صحنه شنبه تا سه شنبه از ساعت 21:00 به مدت 55 دقیقه

سعید ابوطالب: سیاست و فرهنگ برای كسانیكه راه را درست می روند پولی ندارد+فایل صوتی

سعید ابوطالب نماینده سابق و مستند ساز و تهیه كننده مستندهای داستانی با برنامه صحنه 7 مرداد درباره برنامه های جدیدش و دورشدن از سیاست گفتگو كرد.

1399/05/08
|
16:52
|

سعید ابوطالب یكی از مستند سازان برجسته كشور است كه در سفرش به عراق توسط نیرو های آمریكایی به اسارت گرفته شد. وی پس از بازگشت به ایران نمایندگی مجلس شد و پس از مدتی به مستندسازی و تهیه كنندگی بازگشت.

ابوطالب در خصوص كارهای اخیر خود به مصطفی امامی مجری صحنه رادیو تهران گفت: در حال حاضر، ساخت برنامه ای به نام 7 روز و 7 ساعت برای شبكه آموزش را در دست دارم كه قالب آن، «رئالیتی شو- مستند های داستانی» است. این برنامه مانند برنامه های «هفت روز و هفت ساعت» و «دستم را بگیر» شبكه افق، «سرزمین دانایی» شبكه پنج و برنامه «هفت شهر عشق» یك رئالیتی شو است و درواقع یك روش نوین برنامه سازی در تلویزیون است كه از سال 2000 رواج پیدا كرده است كه البته در ایران عمر كوتاه تری دارد. من این فرم برنامه را حدود 8 سال پیش در "سرزمین دانایی" آغاز كردم. همچنین از این قبیل برنامه ها می توان به «شام ایرانی» و «رالی ایرانی» كه برای شبكه خانگی ساخته شده است اشاره كرد.

وی در خصوص صرفه مالی دو برنامه «شام ایرانی» و «رالی ایرانی» پخش شده در شبكه خانگی گفت : هر دو این برنامه ها سرمایه گذار دارند و من درگیری اقتصادی خاصی در طول ساخت این برنامه ها نداشتم.

وی درباره رئالیتی شو و استقبال از آن در ایران گفت: زمانیكه من در جلسه طرح و برنامه "سرزمین دانایی" گفتم می خواهم این برنامه بسازم دوستان فكر می كردند كه مستندی نمایشی است. بعد از من مستندهایی مثل فرمانده و خانه ما هم با همین قالب ساخته شد.اما این سبك همچنان ناآشنا و ساخت آن سخت است. این ژانر بسیار گسترده است و می‌تواند بسیاری از موضوعات اجتماعی را در بر گیرد.
سعید ابوطالب درباره رئالیتی شوی 7 روز و 7 ساعت گفت: ما به همراه 14 بازیگر ایرانی و لبنانی از جنوب لبنان تا بیروت رفتیم و پس از آن به شمال و بند تركمن و در آخر به موزه دفاع مقدس رسیدیم كه تمام این كارها در 7 روز و 7 ساعت انجام شد یا مجموعه هفت شهر عشق در كشورهای هند؛ تاجیكستان، تركیه، ارمنستان ساخته شد كه كاری بسیار سخت بود.
ابوطالب گفت:كار ما بسیار سخت و پر فشار است به همین دلیل خیلی از دوستان ما حاضر به ساخت این ژانر نیستند.

وی درباره رابطه دوستی خود با سهیل كریمی به عنوان همبند خود در زندان های عراق گفت: سهیل ژورنالیستی بسیار خوب است و در حال مستندسازی است. من مشكلی با سهیل ندارم ولی كار مشتركی هم با هم نداشته ایم.اگر روزی اتفاق بیفتد حتما كار مشترك خواهیم داشت.

نمی خواهم كنشگر سیاسی باشم/ احساس كردم مرد سیاست نیستم
نماینده سابق كشورمان در مجلس شورای اسلامی درباره تجربه نمایندگی خود و دوری از سیاست گفت : احساس كردم مرد سیاست نیستم. در طول این چهار سال واقعا نماینده بودم. به اجبار تمام كارهای خود را رها كردم و تنها به وظایف نمایندگی خود پرداختم و این بسیار آزاردهنده بود. پس از مدتی متوجه شدم جایگاهی در سیاست ندارم و در حوزه فرهنگی می‌توانم تاثیر بیشتری داشته باشم.
ابوطالب در ادامه خاطرنشان كرد: من تحصیلاتم را در رشته سیاست ادامه دادم و حتی كتابی در حوزه سیاست نوشته ام.اما نمی خواهم كنشگر سیاسی باشم بلكه دوست دارم در این حوزه مطالعه بیشتری داشته باشم.ولی احساس می كنم در عرصه فرهنگی موثر ترهستم.
وی در پاسخ به پرسش مصطفی امامی درباره اینكه حوزه سیاسی پول بیشتری دارد یا حوزه فرهنگی گفت: در این دومسیر اگر راه را درست برویم پولی نخواهد داشت. متاسفانه برای ورود به هر دو عرصه، ناچار بر كنار گذاشتن مواهبی هستیم تا رسالتی را به انجام برسانیم كه همیشه افرادی وجود دارند كه از این دو عرصه در راستای منافع شخصی خود بهره می‌برند و این مسئله مستثنی به یك كشور نیست.

مخاطبان در محدوده استان تهران از طریق موج اف.ام ردیف 94 مگاهرتز و ای.ام ردیف 1332 كیلوهرتز شنونده ما خواهند بود.
همچنین شنوندگان از سرتاسر كشور هم می توانند شبكه رادیویی تهران را از طریق گیرنده های دیجیتال(ست تاپ باكس) دریافت كنند.

#تهران 360
#تهران360
#تهران_360
#tehran360
#tehran_360
#tehraan360
#tehraan_360

دسترسی سریع
صحنه