی در وزارت بهداشت و حوزه‌ی اقتصادی نیز در حال لطمه زدن به جامعه است گفت: تاثیر اقدامات وزارت بهداشت اعم از درمان و پیشگیری حداقل می‌تواند 25 درصد از سلامت مردم را تضمین كند و 75 درصد آن در امورات اجتماعی و كارهای فرابخشی و بین‌بخشی آن شكل می‌گیرد.

مخاطبان در محدوده استان تهران از طریق موج اف.ام ردیف 94 مگاهرتز و ای.ام ردیف 1332 كیلوهرتز شنونده ما خواهند بود.
همچنین شنوندگان از سرتاسر كشور هم می توانند شبكه رادیویی تهران را از طریق گیرنده های دیجیتال(ست تاپ باكس) دریافت كنند.

#تهران 360
#تهران360
#تهران_360
#tehran360
#tehran_360
#tehraan360
#tehraan_360

دسترسی سریع
صحنه